Natuurparken in Swaziland

natuurparken in Swaziland
natuurparken in Swaziland

In het zuiden van Afrika ligt Swaziland. Swaziland grenst aan Mozambique en Zuid-Afrika. Het land heeft 2 hoofdsteden, Lobamba en Mbabane. Lobamba is de koninklijke en wettelijke hoofdstad en Mbabana is de bestuurlijke hoofdstad. In Swaziland zijn verschillende natuurparken te vinden, die hieronder genoemd worden.

Heb je weinig kennis van Swaziland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Malolotja

Het Nationaal Park Malolotja is 18.000 hectare groot en erg bergachtig. Dit maakt het het grootste park van Swaziland. De verschillende wandelroutes in combinatie met de met gras begroeide toppen, maakt het een ideale plek om te wandelen. Er zijn mogelijkheden van wandelingen van een half uur tot een paar dagen. De routes zijn duidelijk en makkelijk, want deze staan duidelijk aangegeven in het park. Ook zijn er speciale paden aangelegd. Onderweg zie je steile rotsen, prachtige watervallen en schitterende vogels. Alsof dat nog niet genoeg is, heb je een adembenemend uitzicht op de groene valleien met talloze bloemen. Hier leven ook zeldzame dieren als de miereneter en de aardwolf. Daarnaast is er een optie om bij de parkingang te overnachten in blokhutten of te kamperen in het park. In Malolotja kan je hele spannende canopy tours maken met houten paden langs de rotsen en tokkelbanen over grote canyons. 

Mlawula

Mlawula is een divers natuurreservaat dat aan de grens met Mozambique ligt. In het park zijn allerlei dieren aanwezig, waaronder zebra's, impala's en kudu's. Maar ook neushoorns en struisvogels zijn hier sinds kort te zien. Je kunt hier van een schitterend uitzicht tot aan de kust van Mozambique genieten en fijn wandelen. Vraag gratis een offerte aan

Ngwempisi Trails en Mahamba Gorge lodge

In de Ngwempisi Trails en Mahamba Gorge Lodge kun je 1 tot 3 daagse wandelingen maken en 's nachts slapen in dorpjes of hutten van steen. Daarnaast zijn overal warme bronnen aanwezig.

Hawane

Het Hawane natuurpark is opgericht in 1978 om unieke en natuurlijke leefgebieden van moerassen te beschermen langs de Mbuluzi rivier. Het natuurreservaat werd uitgebreid om bescherming te bieden aan Mbabanes watervoorziening, wat gedaan werd door het bouwen van de Hwane Dam in 1988. Op het moment bestaat het gebied uit moerassige vlakten die stroomopwaarts van de dam liggen. Vogelliefhebbers zijn in dit park helemaal op hun plek, er is een speciaal spoor dat kan worden gevolgd om de mooiste vogels tegen te komen. Het gebied is verbazingwekkend mooi en er zijn vele spectaculaire uitzichten aanwezig. Bezoekers zullen hier vinden wat ze zoeken: avontuur, adrenaline of juist rust.

Sibebe Rock

Bij Swazi Trails zijn wandelingen en tours te boeken die je meenemen op de indrukwekkende Sibebe Rock. Deze granieten rots is 300 meter hoog en ligt aan de Mbuluzi River. Het is de twee na grootste rots ter wereld en op de top heb je de mooiste uitzichten.

Hlane Royal

In het oosten van het land, aan de voet van de Lebombo Mountains, ligt het Hlane Royal National Park. Dit is een goede plek om wilde dieren, waaronder leeuwen en roofvogels, te spotten. Er zijn verschillende wandelroutes die te volgen zijn. De naam 'Hlane' betekent 'wildernis'. Het Hlane Royal Park is Swazilands grootste beschermde gebied. Dieren die hier leven zijn giraffen, olifanten, nijlpaarden, neushoorns, hyena's, leeuwen, zebra's, cheeta's, luipaarden en antilopen.

Mantenga

Mantenga is een museumdorpje van de koning die aan de voet van de bergen 'Execution Rock' en 'Sheba's breast' ligt, die eenvoudig te beklimmen zijn. Het reservaat is een beschermd gebied en heeft 725 hectare tot haar beschikking. Een derde van de plek wordt door Eucalyptus bos bedekt. De bekendste en grootste watervallen van Swaziland liggen er ook, dit zijn de Mantenga watervallen. Dieren die hier leven, zijn apen en vogels.

Mkhaya

In het Mkhaya natuurreservaat leven witte en zwarte neushoorns samen, wat één van de laatste plekken ter wereld is waar dit voorkomt. Mkhaya vindt het erg belangrijk om bedreigde diersoorten in haar natuurreservaat te beschermen. Het reservaat wordt dan ook bewaakt, waardoor het voor de dieren een veilige plek is.

Mlilwane

Mlilwane is het oudste beschermde gebied van Swaziland. Het park heeft een grootte van 4.560 hectare waar allerlei dieren rondlopen: onder andere witte neushoorns, apen, giraffen, krokodillen, elanden en luipaarden. Ook kun je hier erg goed vogels spotten, er zijn namelijk 240 soorten te vinden. Dit park kun je ontdekken met de fiets, auto, te paard of een wandeltocht.

Shewula

In het oosten van Swaziland ligt Shewula, een project dat in handen van de plaatselijke bevolking is. Een gids begeleidt je tijdens de verschillende cultuur- en natuurwandelingen die mogelijk zijn. Overnachten kun je in stenen hutten in het kamp. Voornamelijk de tocht langs de traditionele homesteads is interessant, die zijn gemaakt van stokken en klei.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen