De vliegvelden van Slowakije

Vliegvelden in Slowakije
Vliegvelden in Slowakije

Slowakije ligt in Centraal-Europa en heeft als hoofdstad Bratislava. Toeristen bezoeken het land onder andere vanwege de mooie natuur en relatief lage prijzen. Ook kan je sinds 2009 betalen met de euro in het land. Slowakije heeft meerdere luchthavens, waarvan drie belangrijke en internationale vliegvelden.

Heb je weinig kennis van Slowakije? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Bratislava Airport

De meest belangrijke internationale luchthaven van Slowakije is die van Bratislava. Jaarlijks ontvangt de luchthaven zo’n 2 miljoen bezoekers. Het vliegveld ligt op 9 kilometer afstand van het stadscentrum en is gebouwd van 1947 tot 1951. Daarvoor was het een al niet meer bestaand vliegveld. Een nieuwe terminalhal werd gebouwd in 1970. De jaren daarna werden nog meer terminals en landingsbanen aangelegd. De Slowaakse naam is Letisko Milana Rastislava Štefánika, vernoemd naar generaal Milan Rastislav Štefánik. Hij kwam om in 1919 toen zijn vliegtuig vlakbij Bratislava neerstortte. Sinds 1993 heeft de luchthaven de naam van deze generaal aangenomen. Op de luchthaven zijn winkels, restaurants, een autoverhuur en een toeristen informatiecentrum te vinden.

Vervoer
De luchthaven ligt niet ver van het stadscentrum af. Bovendien ligt het aan een grote autoweg, waardoor je snel in het centrum bent met de (huur)auto. Tevens zijn er busverbindingen van het centrum naar de luchthaven. Het openbaar vervoer in Bratislava is goed geregeld. Je hebt er onder andere trams, bussen en trolleybussen. Ook is het mogelijk om met de taxi naar de luchthaven te gaan. Op 55 kilometer afstand van de luchthaven Bratislava ligt de luchthaven van Wenen. Ook deze luchthaven kan je gemakkelijk met de bus bereiken.

Košice International Airport

De tweede grootste luchthaven van Slowakije is Košice International Airport. De luchthaven ligt op 6 kilometer afstand van het centrum van de stad Košice. Dit is een stad met ongeveer 250.000 inwoners. De bouw van het huidige vliegveld begon rond 1950. In 1954 werd er een nieuwe passagiersterminal gebouwd. De eerste rechtstreekse vluchten begonnen in 1955 tussen Košice en Praag. Op de luchthaven zijn diverse winkeltjes, een restaurant en een aantal snackbars te vinden.

Vervoer
Het vliegveld en het centrum zijn makkelijk met een huurauto te bereiken via de E58. Ook is het mogelijk om via het openbaar vervoer bij de luchthaven of het centrum te komen. De stad Košice heeft namelijk een zeer goed busnetwerk. Het busstation ligt in het Mestskýpark, waar tevens een terminal te vinden is met verbindingen naar Bratislava en andere Europese steden. Ook is het mogelijk om met een taxi bij de luchthaven te komen. Vraag gratis een offerte aan

Poprad/Tatry Airport

De luchthaven Poprad/Tatry ligt in een belangrijk skigebied nabij Poprad. Tevens is het de luchthaven die het hoogst ligt van heel Centraal-Europa, op 718 meter hoogte. Naar de luchthaven vliegen diverse chartervluchten en lijndiensten. Faciliteiten in de terminal zijn onder andere een reisbureau, snackbar, autoverhuur en wisselkantoor. De luchthaven is maar klein met 1 landingsbaan.

Vervoer
Om bij het vliegveld te komen kan je het beste een taxi nemen of een auto huren. Vanuit het centrum dien je met de trein naar het centraal station te reizen en vanaf daar een taxi te nemen. Vanaf het vliegveld vertrekken ook verschillende bussen naar het centrum en andere grote steden.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen