Mooiste stranden van St. Maarten

Strand op Sint-Maarten
Strand op Sint-Maarten

Met 96 km² is Sint-Maarten de grootste van de Bovenwindse eilanden. En dat is maar goed ook, want het eiland wordt gedeeld door Frankrijk en Nederland. Hierdoor kan je tijdens een vakantie hier dubbel genieten! Gelukkig zijn er genoeg stranden om te ontdekken, 37 maar liefst! Alle stranden zijn vrij toegankelijk en bijna allemaal even mooi. Wit zand, helderblauw water en palmbomen, deze stranden hebben het allemaal. Als echte Nederlanders willen wij natuurlijk wel de allerbeste stranden gezien hebben. Daarom helpen wij je een handje met dit overzicht van mooiste stranden op Sint-Maarten.

Heb je weinig kennis van Sint-Maarten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Dawn Beach

Nummer één van de mooiste stranden van Sint-Maarten is Dawn Beach. Dit strand staat voornamelijk bekend om het koraalrif dat vlak bij de kust ligt. En dat betekent heerlijk snorkelen en duiken. En daar houdt het niet op met watersport, want op dit strand is er meer dan genoeg ruimte voor windsurfers, kitesurfers, parasailers en zelfs zeilers. Geen paniek als je nog niet zo bedreven bent in het duiken, want aan Dawn Beach is ook een duikschool gevestigd. Zo kan iedereen genieten van de prachtig gekleurde koralen.

Kleurrijke zonsondergang op koraalstrand, Dawn Beach
Kleurrijke zonsondergang op koraalstrand, Dawn Beach

2. Mullet Bay Beach

Het heerlijke klimaat van Sint-Maarten zorgt er helaas wel voor dat er een groot risico is op orkanen. Op het Mullet Bay Beach is dit dan ook de reden dat hier al een tijd geen resort is, aangezien deze tijdens een orkaan veel schade heeft geleden. Aan dit strand kan je bij een van de nieuwe strandtentjes lekker lunchen en bijkomen in de schaduw. Ook onder de lokale bevolking is dit strand populair, dus in de weekenden kun je ze hier met een BBQ verwachten. Aan sfeer niks tekort! Vraag gratis een offerte aan

Mullet Bay Beach, Sint-Maarten
Mullet Bay Beach, Sint-Maarten


3. Cupecoy Beach

Cupecoy Beach is omringd door rotsformaties en grotten. Hierdoor wordt de wind gedeeltelijk geblokkeerd en dat maakt dit strand de perfecte locatie om te leren surfen. Over de jaren heen is dit strand ook dé plek geworden voor naturisten. Wil je geen lelijke lijntjes van je bikini op je huid hebben na de vakantie? Dan val je hier zeker niet op. Sommige reisgidsen geven aan dat dit strand een ontmoetingsplek is voor de gay-community, maar in de praktijk zullen ook zij hier alleen zijn om te genieten en zal je als toerist hier niks van merken.

Cupecoy Beach, Sint-Maarten
Cupecoy Beach, Sint-Maarten

4. Geneve Bay Beach

Niet zo ver van de hoofdstad van Sint-Maarten, Philipsburg, ligt dit prachtige stuk strand. Het is hier niet vaak druk, dus ideaal om rustig te zonnen en zwemmen. Aan de kust liggen rotsen, waardoor hiertussen natuurlijke zwembaden ontstaan. De temperatuur van het water tussen deze rotspartijen is zeer aangenaam, doordat het sneller wordt opgewarmd door de zon. Veel toeristen maken eerst een lange wandeling om daarna in deze baden te plonsen.

Rotsen op het strand van Sint-Maarten
Rotsen op het strand van Sint-Maarten

5. Guana Bay Beach

Een wandeling over de heuvels naar dit strand is zeker de moeite waard! Er staan wat huizen langs het strand, maar verder is het redelijk afgelegen. Het is hier altijd rustig en met een beetje geluk heb je hier gewoon je privé-strand gevonden. Met watersport moet je hier wel opletten, want de stroming is hier sterk. Dit geeft wel geweldige golven, dus ervaren surfers moeten hier een keer geweest zijn.

Guana Bay Beach, Sint-Maarten
Guana Bay Beach, Sint-Maarten

6. Simpson Bay Beach

Dit strand ligt langs een pittoresk vissersdorpje en hier kan je zo vanuit alle boetiekjes de zee in duiken. Het is de ideale locatie voor gezinnen en watersporters. Op het Simpson Bay strand kan je ook kajaks of een catamaran huren en samen op een tochtje gaan. Een heerlijk dagje strand kan je bovendien meteen goed afsluiten in een van de vele restaurantjes in het dorpje.

Simpson Bay Beach, Sint-Maarten
Simpson Bay Beach, Sint-Maarten


7. Kim Sha Beach

Vanaf het Simpson Bay strand kan je oversteken naar de laatste van de mooiste stranden van Sint-Maarten: Kim Sha Beach. Dit strand staat vooral bekend als een gezellige plek waar af en toe leuke feestjes en concerten zijn. Tijdens de zonsondergang kan je in een van de strandtentjes genieten van een verfrissend drankje en hapjes. Ook watersport mag hier niet ontbreken. Bijna alle sportartikelen zijn hier te huur, je kunt er zelfs paarden huren om een stukje te gaan rijden!

Paardrijden langs het strand van Sint-Maarten
Paardrijden langs het strand van Sint-Maarten

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen