Scarborough

Haven Scarborough, Tobago
Haven Scarborough, Tobago

Scarborough is de hoofdstad van het eiland Tobago. Onder het bewind van de Fransen stond de stad bekend als Port Louis. De stad heeft ongeveer 17.000 inwoners, dit is bijna een derde van de totale bevolking van Tobago.

Aanbieders van vakanties naar Scarborough
Booking.com (hotel) Klik

Landkaart Scarborough
 • Charlotteville (27 km)
 • Port of Spain (103 km)
 • Tobago (11 km)
 • Trinidad (105 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Scarborough

  Argyle Falls (Scarborough)

  Argyle Falls is de mooiste en hoogste waterval van het eiland. Met een korte wandeling van ongeveer 20 minuten kun je de watervallen bereiken vanaf Scarborough. Je kunt hier een rondleiding krijgen van een gids die je de mooiste plekjes laat zien.

  Fort King George (Scarborough)

  Fort King George
  Fort King George

  Fort King George is een fort wat gebouwd werd door de Britten in 1780. Dit koloniale kamp verkeerd in bijzonder goede staat en heeft een aantal mooie uitkijkpunten. Vanuit dit fort heb je een mooi uitzicht over de stad en haven van Scarborough.

  Markt in Scarborough (Scarborough)

  Markt in Scarborough
  Markt in Scarborough

  Breng eens een bezoek aan de kleurrijke markt in de typisch Caribische hoofdstad Scarborough. Deze markt is overdekt en hier vind je o.a. antiek, kunst, fruit, groenten, drank en andere typische producten uit de regio.

  Tobago Historical Museum (Scarborough)

  In Tobago Historical Museum in Scarborough kun je talloze archeologische objecten uit de moderne geschiedenis, maar ook van eeuwen geleden bezichtigen. Het museum is gevestigd in een 18e-eeuws fort, Fort King George genoemd. 

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Trinidad en Tobago bekijken.

  Vervoer

  Scarborough is bereikbaar via het Crown Point International Airport, het enige vliegveld van Tobago.

  Geschiedenis

  Zeeuwse immigranten stichtten de stad in 1654 die ze Nieuw Vlissingen noemden. Onder het Zeeuwe bewind groeide het eiland uit tot een plantagegebied voor suiker, rum en cacao. De groei van het eiland wekte de interesse van de Engelsen en de Fransen, die het eiland om beurten veroverden. Bij de Britse verovering in 1762 werd de stad hernoemd naar Scarborough. Het eiland werd definitief eigendom van Engeland tijdens het in 1814 getekende Verdrag van Parijs.

  Artikelen