Nis

Een van de grootste steden in Servië is Niš. Deze stad heeft een oppervlakte van 597 km2 en telt 255.000 inwoners. De stad ligt 250 kilometer van Belgrado af, maar ligt wel aan de Nišava. Niš is een echte industrie-, universiteits- en handelsstad en het heeft een historische strategische ligging. Niš heeft een vliegveld waar dagelijks vele vliegtuigen op landen. Dit vliegveld is genoemd naar Constantijn de Grote. Deze man werd in het Romeinse Niš geboren.

Heb je weinig kennis van ServiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Nis
Plaatsen in de buurt van Nis (ServiŽ) :
 • Kragujevac (110 km)
 • Belgrado (201 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Nis

  Ćele Kula (Nis)

  Ćele Kula
  Ćele Kula
  Kaart met locatie Ćele Kula

  De schedeltoren, in het Servisch 'Ćele Kula' is een monument uit 1804. De toren heeft een eigenaardige uitstraling, omdat het is gemaakt van de schedels en botten van gedode Serviërs. De schedeltoren die stamt uit de Servische opstand, moest het volk afschrikken. Oorspronkelijk waren er 952 schedels in de toren verwerkt, nu zijn dit er nog zestig. De andere schedels zijn verloren gegaan of meegenomen door de familieleden. In 1892 hebben ze besloten om een kapel om de toren heen te bouwen, zodat de schedels beschermt bleven. 


  Crveni Krst (Nis)

  In Nis ligt een voormalig concentratiekamp Crveni Krst. In de Tweede Wereldoorlog gebruikte de Duitse bezetters het gebouw als doorgangskamp. Zo werden er hier toentertijd duizenden Joden, Partizanen, Zigeuners en communisten vastgehouden, voordat ze werden doorgevoerd naar vernietigingskampen. In het kamp kun je een beeld krijgen van de omstandigheden waarin de gevangen hebben geleefd. Ook hangen er foto's van de gevangen aan de muur die hier destijds hebben gezeten.   Niöka Tvrdjava (Nis)

  Niška Tvrdjava is dé bezienswaardigheid in Nis. Waarom dit zo is, heeft te maken met de rijke geschiedenis van dit fort. Het werd in 1719 en 1723 gebouwd door Turken op de restanten van een oud fort, die hier zo'n 2.000 jaar geleden stond. Prachtig is dan ook de grootte Istanbul-poort, ook wel de ingang van het fort. De muren dateren uit de achttiende eeuw en hebben een oude Romeinse, Byzantijnse en middeleeuwse stijl. In het fort ligt ook een schitterend openluchttheater, waar in de zomer regelmatig concerten worden gegeven. 

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van ServiŽ bekijken.

  Vervoer

  Net zoals in de hoofdstad, kun je hier ook reizen met diverse bussen en treinen. De stad heeft veel verbindingen met omliggende steden, zodat je overal kunt komen.

  Geschiedenis

  Vanaf 395 hoorde Niš bij het Byzantijnse Rijk. De eeuwen daarna was Niš in Byzantijns, Bulgaars en Servische handen. In 1385 veroverde de Ottomaanse Turken Niš. Stefan Lazarević zorgde ervoor dat Niš weer in handen was van de Serviërs, maar in 1459 veroverde de Turken de stad opnieuw. De stad hoorde bij de Turken tot 1878. Tussen 1719 en 1723 werd er een belangrijke vestiging gebouwd, Niška Tvrdjava. Deze vestiging staat er nu nog steeds. Vanaf 1878 kwam Niš door de Vrede van San Stefano weer in handen van de Serviërs.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Nis