Leven in Qatar

Dhow op het water Doha, Qatar
Dhow op het water Doha, Qatar

Leven in het Midden-Oosten trekt niet heel veel Nederlanders aan en dat terwijl het niet allemaal zo slecht is. Er is een grote gemeenschap van immigranten in Qatar en dat maakt het leven als een buitenlander in het land toch een stuk aangenamer.

Heb je weinig kennis van Qatar? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Qatar

Sinds het midden van de vorige eeuw wordt er vanuit Qatar aardolie geëxporteerd en ondertussen is het land één van de grootste gas- en olieproducerende landen ter wereld. Door alle export van de olie is Qatar een rijk land geworden en komen er steeds meer buitenlanders op vakantie of wonen. Sinds ongeveer tien jaar wil Qatar in het buitenland meer zijn dan alleen het olie exporterende land, daarom organiseerde ze in 2006 de Aziatische Spelen en wilden ze eigenlijk de Olympische Spelen van 2016 organiseren.

Faciliteiten

Al zijn de indrukken van het Midden-Oosten bij ons Nederlanders niet erg positief de faciliteiten van Qatar zijn van een erg hoog niveau. De scholen in Qatar zijn erg goed geregeld en de gezondheidszorg is van goede kwaliteit. De supermarken zoals Carrefour, Megamarkt en Lulu hebben een uitgebreid assortiment. het enige wat je er niet kunt vinden is varkensvlees en alcohol. Deze producten zijn verkrijgbaar bij Qatar Distribution Company waar je als westerse inwoner een vergunning voor krijgt, dit geldt niet voor toeristen. 

Internationale Scholen
In Qatar zijn geen Nederlandse scholen, wel zijn er een aantal internationale scholen. Er zijn twee internationale scholen waar in het Nederlands les wordt gegeven; de International School of London -Qatar of de Compass International School. Op de andere scholen wordt Engels als voertaal gebruikt, maar op sommige scholen wordt wel een les Nederlands gegeven.

Gezondheidszorg
Er zijn zes overheidsziekenhuizen in Qatar, ook zijn er drieëntwintig gezondheidscentra, twaalf privé-ziekenhuizen, tweehonderd privéklinieken, vijf eerste-hulp-centra voor kinderen en honderdvijftig apotheken. Vroeger kon Qatar alle inwoners, inclusief immigranten, gratis gezondheidszorg bieden, maar door het verslechteren van de economie de laatste jaren is dat beleid geschrapt en moet iedereen weer betalen.

Huizen

Op dit moment is het in Qatar erg lastig een huis te vinden, de huurprijzen en ook de huizenprijzen zijn erg gestegen. Het hangt op dit moment dus van je eigen budget af of je makkelijk een huis kan vinden. De huizenprijzen in de buitenwijken met 3 of 4 slaapkamers beginnen vanaf 3.000 euro per maand. Hierdoor wonen veel immigranten de eerste tijd in een hotel en wachten daar af tot er een goedkope woonruimte voorbij komt.

Verkeer

De grootste verandering wanneer je in Qatar gaat wonen is misschien wel het chaotische verkeer. Wanneer je beschikt over een rijbewijs is het belangrijk een internationaal rijbewijs aan te vragen en zo snel mogelijk achter het stuur te kruipen in Qatar. Zo kun je snel aan het verkeer wennen en heb je geen tijd om bang te worden. Het verkeer in Qatar is eigenlijk zoals in de meeste zuidelijke landen gevaarlijk, snel en onoverzichtelijk.

Ambassade

Wanneer er iets is waar je niet uitkomt dan kun je terecht bij de Nederlandse Ambassade in Doha te Qatar. Wanneer je een Nederlandse nationaliteit hebt kunnen zij bijna alles voor je regelen; van een internationaal rijbewijs tot de inburgering en van een trouwerij tot herkrijgen van je Nederlandersschap. De ambassade is vrijdag en zaterdag gesloten en de rest van de dagen van 09.00 uur tot 12.00 uur open.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen