Philipsburg, Nederlandse hoofdstad van Sint-Maarten

Great Bay Beach, Philipsburg
Great Bay Beach, Philipsburg

Sint-Maarten is een mini-eiland gelegen in de Caribische Zee en behoort tot de bovenwindse eilanden. Maar Sint-Maarten wordt altijd een beetje als een vreemde eend in de bijt gezien, want hoewel het kleiner is dan Terschelling, heeft het gek genoeg twee gezichten: het Caribische eiland is namelijk verdeeld in een Frans en een Nederlands gedeelte.

Heb je weinig kennis van Sint-Maarten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Philipsburg

De hoofdstad van het Nederlandse gedeelte van Sint-Maarten is de plaats Philipsburg. De stad is gelegen aan de zuidkant van het eiland op een smal stuk land tussen Great Bay en de Great Salt Pond. Philipsburg is een waar winkelparadijs, de ideale plek om te genieten van overheerlijke culinaire hoogstandjes en uiteraard heeft de stad een bruisende nachtleven. Het Great Bay Beach bij Philipsburg is de ideale plek om heerlijk genieten van zon, zee, plezier en ontspanning.

Historische en moderne stad

Philipsburg werd in 1763 opgericht door Kapitein John Philips, een Schotse kapitein van het Nederlandse leger. Als snel na de stichting van de stad, werd het een druk centrum van de internationale handel. Die sporen van het rijke, koloniale verleden zijn heden ten dage ook nog duidelijk aanwezig, maar daarnaast is Philipsburg ook een moderne plaats. De titel hoofdstad doet misschien een grotere stad vermoeden dan Philipsburg (dat slechts vier hoofdstraten heeft) daadwerkelijk is, maar het is wel het commerciële centrum van Sint-Maarten.
Vraag gratis een offerte aan

Winkelparadijs

Sint-Maarten is erg geliefd bij winkelliefhebbers, want je kunt er belastingvrij winkelen omdat het eiland de status van vrijhaven geniet. Langs de baai loopt de belangrijkste straat voor oneindig veel winkelplezier: Frontstreet is ‘the place to be’! Aan deze drukke en lange winkelstraat liggen talloze winkels waar van alles en nog wat te krijgen is. Zo vind je hier bijvoorbeeld de mooiste sieraden, de nieuwste mode en prachtige Caribische souvenirs. Bovendien liggen tussen de winkels enkele nauwe steegjes die je door binnenplaatsen gevuld met bloemen en galerijen leiden. Als je even wilt bijkomen, rust dan even uit op één van de vele pleintjes in de buurt van de hoofdstraat onder het genot van een verkoelende Guavaberry cocktail. Ook leuk is een bezoek aan het Guavaberry Museum waar je kunt zien en proeven welke variaties met de likeur allemaal mogelijk zijn.

Shoppingmarkt Philipsburg
Shoppingmarkt Philipsburg

Culinaire hoofdstad

Het culinaire spectrum van Sint-Maarten loopt uiteen van Caribische beach bars tot toprestaurants en daarom is het niet verwonderlijk dat het eiland bestempeld wordt als de culinaire hoofdstad van de Antillen. Philipsburg is dan ook een aantal toprestaurants rijk, waar beroemde chef-koks de meest fantastische en overheerlijke gerechten voor je bereiden. De smeltkroes van vele verschillende culturen die op het eiland samenleven, heeft ertoe geleid dat er ook veel keukens vertegenwoordigd zijn, bijvoorbeeld de Chinese, Creoolse, Franse en Indiase keuken. Maar ook voor een echte Amerikaanse hamburger kun je op veel plekken terecht. Beach bars, het strand en de boulevard zijn plekken waar je volop kunt proeven van de ultieme Caribische sfeer.

Bezienswaardigheden

Eigenlijk is Sint-Maarten op zich al een leuke bezienswaardigheid, maar Philipsburg heeft ook enkele leuke trekpleisters. Zo liggen er in de stad twee historische forten, die getuigen van het belang van Philipsburg als strategische post in de geschiedenis van Sint-Maarten. Een bezoek aan zowel Fort Amsterdam als Fort Willem is zeer de moeite waard vanwege het magnifieke panorama over Philipsburg en de naburige eilanden vanaf de top. Verder zijn er in de stad twee musea te vinden: in het kleine Sint-Maarten Museum zijn tentoonstellingen over de Arawak indianen te bezichtigen. Het Simartin Museum geeft de bezoekers een uitstekend inzicht op de lokale geschiedenis van het eiland. Daar bovenop is Sint-Maarten ook nog eens de trotse eigenaar van de grootste dierentuin van de Antillen, de Sint-Maarten Park. Ten slotte vinden er op het eiland ook vaak diverse culturele activiteiten plaats, zoals het Caribbean Living Statues Festival.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,5

Gerelateerde artikelen