Charlotteville

Piratenbaai Charlotteville, Tobago
Piratenbaai Charlotteville, Tobago

Het vissersdorpje Charlotteville ligt in het noordoosten van Tobago aan de Man-o-war baai. Er liggen een aantal kleine restaurants en er zijn slechts enkele hotels, pensions en appartementen. Ook ligt er een strand in het vissersdorpje.

Heb je weinig kennis van Trinidad en Tobago? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Charlotteville
Plaatsen in de buurt van Charlotteville:
 • Scarborough (27 km)
 • Tobago (16 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Charlotteville

  Fort Cambleton (Charlotteville)

  Fort Cambleton
  Fort Cambleton

  Fort Cambleton is een fort dat door Britten gebouwd is om de nederzetting Charlotteville te beschermen. Het is een flinke wandeling om het fort te bereiken maar vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over Charlotteville en Hermitage Bay.

  Pirate's bay (Charlotteville)

  Pirate's bay
  Pirate's bay

  Pirate's Bay is de mooiste baai van Charlotteville. Deze afgelegen baai wordt omgeven door groene bosgebieden en is dé perfecte plek op de zonsondergang te bekijken. Daarnaast kun je een bezoek aan Pirate's Bay ook combineren met een jungletocht. Houd er rekening mee dat er op deze plek geen voorzieningen zijn, dus zorg zelf voor wat eten en/of drinken. Ook is de baai alleen bereikbaar per boot of een wandeltocht van 20 minuten.

  Regenwouden (Charlotteville)

  Regenwouden
  Regenwouden

  In het dorp Charlotteville is een regenwoud te vinden, wat het oudste beschermde regenwoud is van het westelijk halfrond. Rondom en in het regenwoud zijn er tal van wandelingen en excursies te doen. In 2003 werd het Tobago zelfs uitgeroepen tot beste eco-bestemming wereldwijd. In het regenwoud leven diverse vogelsoorten zoals papegaaien, pelikanen en kolibries. 


  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Trinidad en Tobago bekijken.

  Vervoer

  In Tobago ligt slechts een luchthaven, namelijk Crown Point International Airport. Dit vliegveld ligt in het zuidwesten van het eiland. Het vliegveld van Trinidad is Trinidad Piarco International Airport en ligt op ongeveer 27 kilometer afstand van de hoofdstad Port of Spain. Op het eiland rijdt een busdienst die door de overheid gesubsidieerd wordt. Ook kun je ervoor kiezen een taxi of de auto te nemen.

  Geschiedenis

  De eerste kolonisten uit Europa kwamen rond 1633 naar het gebied en meer volgden in 1639. De geschiedenis van het vissersdorp is nauw met de suikerlandbouw verbonden. De productie van suiker is dan ook altijd belangrijk geweest voor Charlotteville. Voor de ontwikkeling van de stad was de haven van belang.

  Heb je interesse in een reis naar Charlotteville? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Charlotteville, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Trinidad en Tobago? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen