Themareizen Sint-Maarten

Caribisch strand Sint-Maarten
Caribisch strand Sint-Maarten

Het paradijselijke Sint-Maarten is erg groen, tropisch en beschikt over goede wellnesscomplexen. Het bijzondere aan het eiland is het twee landenkarakter. Het eiland bestaat namelijk uit een Frans en een Nederlands gedeelte. In het Nederlandse gedeelte kun je erg goed uitgaan en eten bij leuke restaurantjes. Het Franse deel is wat minder levendig maar de vele goede restaurants die er te vinden zijn dragen bij tot het feit dat Sint-Maarten benoemd is als de culinaire hoofdstad van de Caribbean. Dit is echter nog lang niet alles.

Heb je weinig kennis van Sint-Maarten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Culinair

Op Sint-Maarten kun je een grote verscheidenheid aan restaurants aantreffen. Zo zijn er meer dan 400 restaurants van strandhutjes tot restaurants van bekende topchefs te vinden. Ook bijzonder is het jaarlijkse Fête de la cuisine, dat dit jaar plaatsvindt van 4 november tot en met 13 november in het Franse gedeelte van het eiland. Voor dit culinaire feest worden de beste topchefs van Nederland uitgenodigd die tijdens het festival samen gaan koken. Tijdens het festival vinden er tevens wijnarrangementen plaats maar het meest bijzondere is toch wel de culinaire catamarantocht rond het eiland. Het eten en drinken is hierbij inbegrepen, evenals een snorkelexcursie.

Water

Op het eiland is er ontzettend veel te doen op en in het water. Zo kun je er heel goed duiken en snorkelen maar er is echter nog zoveel meer te doen dan alleen dat. In het Franse deel zijn er bijvoorbeeld veel jachten aangelegd wat een erg mooi aanzicht geeft. Ook bijzonder is dat er op een aantal eilanden bubbelbaden zijn op het strand. Zeilen is toch wel de meest voorkomende sport van de inwoners. Zo wordt er jaarlijks de Heineken Regatta georganiseerd waaraan de beste zeilers meedoen vanuit de hele wereld. De zeiltocht brengt de circa 200 zeilers langs de eilanden en dit is natuurlijk een erg mooi gezicht. Eilandhoppen kun je ook goed vanaf Sint-Maarten. Zo zijn er een aantal 'binnenlandse' vluchten die van het ene naar het andere eiland vliegen. In een bootje stappen kan natuurlijk ook. Ook is het water de verbinding naar andere eilanden; o.a. met Saba en Sint Eustatius. Deze 3 eilanden vormen de SSS-eilanden, ook wel Bovenwindse Eilanden genoemd.

Heineken Regatta, Sint-Maarten
Heineken Regatta, Sint-Maarten
Vraag gratis een offerte aan

Ontspanning

Sint-Maarten heeft een echt wellness karakter. De Yorks Spa en The Cliffs Resort zijn voorbeelden van erg goede wellness-complexen. Het laatstgenoemde complex is helemaal van glas gebouwd waardoor je een adembenemend mooi uitzicht hebt over de zee en de eilandjes. Ook ontspannend is om rustig te gaan paardrijden over de stranden, op deze manier hoef je zelf niet te lopen maar leg je wel aardige afstanden af op een leuke manier. Verder komt de Aloë Vera plant voor op Sint-Maarten, deze helende plant is dan ook veel aan te treffen. Wanneer je jezelf als herboren wilt voelen dan zou je eens de natuurlijke modderbaden op het onbewoonde eiland Tinta Mare moeten proberen. Het eiland is gemakkelijk te bereiken met een bootje of een ferry.

Huwelijk

Het eiland is ook zeer geschikt voor een huwelijksreis en zelfs voor een trouwreis. Sint-Maarten biedt paradijselijke uitzichten aan en je kunt er naartoe gaan voor de rust, zon, zee, strand, goede hotels op privéstranden en natuurlijk het culinaire eten. Trouwen gaat er overigens erg gemakkelijk: 2 weken van tevoren aangeven bij de ambtenaar, wat documenten invullen en klaar!

Trouwen op strand Sint-Maarten
Trouwen op strand Sint-Maarten

Familie

Sint-Maarten is ook erg geschikt voor families. Zo zijn er vele accommodaties te vinden met privéstrand en een uitgebreid animatieprogramma. Ook is er in het oosten van het eiland een erg rustig strand waar veel faciliteiten worden aangeboden, waar het veilig is en waar geen jetski's mogen komen. Verder is er voor kinderen ook de exotische vlindertuin in het Franse gedeelte. In het Nederlandse deel is er ten slotte nog een waar speelparadijs op het water. Dit speeleilandje is te bereiken met een bootje.

Of je nu culinair wilt genieten, lekker wilt ontspannen, gezellig met de familie op vakantie wilt of er wilt trouwen: alles kan op het veelzijdige Sint-Maarten!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen