Eilandhoppen SSS-eilanden: Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius

Het Caribische eiland Sint Maarten
Het Caribische eiland Sint Maarten

Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius zijn de zogenaamde SSS-eilanden. Deze eilanden liggen in het Caribisch gebied en zijn onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden. Sint-Maarten is een land en de andere twee zijn 'bijzondere gemeente'. In dit artikel lees je de mogelijkheden om tijdens je vakantie te eilandhoppen tussen deze prachtige eilanden.

Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius staan ook wel bekend als de drie SSS-eilanden. De drie eilanden zijn goed met elkaar te combineren en zijn daardoor prima geschikt als je wilt eilandhoppen in het Caribisch gebied. Eilandhoppen is de ideale manier om de cultuur, natuur en prachtige stranden op deze Bovenwindse Eilanden te ontdekken. Sint Maarten biedt veel vermaak en uitgebreide toeristische faciliteiten, terwijl Saba en Sint Eustatius kleine oases van rust zijn. Ideaal om met elkaar te combineren!

Heb je weinig kennis van Sint-Maarten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vlucht naar Sint Maarten

Het eilandhoppen begint vaak met een verblijf op Sint Maarten. Vanaf Amsterdam is er een rechtstreekse vlucht naar Princess Juliana International Airport, het vliegveld van Sint Maarten. De vliegtijd naar Sint Maarten bedraagt ongeveer negen uur. Vliegen naar Sint Maarten is momenteel de beste optie. Er is geen bootverbinding vanuit Europa. Een andere mogelijkheid om de eilanden te ontdekken is per cruise.

Landing vliegtuig bij Maho Beach op Sint Maarten
Landing vliegtuig bij Maho Beach op Sint Maarten

Sint Maarten

Sint Maarten (afgekort St. Maarten) is opgedeeld in een Nederlands en een Frans gedeelte. Philipsburg is de hoofdstad van het Nederlandse Sint Maarten. De hoofdstad van het Franse Sint Maarten is Marigot. Het Nederlandse gedeelte is het meest toeristisch met winkels, eetgelegenheden en casino's. Het Franse gedeelte van Sint Maarten doet erg denken aan de zuidkust van Frankrijk. Sint Maarten is maar liefst 36 stranden rijk. Een van de bekende stranden van Sint Maarten is Maho Beach. Dit strand staat wereldwijd bekend om de landingsbaan van het vliegveld van Sint Maarten dat pal aan dit strand ligt. Maho Beach is dan ook een populaire plek onder de toeristen. Hier kan je tijdens het zonnen vliegtuigen kijken, die indrukwekkend laag overvliegen om te landen op het vliegveld van Sint Maarten. Je kan ook duiken op Sint Maarten. Het water van de Caribische Zee is helderblauw met kleurrijke tropische vissen als bewoners.

De hoofdstad van Sint Maarten: Philipsburg
De hoofdstad van Sint Maarten: Philipsburg
Vraag gratis een offerte aan

Saba

Saba is het kleinste eiland van de SSS-eilanden en is voornamelijk te bereiken met een klein vliegtuigje vanaf Sint Maarten. De landing op het vliegveld van Saba is erg spectaculair, omdat de landingsbaan redelijk kort is. Saba is nog redelijk onontdekt en is daardoor puur, schoon, veilig, rustig en kleinschalig. De natuur en onderwaterwereld van het eiland Saba zijn adembenemend mooi. Tijdens je vakantie op Saba mag je ook het tropische regenwoud en de prachtige koraalriffen niet missen. Een echte aanrader is een wandeling naar de 877 meter hoge top van de uitgedoofde vulkaan Mount Scenery. Saba is niet rechtstreeks vanuit Nederland te bereiken en is daarom de ideale bestemming als onderdeel van een rondreis Caribbean.

Het vulkanische eiland Saba
Het vulkanische eiland Saba

Sint Eustatius

Het derde eiland van de SSS-eilanden is Sint Eustatius (afgekort St. Eustatius). Net als Saba is Sint Eustatius een vulkanisch eiland dat zich kenmerkt door een slapende vulkaan, genaamd The Quill. Dit is een van de mooiste vulkanen ter wereld. Het eiland is misschien klein betreft oppervlakte, maar groots in historie. De hoofdstad van Sint Eustatius, Oranjestad, was in de achttiende eeuw het handelscentrum voor goederen uit Europa en het Verre Oosten. Je waant je hier terug in de tijd met onder andere Fort Oranje, een goed bewaard verdedigingswerk. Voor duikers is Sint Eustatius een echt walhalla: je kan in het Sint Eustatius National Marine Park onder water gezonken ankers, kanonnen en aardewerkscherven bekijken. Een vakantie Sint Eustatius is perfect voor mensen die houden van cultuur, natuur en rust. Ook Sint Eustatius is niet rechtstreeks vanuit Nederland te bereiken en dus de ideale bestemming voor een vakantie eilandhoppen in de Caribbean.

St. Eustatius
St. Eustatius

Eilandhoppen SSS-eilanden

Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius zijn goed met elkaar te combineren, waardoor de eilanden de perfecte combinatie zijn om te eilandhoppen. De meest ideale indeling is om te beginnen op Sint Maarten, het Nederlandse of Franse gedeelte. Vervolgens door naar Saba en Sint Eustatius en weer afsluiten op Sint Maarten. Dit in verband met de rechtstreekse vluchtverbinding tussen Amsterdam en Sint Maarten. 

Eilandhoppen Caribisch gebied

De drie SSS-eilanden zijn niet alleen met elkaar te combineren. Voor een volledige rondreis op de Nederlandse Antillen kan je de SSS-eilanden ook combineren met de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao). Eilandhoppen op de ABC-eilanden is ook erg populair en wordt ook veel geboekt voor een vakantie in het Caribisch gebied. De twee eilandengroepen zijn dan ook perfect voor een combinatiereis van de Nederlandse Antillen. Een andere combinatiereis is de BES-eilanden (Bonaire, Saba en Sint Eustatius). 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen