Victoria

Mooi plaatje van Victoria
Mooi plaatje van Victoria

Victoria (Port Victoria of Mahé) is de hoofdstad van de Seychellen en ligt in het noordoosten van het eiland Mahé. Ongeveer 300% van de bevolking van de Seychellen woont in de hoofdstad. Door de koloniale geschiedenis en uiteraard ook de locatie van het eiland woont er een mix van Indiase, Afrikaanse, Chinese en ook wat Europese afstammelingen. De binnenhaven ligt direct ten oosten van de stad, waar tonijn- en andere visserij en inblikken een grote lokale economische betekenis hebben. Ondanks dat het een hoofdstad is voelt het absoluut niet zo, de stad ligt op een hele mooie plek tussen het groen aan de kust en ook nog eens aan de voet van een kleine berg. Natuurlijk heeft het net als alle andere hoofdsteden in de wereld, leuke markten. een botanische tuin, de oude koloniale gebouwen en er is zelf een museum. Daarnaast meren er in de stad ook cruiseschepen aan, leuk om even te gaan kijken hoe enorm groot zo'n schip nou eigenlijk is. Wat leuke bezienswaardigheden zijn de klokkentoren, de felgekleurde hindoetempel en het vrijheidsmonument. Eten bij 'Marie Antoinette' mag je ook zeker niet vergeten! Vanuit de stad zijn er ook hele leuke boottochten te boeken waarbij je kunt zwemmen en snorkelen en cruisen langs de kust, waar reusachtige schildpadden leven. 

Heb je weinig kennis van Seychellen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Victoria
Plaatsen in de buurt van Victoria (Seychellen) :
 • Mahé (5 km)
 • La Digue (51 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Victoria

  Museum voor Natuurgeschiedenis (Victoria)

  Het Museum voor natuurgeschiedenis ligt in het centrum van Victoria. Er is een grote collectie te zien met onder andere reusachtige krabben, het geraamte van een uitgestorven Seychellen-krokodil, verschillende opgezette dieren en gedroogde vissen. Ook staat er in het museum een scheepswrak dat in 1570 bij Amiranteds in moeilijkheden gekomen is. Als laatste is er ook een tentoonstelling van handgemaakte gris-gris voorwerpen te zien.

  Seychellen Nationaal Museum (Victoria)

  Het Seychellen Nationaal Museum staat in Victoria en is opgericht in 1964. Het heeft een collectie op het gebied van antropologie, geologie, zoölogie en botanie. Ook laat het museum hoogtepunten zien uit de geschiedenis van de Seychellen. Wat veel indruk maakt zijn de foto's van de Afrikaanse slaven op de Seychellen, die toen werden vrijgelaten. Er worden ook regelmatig tentoonstellingen gehouden in het museum.

  Sir Selwyn Clarke Market (Victoria)

  Sir Selwyn Clarke Market
  Sir Selwyn Clarke Market
  Kaart met locatie Sir Selwyn Clarke Market

  De Sir Selwyn Clarke Market in Victoria heeft iedere dag verse vis, fruit en groenten. De markt is zeker niet te missen door alle kleuren en geuren. Daarnaast wordt er van alles verkocht om een heerlijke Creoolse maaltijd mee te maken. Het is een echte lokale hotspot voor de Seychelse bevolking. In de buurt van de markt is ook de bekende galerie van de lokale kunstenaar Georges Camille te bezoeken.

  Winkelen in Victoria (Victoria)

  De beste plaats om te gaan winkelen is Victoria en dan specifiek op de markt of in het stadscentrum. Daar zijn souvenirswinkels met producten als juwelen, textiel, strohoeden, schilderijen, handwerken en lokale houtkunst. De winkels zijn op alle dagen geopen, behalve op zondag en feestdagen. De grote hotels hebben ook vaak boutiques waar je kunt winkelen. Het winkelen op de Seychellen is echter niet één van de belangrijkste aantrekkelijkheden. In de hoofdstad Victoria vind je de meeste souvenirswinkels.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Seychellen bekijken.

  Vervoer

  Seychelles International Airport ligt vlakbij de hoofdstad van Mahé. De luchthaven werd in 1971 voltooid.

  Geschiedenis

  Victoria werd als de residentie van het Brits koloniaal bestuur gesticht. In 1841 kreeg het de naam Victoria. Daarvoor hadden de Fransen het de naam Nouveau Borg gegeven en daarvoor heette het l`Etablissement du Roi.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Victoria