Nationale parken Swaziland

wildlife in de Nationale parken van Eswatini
wildlife in de Nationale parken van Eswatini

Swaziland , inmiddels Eswatini, bestaat uit een schitterend stuk natuur, met daarin verschillende nationale parken. Ieder nationaal park heeft wel iets bijzonders en er is er geen één hetzelfde. Als je graag wild gaat spotten kun je het best het Hlane National Park of het Mkhaya National Park bezoeken. Een prachtige natuur vind je in het Malolotja National Park en ook het Mlilwane Wildlife Sanctuary is erg bijzonder. De nationale parken in Swaziland zijn een perfect alternatief voor de duurdere parken in Zuid-Afrika.

Heb je weinig kennis van Swaziland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Hlane National Park

Dit nationale park is een onderdeel van de grote Big Game Parks. In het park leeft daarnaast ook de big five; de leeuw, neushoorn, olifant, buffel en luipaard. Dit zijn echter niet de enige dieren die hier te zien zijn, ook zebra's giraffen, nijlpaarden en verschillende vogelsoorten komen hier voor. Voor wildliefhebbers is dit dus een perfect park. Ook heeft Hlane een grote culturele waarde voor de inwoners van Swaziland. De vader van de huidige koning zou hier namelijk bij Hunter's Rock zijn laatste leeuw hebben gezien.

Door het park zijn verschillende safari's te maken. Zo kun je een tocht maken met een 4x4 auto, mountainbiken maar ook een wandeling maken kan er erg goed. Je loopt samen met een gids met geweer door het park, maar toch voel je je niet heel erg comfortabel tussen al die gevaarlijke dieren. Als je graag wat dichter bij de dieren wil komen, kun je het beste met de auto een safari maken. Dit kan met speciale tourwagens maar ook met je eigen auto. Je eigen auto zal echter wel minder goed als schild dienen tegen bijvoorbeeld boze neushoorns of olifanten.

Mkhaya National Park

Ook het Mkhaya National Park is een onderdeel van de Big Game Parks. Het park is in 1979 ontstaan als een reservaat voor bedreigde diersoorten in Swaziland. Bijzonder is dat je in dit park heel dichtbij de wilde dieren kunt komen. De enige buffel en de enige zwarte neushoorn van Swaziland leven bijvoorbeeld in dit park. Naast de neushoorns leven er ook veel inheemse Nguni kuddedieren en olifanten.

Het park is echt een droom voor de echte bushliefhebber en er zijn zeer veel mogelijkheden voor het spotten van wild. Dit kan gedaan worden in een open 4x4 auto maar ook te voet is het mogelijk. Ook is er een accommodatie binnen het park in de vorm van kleine stenen huisjes. De maaltijden eet je gezamenlijk rond het kampvuur.
Vraag gratis een offerte aan

Malolotja National Park

Dit park is het grootste park van Swaziland en een perfect park voor de natuurliefhebber. Zo vind je er onder andere de hoogste bergen van het land, de oudste mijn ter wereld, een waterval van wel honderd meter hoog en het nostalgische dorpje Bulembu. Het park ligt in het hart van de hooglanden en heeft bovendien het laatste berggebied dat nog onaangetast is. De oppervlakte is 18.000 hectare en er lopen meerdere rivieren door dit prachtige natuurreservaat.

Door het park trekken troepen zebra's, verschillende hertensoorten, wildebeesten, aardvarkens, aardwolven, luipaarden en verschillende soorten vogels. Naast de dieren zijn de mijnen een bekende bezienswaardigheid in het park. Vanaf 1884 was de mijn, die nu buiten werking is, de op één na meest productieve mijn van heel het land. Verschillende wandelroutes lopen langs de mijn maar ook per auto is het goed te bereiken. Ook de 1.829 meter hoge Ngwenya berg is erg bijzonder om te bekijken of te beklimmen.

Mlilwane Wildlife Sanctuary

Het Mlilwane behoort ook tot een van de Big Game Parks in Swaziland. In 1964 werd het 4.500 hectare grote park opengesteld voor publiek. In het noorden van het park zijn vooral heuvels en het zuiden van het park bestaat weer uit graslanden. Ook zijn er in het park diverse bushman rotstekeningen gevonden.

Dieren zijn er genoeg in dit park; nijlpaarden, buffels, luipaarden, zebra's en vele antilopen als blesbokken, koedoes en nyala's komen er voor. Om deze dieren te kunnen bekijken kun je een wandelsafari, mountainbikesafari, jeepsafari of een safari te paard houden. Overnachten kun je vervolgens in het guesthouse Reilly's Rock Hilltop Lodge.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen