De vier districten van Swaziland

Maguga Dam in Hhohho
Maguga Dam in Hhohho

Swaziland is een veelzijdig land, gelegen tussen Mozambique en Zuid-Afrika. Swaziland is opgedeeld in vier districten. De districten zijn in 1986 gecreëerd, sinds de onafhankelijkheid van Swaziland. Ondanks dat het land het kleinste land van het zuidelijk halfrond is, heeft het met haar vier districten veel te bieden voor haar bezoekers. Hier lees je welke vier districten Swaziland heeft en waarvoor je in welk district moet zijn.

Heb je weinig kennis van Swaziland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Hhohho

Hhohho is met een oppervlakte van 3.569 km2 het kleinste district van Swaziland. Het is gelegen in het noordwesten van het land. De hoofdstad van Hhohho is Mbabane, wat eveneens de hoofdstad van Swaziland is.

Wat heeft Hhohho te bieden?
In Hhohho bevinden zich de twee prachtige natuurreservaten Malolotja en Phophonyane die je kunt bezoeken. Malolotja is maar liefst 80.000 hectare groot. Je kunt er prachtig hiken en backpacken op de ruim 200 kilometer aan wandelpaden, dwars door het reservaat haar rijke flora en fauna. Je kunt er ook mountainbiken, raften, klimmen, abseilen, op safari en nog veel meer. Phophonyane is een stuk kleiner, maar doet zeker niet onder voor Malolotja. In het Phophonyane reservaat vind je onder andere de Phophonyane Watervallen. Dit is een reeks aan prachtige watervallen die zich drie kilometer door het reservaat strekt. In Hhohho ligt ook het toeristische centrum van Swaziland, namelijk Ezulwini Valley. Hier vind je allerlei toeristische attracties en bezienswaardigheden. Daarnaast is de Maguga Dam een mooie plek in Hhohho die je kunt bezoeken. Het is een groot meer dat is ontstaan door het afdammen van de rivier Nkomati en het fascinerende Nsangwini. Swaziland haar populairste attracties vind je in Ngwenya. Dit zijn de glasfabriek en het ambachtsdorp van Ngwenya en de Ngwenya Mijn, welke de oudste mijn ter wereld is.

Natuurreservaat Phophonyane
Natuurreservaat Phophonyane

Lubombo

Lubombo is met een oppervlakte van 5.947 km2 het grootste district van Swaziland en is gelegen in het oosten van het land. De hoofdstad van het district is Siteki. Het district heeft haar naam te danken aan de reeks afgeplatte bergtoppen die de oostelijke grens van Swaziland met Mozambique vormen. Lumbombo telt de meeste natuur- en wildreservaten van het land, zoals Nisela Safaris en Mkhaya Game Reserve.

Wat heeft Lubombo te bieden?
Het Mkhaya Game Reserve is de beste plek in Afrika om nijlpaarden te spotten. Het reservaat is alleen te bezoeken op reservering en op vaste tijden. Daarnaast liggen het nationale park Hlane Royal, natuurreservaat Mlawaula en natuurreservaat Mbuluzi in Lumbombo. Gezamenlijk vormen deze drie gebieden de Lubombo Conservancy. Hier kunnen bezoekers eveneens 4x4 tochten maken, mountainbiken, wandelen en paardrijden. Verder kan je hier een grote variëteit aan dieren spotten, waaronder de 'The Big Five'. Het Lumbombo Conservancy is de thuisbasis van maar liefst 350 verschillende vogels. Natuur- en dierenliefhebbers zullen zich dus zeker niet vervelen in Lubombo.

Zebra's spotten in Lubombo Conservancy
Zebra's spotten in Lubombo Conservancy

Vraag gratis een offerte aan

Manzini

Het district Manzini heeft een totale oppervlakte van 5.068 km2 en ligt in het westen en midden van Swaziland. De hoofdstad van Manzini heet eveneens Manzini en is het belangrijkste industriële centrum van Swaziland.

Wat heeft Manzini te bieden?
In het district vind je de bosrijke stad Mhlambanyatsi en het mooie natuurgebied Ngwempisi Gorge, dat zich een weg baant door de Ntfungulu Hills. Ngwempisi Gorge is een van de meest ruige natuurgebieden van Swaziland. In het gebied kun je sportieve wandelingen maken over ruim 33 kilometer aan wandelpaden. Manzini heeft ook op cultureel gebied veel te bieden voor haar bezoekers. In het landelijke gebied Malkerns vind je het Malandela centrum. Hier vind je een mix van verschillende soorten handwerken, traditioneel eten en een uniek podium voor lokale optredens. Het ligt naast Matsapha, de belangrijkste industriële regio van het land en de locatie van het belangrijkste vliegveld van Swaziland.

Natuurgebied Ngwempis Gorge
Natuurgebied Ngwempis Gorge

Shiselweni

In het zuidwesten van Swaziland ligt het laatste district, namelijk Shiselweni. Shiselweni is 3.790 km2 groot en de hoofdstad is Nnlangano. Het district is minder bergachtig dan de andere drie districten van Swaziland. Het heuvelachtige Shiselweni was het eerste gebied in Swaziland waar de Swazi's zich honderden jaren geleden vestigden, na hun vertrek uit Mozambique. Door de ligging van het district, en als buren van het Zulu koninkrijk, heeft Shiselweni veel gediend als frontlinie in de conflicten tussen de twee groepen. De naam Shiselweni betekent letterlijk 'plaats van het branden', wat refereert naar het verbranden van Kinf Ngwane II zijn nederzetting.

Wat heeft Shiselweni te bieden?
Ten westen van de hoofdstad Nnlangano ligt Mahamba Gorge, een recent ontwikkeld toeristisch centrum. Mahamba Gorge is voor mensen die van fotografie houden een perfecte bestemming, maar ook vogelliefhebbers zijn er op hun plek. Zo kun je er bijvoorbeeld gigantische hamerkopnesten vinden. Naast vogels spotten en mooie foto's maken, kun je er vissen, hiken en mountainbiken.

Mahamba Gorge
Mahamba GorgeOfferteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen