Kigali

Kigali is de hoofdstad van Rwanda en tevens het bestuurlijke en economische centrum van het land. Kigali heeft ongeveer 960.000 inwoners op een oppervlakte van 112 km². De stad is gebouwd op enkele heuvels en opgebouwd rond 4 geografische centra die met de voormalige dorpen Kanombe, Mutamba, Nyarugenge en Butamwa overeenkomen.

Heb je weinig kennis van Rwanda? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Kigali
Plaatsen in de buurt van Kigali:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Kigali

Het Akagera National Park (Kigali)

Het Akagera National Park
Het Akagera National Park

Het Akagera National Park ligt in het oosten van Rwanda. Het park omvat ten westen van de rivier de Kagera meer dan 2.500 km² savanne. In dit park is allerlei wild te vinden en leven meer dan 500 soorten vogels. Aan de rand van het park liggen accommodaties waar je eventueel kunt overnachten. De beste tijd om het park te bezoeken is in het regenseizoen.

Kigali Memorial Centre (Kigali)

Het Kigali Memorial Centre (Genocide Museum) ligt in Kigali, de officiële hoofdstad van Rwanda. Dit museum is gewijd aan de slachting in 1994 die 100 dagen lang duurde. Het is gebouwd op de plek waar 250.000 mensen begraven zijn.

Ntrama Church (Kigali)

Ntrama Church is een kerk van rode bakstenen die gelegen is in Ntarama, een plaatsje in Kigali. Dit is de plek waar de meest brute moorden van de Rwandese rassenmoord in 1994 hebben plaatsgevonden. Door bijna 5000 mensen werd de kerk als veilige plaats gezien, van wie velen vrouwen en kinderen waren. Dit was echter geen veilige plaats, want iedereen werd vermoord. De botten van de slachtoffers liggen hier nog steeds, met hun eigendommen op de grond: kleren, koffers en de laatste overblijfselen van een wanhopige vlucht voor het leven.

Winkelen in Kigali (Kigali)

Winkelen in Kigali
Winkelen in Kigali

In de hoofdstad, Kigali ligt het Union Trade Center, waar de modernste winkels van het land te vinden zijn. In de stad vind je ook Nyabugogo Marche Market waar je de echte Afrikaanse sferen kunt proeven. Op deze markt is van alles te koop, van groenten en fruit tot kleding.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Rwanda bekijken.

Vervoer

Kigali heeft 1 luchthaven, namelijk Kanombe Airport. Deze heeft slechts 1 landingsbaan, met een lengte van 3.500 meter. Vanuit Schiphol gaan hier rechtstreekse vluchten naar. Ook zijn er vluchten met 1 tussenstop, die in Nairobi plaatsvindt en vluchten met 2, 3 of zelfs 4 stops. In het land zelf kun je goedkoop reizen met de bus, of snel reizen met de taxi-moto. Daarnaast zijn er ook normale taxi's of kun je een auto huren.

Geschiedenis

Tijdens de Duitse kolonisatie, in 1907, werd Kigali gesticht door Richard Kandf. Pas in 1962 werd dit de hoofdstad van Rwanda. Sinds de stad tot hoofdstad is benoemd, is deze in een hoog tempo gegroeid en het culturele, economische en politieke centrum van Rwanda gebleven. In 1994 op 7 april begon de Rwandese genocide. Hierbij kwamen ongeveer een miljoen Tutsi's en Hutu's om het leven door leden van het Rwandese leger en Hutu-milities. Ook vond de strijd tussen het leger, gedomineerd door Hutu's, en het Front Patriotique Rwandais (Het Patriottisch Front van Rwanda) plaats, dat vooral bestond uit Tutsi's. De stad heeft zich na 1994 snel ontwikkeld. Er zijn veel Rwandezen die zich hier hebben gevestigd, voornamelijk teruggekeerde Tutsi-vluchtelingen. Sinds die tijd zijn er veel nieuwe gebouwen bijgekomen of zijn deze nog in aanbouw.

Heb je interesse in een reis naar Kigali? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Kigali, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Rwanda? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen