Reisadvies: is Sint-Maarten een veilig vakantieland?

Philipsburg in Sint Maarten
Philipsburg in Sint Maarten

Sint-Maarten is een eiland in het Caribisch gebied en is op te delen in twee delen, namelijk een Nederlands deel en een Frans deel. Het is een erg groen eiland met prachtige zandstranden, geweldige restaurants en leuke accommodaties. Overweeg je een vakantie naar dit eiland? Check dan eerst dit artikel voor het huidige reisadvies. 

Heb je weinig kennis van Sint-Maarten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies voor Sint-Maarten

Het reisadvies voor Sint-Maarten is op het moment oranje, wat wil zeggen dat allee noodzakelijke reizen mogelijk zijn. Dit heeft te maken met de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen op het eiland. Indien je toch naar het eiland moet afreizen dien je een gezondheidsverklaring in te vullen en dien je een negatief testresultaat van een COVID-19 PCR-test te kunnen aantonen, die de afgelopen 72 uur is afgenomen. Tevens dien je verplicht een reisverzekering te hebben en dien je bij terugkeer in Nederland 14 dagen in quarantaine te gaan. 

Onveilige gebieden in Sint-Maarten

Er zijn geen onveilige gebieden in Sint-Maarten. 

Veiligheid in Sint-Maarten

Sint-Maarten is een veilig eiland, de criminaliteitscijfers zijn over het algemeen goed. Natuurlijk heb je ook hier te maken met kleine criminaliteit, denk hierbij aan zakkenrollerij en diefstal. Laat waardevolle spullen waar mogelijk achter in een kluis bij de accommodatie. Ook komt er drugsgerelateerde misdaad voor. Pas na zonsondergang op met verlaten stranden, laat niets onbeheerd achter in je huurauto en wees op je hoede.

Link

Kijk voor het meest actuele reisadvies altijd op de website van de Rijksoverheid

Accommodatietip

Heb je interesse in een verblijf op Sint-Maarten? Denk dan eens aan een van deze 5 luxe hotels op Sint-Maarten! En wil je alvast zien hoe het eiland er uit ziet? Kijk dan dit filmpje!

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen