Het klimaat van Swaziland

Het klimaat in Swaziland
Het klimaat in Swaziland

Swaziland, nu Eswatni, ligt in het zuiden van Afrika en grenst aan Mozambique en Zuid-Afrika. Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 17.000 km² en er wonen bijna 1,4 miljoen mensen. Als je een reis wilt plannen, is het handig om te weten welk klimaat er voorkomt op de bestemming en wanneer je het best naar het land kunt reizen. Daarom nemen we het klimaat van Swaziland met je door.

Heb je weinig kennis van Swaziland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Klimaat

De hoger gelegen gebieden (in het westen van Swaziland) hebben een gematigd savanneklimaat. In het oosten bevinden zich de lager gelegen gebieden, waar een warm steppeklimaat heerst. Aangezien Swaziland zich op het zuidelijk halfrond bevindt, verschillen de seizoenen met die van ons. Wanneer het zomer is in Nederland, is het winter in Swaziland en andersom. In Swaziland is het winter van juni tot en met augustus en zomer van december tot en met maart. De zomer is vrij warm en er kunnen tropische temperaturen voorkomen. Dit is vooral in het oosten het geval. De hoger gelegen gebieden zijn iets koeler.

Temperaturen

De temperaturen in Swaziland verschillen per periode. In de zomermaanden (december tot en met maart) is het overdag ongeveer 25 graden in de hoofdstad Mbabane, gelegen in het westen van het land. In de nachten ligt de temperatuur rond de 15 graden. Tijdens de winter is het zo'n 18 graden overdag en 6 graden in de nacht rondom de hoofdstad. In de andere maanden is de temperatuur ongeveer 22 graden. Omdat Mbabane in het westen ligt, bevindt de stad zich in een hoger gelegen gebied. De temperaturen in het oosten liggen dus een stuk hoger. Vraag gratis een offerte aan

Regenseizoen

In Swaziland valt geregeld een grote hoeveelheid neerslag. Het regenseizoen begint in oktober en loopt tot en met april. Per jaar valt er gemiddeld 1.300 millimeter aan regen in het land. Het is dan ook een van de natste gebieden van Afrika. Ongeveer 75% van de neerslag valt in de zomermaanden van Swaziland. In de winter is het een stuk droger en valt er maar enkele dagen regenval in de maand. Tijdens het regenseizoen liggen de temperaturen vrij hoog, waardoor het benauwd kan aanvoelen. Door die weersomstandigheden komen er veel muggen voor in het land. Aangezien er malaria voorkomt in Swaziland, is het verstandig om je tegen de muggen te beschermen door kleding met lange mouwen en broekspijpen te dragen.

Zon

Ondanks de vele regenval, schijnt de zon toch ongeveer 7 uur per dag. De regen valt namelijk vaak in flinke buien, waarna het weer snel opklaart. De wintermaanden zijn erg zonnig, omdat er dan bijna geen regen valt. De zon schijnt dan zo'n 9 uur per dag. Tijdens deze maanden is de UV-straling niet erg sterk, waardoor je niet snel verbrand. In de andere maanden van het jaar kan de straling wel sterk zijn. Zorg er dan voor dat je jezelf goed beschermt met zonnebrandcrème.

Beste reistijd

Als je op vakantie gaat om te luieren of om de cultuur te leren kennen, wil je dat wel doen als het droog is. Daarom kun je Swaziland het beste bezoeken in de maanden mei tot en met augustus. De temperaturen zijn dan erg aangenaam en het is redelijk droog. Het is wel verstandig om warme kleding mee te nemen. De temperatuur kan in de nacht soms flink afkoelen. Verder is het altijd verstandig om voor het vertrek de weersvoorspellingen in de gaten te houden.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen