Trouwen op Sint-Maarten

Trouwringen aan blauw strikje
Trouwringen aan blauw strikje

Een huwelijk, het zou een dag om nooit te vergeten moeten zijn. Dit valt niet mee als je bruiloft in het water valt door het regenachtige weer in Nederland. Er is altijd kans op regen, waardoor het moeilijk is om activiteiten buiten te plannen. Wil je toch graag gegarandeerd zonnig weer hebben? Dan kun je trouwen op Sint-Maarten.

Sint-Maarten is een eiland in de Caribische zee met een Frans en Nederlands gedeelte. Je vindt er 37 prachtige, parelwitte stranden met wuivende palmbomen en kristalhelder water. Kortom, de perfecte locatie voor een onvergetelijke bruiloft.

Baie Rouge, St. Maarten
Baie Rouge, St. Maarten

Heb je weinig kennis van Sint-Maarten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wat moet je regelen?

Om te kunnen trouwen op Sint-Maarten moet je wel enkele dingen van tevoren weten. Je moet bijvoorbeeld minimaal 18 jaar of ouder zijn om te mogen trouwen op het eiland. De kosten van een huwelijk liggen rond de US$285,90 (ongeveer €215,-). Bij dit bedrag zitten de ceremonie voor het burgerlijk huwelijk, zegels, het trouwboekje en het officiële certificaat inbegrepen. Er moeten ook enkele officiële documenten overhandigd worden aan de ambtenaar. Dit zijn:

* Geboorteakten die voorzien zijn van een apostillestempel
* Verklaring van huwelijkse staat (niet ouder dan 3 maanden).
* Adressen van beide partijen.
* Plaats en datum van de geboorte van allebei de ouders.
* Het beroep van de bruid en bruidegom en van de ouders.
* Als het huwelijk buiten de Marriage Hall wordt voltrokken, moeten er 6 getuigen aanwezig zijn.
* Een scheidingsakte als er een scheiding heeft plaatsgevonden en een overlijdensakte als een van beide expartners is overleden.

De ambtenaar moet deze documenten eerst goedkeuren. Begin dus op tijd met de voorbereidingen.

Trouwlocaties

Heb je alle documenten in orde, dan kun je genieten van je mooie dag. Dit kan op verschillende locaties. In totaal heeft Sint-Maarten 37 stranden waar je uit kunt kiezen. Deze stranden hebben elk een heel eigen karakter waardoor het lastig kiezen kan worden. Voor diegene die door de bomen het bos niet meer ziet, worden hier enkele tips gegeven die perfect zijn als trouwlocatie:

* Mullet Bay: Bij Mullet Bay is het vooral mooi trouwen tijdens de zonsondergang. Door de zonsondergang worden het gouden zand en de prachtige kleuren van het water extra benadrukt. Het strand wordt gezien als een van de mooiste stranden van Sint-Maarten. Het is prachtige plek om de zon in de zee te zien zakken.
* Coral Beach en Oysterbay Beach: De stranden van Coral Beach en Oysterbay Beach zijn parelwit en poederachtig. Hierdoor zijn ze uitstekende locaties om overdag te trouwen.
* Divi Little Bay Beach: Het strand van Divi Little Bay Beach ligt in een wijde boog. Door het witte, zachte zand van het strand is het goed geschikt voor bruiloften in de ochtend.

Wil je liever niet op het strand trouwen? Er zijn tal van mogelijkheden op het eiland. Zo kun je een privévilla huren om elkaar het jawoord te geven. Ook kun je in de heuvels van Sint-Maarten, in de aanwezigheid van een select gezelschap, trouwen. Wil je dat je speciale dag écht een unieke ervaring wordt en ben je niet bang om te duiken, dan kun je elkaar ook in de prachtige onderwaterwereld de eeuwige trouw beloven. Dit wordt georganiseerd door bijvoorbeeld Dive Safaris. Er worden speciale ringen uitgewisseld, de huwelijksgeloften staan op schrijfbordjes en het signaal voor OK wordt gegeven als jawoord. Een voorbeeld van een locatie om onder water te trouwen is bij de Fish Bowl. Er komen duizenden bubbeltjes naar boven als je door dit gebied zwemt, waardoor je prachtige trouwfoto's krijgt. Ook kan de hele ceremonie gefilmd worden. Boven water moet je nog wel een officiële huwelijksvoltrekking voor de burgerlijke stand doen. Ook dien je in het bezit te zijn van een duikcertificaat. Vraag gratis een offerte aan

Huwelijksreis

Als alle plechtigheden voorbij zijn, is het tijd voor een huwelijksreis. Deze kun je ook op Sint-Maarten doen. Er zijn meer dan 400 restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Vooral die in het Franse gedeelte zijn aan te bevelen. Ook beschikt Sint-Maarten over romantische baaien en stranden waar je van de mooie zonsondergang kunt genieten. De populairste maanden voor een honeymoon op Sint-Maarten zijn mei tot en met september, maar eigenlijk is het altijd mooi weer. Enkele tips om te doen tijdens je huwelijksreis zijn:
* Per catamaran een dagje naar Anguilla.
* Een bezoek brengen aan de vlinderboerderij bij Orient Bay.
* Paardrijden langs de stranden van Cay Bay.
* Het onbewoonde eiland Tintamarre ontdekken.
* Snorkelen om de onderwaterwereld te verkennen.
* Zeilen terwijl schildpadden, dolfijnen en kleurrijke vissen met de boot mee zwemmen.
* Eilandhoppen naar andere eilandjes als Saba, St. Barths, Prickley Peas Island en St. Eustatius.

Wil je tijdens je reis meerdere eilanden bezoeken dan kun je ook gaan eilandhoppen. Bijvoorbeeld tussen Sint-Maarten, Saba en Sint Eustatius.

Kortom, Sint-Maarten is een zeer geschikte locatie voor trouwerijen om nooit meer te vergeten. In dit filmpje zie je hoe mooi het eiland is!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen