Bosra

Bezienswaardigheid Bosra, stad Syrie
Bezienswaardigheid Bosra, stad Syrie

Bosra ligt in het zuiden van Syrië. Tegenwoordig is het een ruïne. Sinds 1980 staat de stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vroeger was Bosra een belangrijke tussenstop voor oude pelgrims die op weg waren naar Mekka. In de stad vind je een 2e-eeuws Romeins theater, verschillende ruïnes en moskeeën. Het theater heeft een bijzondere bouwstijl en nog het enige bewaarde gebouw, in deze stijl. Vroeger telde Bosra maar liefst 80.000 inwoners maar tegewoordig is het niet meer dan een rustig dorpje. Wel een dorpje met ongekende schoonheid.

Heb je weinig kennis van SyriŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Bosra
Plaatsen in de buurt van Bosra (SyriŽ) :
 • Damascus (113 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Bosra

  Kathedraal van Bosra (Bosra)

  De kathedraal van Bosra dateert uit 512 en is één van de eerste kerken met een ronde koepel bovenop een vierkante basisbouw. Een deel van de muren met halfboogvensters staat nog overeind. Justinianus gebruikte deze kerk als model bij de bouw van de Aya Sofia in Constantinopel (Istanbul) en de San Vitale in Ravenna. Ook de Rotskoepel in Jeruzalem werd naar dit voorbeeld gebouwd. Van de kathedraal is tegenwoordig niet veel meer over door de aardbeving in 1157.

  Omarmoskee (Bosra)

  Binnen de oude stad bevinden zich diverse moskeeën. De Omarmoskee (een Omajjadenmoskee uit 720) is nog steeds in gebruik. De Omarmoskee is van grote historische waarde, aangezien het gebouwd is naar voorbeeld van het huis van de profeet Mohammed in Medina.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van SyriŽ bekijken.

  Vervoer

  Reizen naar Borsa doe je via Jordanië. Vanuit Amsterdam zit je met een rechtstreekse vlucht na ongeveer 5 uur in Amman. Op het vliegveld zul je een auto moeten huren aangezien er geen openbaarvervoer naar Bosra gaat. De autorit duurt ongeveer 2 uur. Reizen kun je in Bosra op verschillende manieren. Je hebt er meer dan genoeg taxi's en bussen. Doe je het liever op eigen houtje dan kun je er met een motor of auto ook goed rijden, dit is waarschijnlijk ook het meest comfortabel. Opzoek naar een unieke manier van verplaatsen? Kamelen! Een originelere en goedkopere manier om de ruïnes van de stad te bezoeken, is er bijna niet. 

  Geschiedenis

  Al in de 14e eeuw v. Chr. werd Bosra genoemd in Egyptische hiërogliefen-teksten. Profeten voorspelden dat de stad vernietigd zou worden, zoals in het oude testament staat geschreven. In de 4e eeuw v. Chr. werd Bosra de tijdelijke hoofdstad van het Nabateense koninkrijk. Het Nabateense rijk werd in 106 na Chr. veroverd door de Romeinen. De stad kreeg de naam 'Nova Trajana Bostra' en werd de hoofdstad van de Romeinse provincie Arabia Petraea.. Hierna werd de stad steeds groter. Dit kwam doordat Bosra een kruispunt was van diverse handelsroutes. In de 14e eeuw verplaatsten de pelgrimsroute richting het west en werd de stad steeds onbelangrijker.   Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Bosra