Reisadvies: Is Slowakije een veilig vakantieland?

Reisadvies Slowakije
Reisadvies Slowakije

Het reisadvies voor Slowakije is positief. Slowakije is een veilig vakantieland en kent geen bijzondere veiligheidsrisico's. Meer informatie over het reisadvies voor Slowakije lees je in onderstaand artikel.

Slowakije is gelegen in Centraal-Europa en is een enorm veelzijdig land. Slowakije trekt vooral veel toeristen door het prachtige natuurschoon dat het land te bieden heeft. Maar het land heeft ook veel cultureel erfgoed en telt meerdere kastelen. Slowakije is bij veel reizigers nog niet zo bekend als vakantieland. Velen hebben dan ook de vraag of Slowakije wel veilig is als vakantieland. 

Heb je weinig kennis van Slowakije? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Slowakije

Het reisadvies voor Slowakije is groen. Het land krijgt dus een positief reisadvies en wordt gemarkeerd als veilig vakantieland. De veiligheidsrisico's in Slowakije zijn vergelijkbaar met die in Nederland. 
Reisadvies Slowakije

Onveilige gebieden in Slowakije

Er zijn geen onveilige gebieden in Slowakije. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Slowakije

Slowakije is een veilig vakantieland. De situatie is vergelijkbaar met andere Europese landen. In de grote steden en op drukke en toeristische plekken kan criminaliteit voorkomen. Met name zakkenrollerij komt vaker voor. Zo ook in de hoofdstad Bratislava. Over het algemeen is Bratislava een veilige stad. Wel is het goed om alert te zijn in sommige nachtclubs. Het afgelopen jaar zijn er een paar geweldsincidenten geweest in het uitgaansleven, vooral in de omgeving van de straat Obchodna in het centrum van de stad. Hoewel deze incidenten niet vaak voorkomen, is het goed alert te zijn.

Skyline van Bratislava
Skyline van Bratislava

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor reizen naar Slowakije is een geldig paspoort of identiteitskaart vereist.
  • Slowakije staat ook bekend als wintersportbestemming. Ga je op wintersport in dit land? Houd er dan rekening mee dat er lawines kunnen voorkomen. Wees alert en houd je aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.
  • Homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd in Slowakije. Houd hier rekening mee, ook in het uitgaansleven. In het verleden zijn er geweldsincidenten gericht tegen homoseksualiteit voorgekomen.
  • Neem geen drugs mee naar Slowakije. Er kunnen hoge straffen staan op het smokkelen, handelen, bezitten of gebruiken van drugs.

Link

Raadpleeg de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het meest recente reisadvies voor Slowakije.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen