Wintersport Slowakije

Winters landschap Slowakije
Winters landschap Slowakije

Slowakije is bij veel mensen niet zo bekend als vakantieland en dat terwijl Slowakije veel te bieden heeft aan vakantiegangers. Het land raakte, toen Tsjecho-Slowakije van één naar twee landen ging, zijn geliefde hoofdstad Praag kwijt. Nu is de hoofdstad Bratislava, met een aantal prachtige historische monumenten, gezellige cafés en winkels. Het wintersportgebied in Slowakije bestaat uit drie aparte gebieden; Jasná, Strbske Pleso en Tatranska Lomnica. Slowakije is een van de meer bergachtige landen van Europa. Wanneer je dus 's winters door Slowakije rijdt zie je overal pistes en skiliften. Hieronder zullen we een aantal van de top skigebieden van Slowakije beschrijven.

Heb je weinig kennis van Slowakije? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Skigebied Jasná

Het populairste skigebied in Slowakije is Jasná op de hoge berg Chopok. Aan de noordzijde van de berg is 21 kilometer piste te vinden en ook de langste piste van Slowakije is aan die zijde te vinden. Voor de beginnende skiërs en snowboarders is Jasná Biela Put de beste helling. Er is wel maar één sleeplift en doordat de piste erg geschikt is voor beginners is het er tijdens het wintersportseizoen erg druk. Ook voor gevorderden vind je in Jasná leuke uitdagingen, zo is de 6 km lange Worldcup (FIS) afdaling een echte aanrader. Ook 's avonds kun je skiën in Jasna, want ongeveer anderhalve kilometer piste is 's avonds verlicht.

Op ongeveer 1100 meter hoogte ligt het dorp Jasná dat vooral voor het toerisme is gemaakt, het staat vol met hotels, chalets en pensions. De verblijfsmogelijkheden verschillen wel erg in prijs en luxe, kijk dus bij het uitzoeken van een vakantie verder dan je neus lang is voor goede prijs-kwaliteitverhouding. In Jasná zijn naast hotels en pensions ook veel bars, restaurants en zelfs kindercrèches.

Skigebied Strbske Pleso

Het kleinste wintersportgebied vergeleken met Jasná is Strbske Pleso. Er zijn in het gebied geen moeilijke pistes te vinden, maar wel zes gemiddelde pistes daarnaast is er nog één makkelijke piste. Wel liggen de pistes op grotere hoogte dan in het andere kleine skigebied in Slowakije; Tatranska Lomnica. Het dorpje Strbske Pleso ligt op 890 meter hoogte en vanuit het dorp kun je met een skilift naar het skigebied. Vraag gratis een offerte aan

Skigebied Tatranska Lomnica

Het derde wintersportgebied in Slowakije is Tatranska Lomnica. Het is geen erg groot gebied en ook het dorp dat voor veel wintersporters in dit gebied als slaapplaats dient is erg klein. Er zijn drie moeilijke pistes, vier gemiddelde en twee gemakkelijke over negen kilometer. Daarnaast zijn er twaalf skiliften die hoogtes tussen 758 en 1764 meter met elkaar verbinden. Het dorp Tatranska Lomnica ligt op 785 meter hoogte, vanuit het dorp kun je een skilift naar het skigebied nemen. In het dorp zijn een paar hotels voor de wintersporters, maar verder is er weinig te beleven.

Andere activiteiten in Slowakije

Wanneer je niet van skiën of snowboarden houdt maar toch naar Slowakije gaat zijn er nog verschillende andere activiteiten te ondernemen. Beide plaatsen zijn trouwens ook tijdens het wintersportseizoen te bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld naar het Nationale Park Hoge Tatra, het gebied heeft naast vele dier- en plantsoorten ook verschillende ontspanningsfaciliteiten en chalets. In het park zijn meer dan 85 bergmeren en veel watervallen te vinden.

In het Demänovská dal ligt de Demänovská vrijheidsgrot. Het is de grootste grot van Slowakije met een lengte van 8.400 meter en maar liefst vier verdiepingen. In 1921 werd de grot ontdekt en sinds 1924 is de grot geopend voor publiek. Van alle opengestelde grotten in Slowakije trekt de Demänovská vrijheidsgrot de meeste bezoekers.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen