Reisadvies: is Sint-Maarten een veilig vakantieland?

Reisadvies Sint-Maarten
Reisadvies Sint-Maarten

Wil jij op vakantie naar Sint-Maarten? Check dan vooraf het reisadvies voor Sint-Maarten en informeer waar je als toerist op moet letten. Zijn er onveilige gebieden of bijzondere zaken waar je rekening mee moet houden? Lees in dit artikel alle informatie over het reisadvies voor Sint-Maarten en ga goed voorbereid op reis.

Sint-Maarten is een eiland in het Caribisch gebied en is op te delen in twee delen, namelijk een Nederlands deel en een Frans deel. Het is een erg groen eiland met prachtige zandstranden, geweldige restaurants en leuke accommodaties. Daarnaast is het ook een veilig vakantieland. Het reisadvies voor Sint-Maarten is positief en het eiland kent geen bijzondere veiligheidsrisico's.

Heb je weinig kennis van Sint-Maarten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies voor Sint-Maarten

Het reisadvies voor Sint-Maarten is groen. Het land is veilig om naartoe te reizen maar stelt wel een aantal inreisvoorwaarden vast. Zo mag je alleen het land binnen met een geldig coronabewijs. Dit mag een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testbewijs zijn. Het vaccinatiebewijs toont aan dat je volledig bent gevaccineerd. Een boostervaccin is niet vereist. Het herstelbewijs laat zien dat je in de afgelopen 9 maanden hersteld bent van corona. Een negatief testbewijs bestaat uit een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 48 uur of een negatieve antigeentest die niet ouders is dan 24 uur. Naast een coronabewijs moet je ook een gezondheidsverklaring laten zien. Hiervoor vul je het EHAS formulier in. Je ontvangt per mail een voorlopige toestemming om naar Sint-Maarten te reizen. Deze print je uit en laat  je bij aankomst zien. Het EHAS formulier moet uiterlijk 12 uur voor vertrek ingevuld zijn. Tot slot ben je verplicht een COVID-19 verzekering af te sluiten via https://stmaartenehas.com/ en heb je zelf een ziektekostenverzekering. Houd er rekening mee dat er op Sint-Maarten nog een avondklok van toepassing is van 02:00 uur tot 06:00 uur.
Reisadvies Sint-Maarten: GROEN!

Onveilige gebieden in Sint-Maarten

Er zijn geen onveilige gebieden in Sint-Maarten. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Sint-Maarten

Sint-Maarten is een veilig eiland, de criminaliteitscijfers zijn over het algemeen goed. Natuurlijk heb je ook hier te maken met kleine criminaliteit, denk hierbij aan zakkenrollerij en diefstal. Laat waardevolle spullen waar mogelijk achter in een kluis bij de accommodatie. Ook komt er drugsgerelateerde misdaad voor. Pas na zonsondergang op met verlaten stranden, laat niets onbeheerd achter in je huurauto en wees op je hoede.

Philipsburg in Sint Maarten
Philipsburg in Sint Maarten

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor Sint-Maarten is een geldig paspoort vereist.
  • In het Franse deel van Sint-Maarten en rondom de grensovergangen vinden regelmatig demonstraties plaats. Deze demonstraties ontstaan uit onvrede over de vaccinatieplicht vanuit Frankrijk.
  • Sint-Maarten ligt in een orkaangebied. Van juni tot en met november is het orkaanseizoen en kunnen er tropische stormen en orkanen voorkomen op het eiland.
  • Er mag op Sint-Maarten niet topless gezond worden en er wordt dringend verzocht gepaste kleding te dragen bij het betreden van winkels en supermarkten.
  • Er zijn verschillende adult entertainment bedrijven op Sint-Maarten, zowel legaal als illegaal. Daarnaast is het bekend dat er ook gedwongen prostitutie/mensenhandel plaats vindt op Sint-Maarten. Dit is verboden en strafbaar, dus wees hiervan bewust.
  • LHBTIQ+'s wordt niet algemeen geaccepteerd op Sint-Maarten. Het eiland is op dat gebied conservatief. Al zijn er geen berichten bekend waarin hier openlijk tegen gereageerd wordt.
  • Het bezitten en verhandelen in verdovende middelen is strafbaar en hier staan zware straffen op op Sint-Maarten.

Link

Kijk voor het meest actuele reisadvies voor Sint-Maarten altijd op de website van de Rijksoverheid. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen