Reisadvies: Is Slowakije een veilig vakantieland?

Nationaal Park Hoge Tatra in Strbske Pleso
Nationaal Park Hoge Tatra in Strbske Pleso

Slowakije is gelegen in Centraal-Europa en is een enorm veelzijdig land. Slowakije trekt vooral veel toeristen door het prachtige natuurschoon dat het land te bieden heeft. Maar het land heeft ook veel cultureel erfgoed en telt meerdere kastelen. Slowakije is bij veel reizigers nog niet zo bekend als vakantieland. Velen hebben dan ook de vraag of Slowakije wel veilig is als vakantieland. In dit artikel lees je alles over de veiligheid in Slowakije.

Heb je weinig kennis van Slowakije? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Slowakije

Het reisadvies voor Slowakije is aangepast van de kleurcode geel naar de kleurcode oranje. Het aantal besmettingen van het coronavirus is in heel Slowakije toegenomen. Reis daarom alleen naar Slowakije indien dit noodzakelijk is. Bij terugkomst in Nederland ga je 10 dagen in zelfquarantaine. Daarnaast heeft ook Slowakije reisbeperkingen voor reizigers uit Nederland ingevoerd. Alle reizigers uit Nederland dienen bij aankomst in Slowakije 10 dagen in quarantaine te gaan. Of je moet een negatieve coronatest overleggen die niet ouder is dan 72 uur. Ook moeten de reizigers zich registreren bij de Slowaakse autoriteiten.
Huidig reisadvies Slowakije

Onveilige gebieden Slowakije

Er zijn geen onveilige gebieden in Slowakije.

Veiligheid in Slowakije

Slowakije is een veilig vakantieland. De situatie is vergelijkbaar met andere Europese landen. In de grote steden en op drukke en toeristische plekken kan criminaliteit voorkomen. Met name zakkenrollerij komt vaker voor. Zo ook in de hoofdstad Bratislava. Over het algemeen is Bratislava een veilige stad. Wel is het goed om alert te zijn in sommige nachtclubs. Het afgelopen jaar zijn er een paar geweldsincidenten geweest in het uitgaansleven, vooral in de omgeving van de straat Obchodna in het centrum van de stad. Hoewel deze incidenten niet vaak voorkomen, is het goed alert te zijn.

Skyline van Bratislava
Skyline van Bratislava

Houd hier ook rekening mee

  • Voor reizen naar Slowakije is een geldig paspoort of identiteitskaart vereist.
  • Slowakije staat ook bekend als wintersportbestemming. Ga je op wintersport in dit land? Houd er dan rekening mee dat er lawines kunnen voorkomen. Wees alert en houd je aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.
  • Homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd in Slowakije. Houd hier rekening mee, ook in het uitgaansleven. In het verleden zijn er geweldsincidenten gericht tegen homoseksualiteit voorgekomen.
  • Neem geen drugs mee naar Slowakije. Er kunnen hoge straffen staan op het smokkelen, handelen, bezitten of gebruiken van drugs.

Link

Voor het meest actuele reisadvies kan je terecht op de website van de Rijksoverheid.

Heeft u interesse in een reis naar Slowakije? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen