Duiken op Sint-Maarten

Duiker geeft sein onder water
Duiker geeft sein onder water

Je kunt op veel plaatsen in de wereld duiken. De onderwaterwereld is prachtig om te zien en het ademen onder water is een aparte ervaring. Maar wat is een mooie plek om te duiken? Het Caribische gebied is er perfect voor. Met een heerlijke watertemperatuur van ongeveer 20 graden is het niet koud om het water in te gaan. Daarnaast vind je in het gebied veel exotische vissen en andere zeedieren, die je normaal niet zo snel ziet. Het eiland Sint-Maarten ligt in dit Caribische gebied en wordt veel bezocht. Dit komt mede door de goede duiklocaties.

Heb je weinig kennis van Sint-Maarten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Duiken op Sint-Maarten

De onderwaterwereld van Sint-Maarten is fantastisch. Het water is zo helder dat je soms tot wel 35 meter voor je uit kunt kijken. Met veel prachtige zeedieren, is het een genot om op onderzoek uit te gaan onder de zeespiegel. Er zijn veel duikscholen en organisaties te vinden op het eiland, die je graag meenemen op een duiktrip. Zo zijn er populaire duikplekken waar de scholen veel komen. Dit zijn voornamelijk Cable Reef en Great Bay. Hier vind je 2 scheepswrakken die je van dichtbij kunt bewonderen. Één daarvan is een oorlogsschip uit 1801 en de ander is een vrachtschip, dat in 1993 gezonken is. Zo'n wrakken-excursie zal je nog lang bij blijven. Wat je ook niet snel zal vergeten, is de duiksafari. Tijdens deze unieke reis, van ongeveer 40 minuten, heb je de kans om met 15 tot 30 haaien te zwemmen. De dieren worden door professionele duikers gevoerd. De haaien die er zwemmen kunnen erg lang zijn. Voornamelijk zie je er de Caribische rifhaai en de Atlantische scherpsnuithaai, maar er zijn nog meer soorten te vinden. Als je meegaat, krijg je allerlei informatie over het leven van de dieren. Deze safari is helaas niet voor iedereen mogelijk. Je moet namelijk gecertificeerde duiker zijn. Daarnaast moet je in de laatste 2 jaar een keer hebben gedoken. Wil je echt graag mee met de safari? Je kunt in de scholen je duikdiploma halen en als nog deelnemen aan de tocht.

Snorkelen op Sint-Maarten

Vind jij het duiken een beetje te diep gaan? Geen probleem. Je kunt namelijk ook snorkelen bij de kust van Sint-Maarten. Je vindt hier veel riffen en koralen, waar mooie, tropische vissen zwemmen. Ook bij het snorkelen worden tours aangeboden, die je de mooiste plekjes rondom het eiland laten zien. Een aantal mooie snorkelspots zijn Creole Rock, Baie Rouge, Pinel Island en Little Bay. Wil je liever zelf de kust gaan verkennen? Dat kan. Je kunt de snorkel-uitrusting huren of kopen, om vervolgens zelf op pad te gaan.

Baie Rouge, Sint-Maarten
Baie Rouge, Sint-Maarten
Vraag gratis een offerte aan

Beste duikperiode op Sint-Maarten

Door het tropische klimaat van Sint-Maarten, is het altijd goed weer om te duiken. De zon schijnt bijna altijd. Van juni tot en met november heb je de meeste kans op regen, maar door het klimaat zijn dit meestal maar korte buien. Daarom is Sint-Maarten altijd goed te bezoeken. De regen heeft wel invloed op het duiken. Zo zal het iets moeilijker worden om ver van je af te kijken onder water. Dit wil niet zeggen dat je niet in die maanden moet gaan duiken. Je kunt altijd terecht op Sint-Maarten om te duiken en het is echt aan te raden.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen