Papoea-Nieuw-Guinea van A tot Z

Landschap Papoea-Nieuw-Guinea
Landschap Papoea-Nieuw-Guinea

Kom alles te weten over Papoea-Nieuw-Guinea. Wij beschrijven het land van A tot Z met de B van bevolking, de R van Religie en de V van Visum.

Heb je weinig kennis van Papoea-Nieuw-Guinea? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

A van Aardbevingen

In Papoea-Nieuw-Guinea komen regelmatig aardbevingen voor. De laatste zware aardbeving was op 16 oktober 2013. De aardbeving had een 7,1 op de schaal van richter.

B van Bevolking

Papoea-Nieuw-Guinea heeft circa 7 miljoen inwoners. De belangrijkste bevolkingsgroepen zijn de Melanesiërs en de Papoea's. Daarnaast leven er nog veel verschillende stammen, geschat wordt dat er circa 1.000 verschillende etnische groepen zijn.

Traditionele Papoea-vrouw
Traditionele Papoea-vrouw
Vraag gratis een offerte aan

C van Cultuur

Er wonen circa 1.000 verschillende etnische groepen in Papoea-Nieuw-Guinea en elke groep heeft zijn eigen stijl en klederdracht. Sport is erg belangrijk en het land is goed in Australisch voetbal en rugby.

D van Duiken

De gemiddelde watertemperatuur ligt tussen de 25 en 30 graden en er zijn veel vissoorten en kleurrijke koralen te vinden. Dit maakt Papoea-Nieuw-Guinea tot een geliefde bestemming bij duikers.

Onderwaterwereld Papoea-Nieuw-Guinea
Onderwaterwereld Papoea-Nieuw-Guinea

E van Economie

De natuurlijke hulpbronnen die het land heeft, zoals erts, hout en vis, zorgen voor 72% van de inkomsten. Ook wordt er onder meer koffie, cacao, thee en suiker verbouwd. Ruim 85% van de bevolking leeft van de landbouw. Het land is afhankelijk van buitenlandse financiële steun. Circa 37.5% van de bevolking leeft onder de armoedegrens.

F van Festivals

In Papoea-Nieuw-Guinea worden jaarlijks een aantal festivals georganiseerd. Dit zijn het Crocodile Festival, de Goroka Cultural Show, het National Canoe & Kundu Festival en de Mount Hagen Cultural Show. Tijdens de Goroka Cultural Show tonen circa 100 stammen hun muziek- en dansrituelen.

Mudman strijders tijdens Goroka Tribal Festival
Mudman strijders tijdens Goroka Tribal Festival

G van Geografie

Papoea-Nieuw-Guinea is erg bergachtig en veelal bedekt met regenwoud. Langs de kust zijn er enkele vlaktes. Aardbevingen en tsunami's komen relatief vaak voor doordat het land op een breuklijn ligt. Het is een van de weinige landen dichtbij de evenaar waar geregeld sneeuw valt.

H van Highlands

De Highlands is van de vier regio's het meest bekend onder toeristen. Wegens administratieve belangen is de regio opgedeeld in vijf provincies. De meest bezochte is de Eastern Highlands waarvan Goroka de hoofdstad is.

I van Inentingen

Ongeacht de verblijfsduur worden inentingen tegen DTP, Hepatitis A en buiktyfus aangeraden. Ook komt er malaria voor in Papoea-Nieuw-Guinea.

J van Jungle

Ongeveer 75% van het land is bedekt met regenwoud. Het is een van de meest uitgebreide en ongerepte regenwouden ter wereld.

K van Kimbe Bay

In dit duikgebied vind je diverse bezienswaardigheden in de zee zoals een grote grot die eruit ziet als een soort kathedraal. Ook Christine's Reef is de moeite waard vanwege de verschillende kleurrijke vissoorten.

L van Lae

Lae is de tweede grote stad van het land. De stad is ontstaan in de jaren 20 van de twintigste eeuw. Breng een bezoek aan de Botanische tuinen, het Lae War Cemetry en het Rainforest Habitat.

M van Milne Bay

Milne Bay is een populair duikgebied waar van alles te ontdekken valt. Je kunt er bijvoorbeeld naar vliegtuigen duiken die tijdens de Tweede Wereldoorlog gezonken zijn. Ook is er een groot aantal riffen, waarvan Michelis Reef, Cobb's Cliff en Sponge Heaven het meest bijzonder zijn.

N van Nationaal Park Varirata

Het Varirata National Park is een van de bekendste toeristische attracties van het land. Het is het eerste nationale park van het land en kent veel verschillende bloemen-, vogel – en diersoorten.

O van Oro

Oro is een provincie die officieel Northern heet. In het dorpje Kodoka eindigt de 96 kilometer lange wandeltocht Kodoka Trail. Het wandelpad is populair omdat het de locatie was van gevechten tussen Japanse en Australische troepen in 1942 tijdens de Tweede Wereldoorlog. In tien jaar tijd is het aantal wandelaars toegenomen van 76 in 2001 tot 2.914 wandelaars in 2011.

P van Port Moresby

Port Moresby is de hoofdstad van Papoea-Nieuw-Guinea en telt circa 300.000 inwoners. De plek werd in 1873 ontdekt door John Moresby die het vernoemde naar zijn vader. Bezoek hier zeker het National Museum & Art Gallery en de Botanische Tuinen.

Landschap Port Moresby
Landschap Port Moresby


Q van ??

R van Religie

In Papoea-Nieuw-Guinea is er vrijheid van godsdienst. De overgrote meerderheid, ruim 96%, is christelijk. Vaak vermengen zij dit geloof met oudere en traditionele elementen. De grootste niet-christelijke godsdienst is het Bahá'i.

S van Sepik rivier

De Sepik rivier is 1.100 kilometer lang en stroomt door oerwouden en moerassen. De rivier is goed begaanbaar en het is de perfecte manier om de jungle te verkennen. Langs de rivier kun je traditionele dorpjes bezoeken.

T van Tijdzone

Papoea-Nieuw-Guinea valt in de tijdzone UTC +10. Tijdens onze wintertijd is het in Papoea-Nieuw-Guinea acht uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is het negen uur later.

U van ??

V van Visum

Voor Papoea-Nieuw-Guinea is een visum vereist. Op het vliegveld kun je bij aankomst een visum kopen. Als je over land of per boot reist dien je je visum van te voren te regelen. Je kunt het afhalen bij de ambassade van Papoea-Nieuw-Guinea in Brussel.

W van Wegen

De steden Madang, Lae, Tari, Goroka en Mount Hagen zijn met elkaar verbonden door middel van een goede snelweg. Ook langs de kust vind je snelwegen. De wegen in het achterland zijn over het algemeen slecht. In Papoea-Nieuw-Guinea rijdt men links.

X van ??

Y van ??

Z van Zeekoe

De Doejong Zeekoe leeft in de ondiepe kustwateren in de Stille Oceaan en de Indische Oceaan. Ze grazen op bedden met zeegras. Lange tijd werden de dieren belaagd maar nu is de jacht gereguleerd en zijn er reservaten ingesteld. Deze reservaten moeten erg uitgestrekt zijn omdat de Doejong grote zeegrasvelden nodig heeft.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen