Rondreizen in Turkmenistan

Rondreizen in Turkmenistan
Rondreizen in Turkmenistan

Turkmenistan is een land dat in Azië ligt en was voorheen onderdeel van de Sovjet-Unie. De hoofdstad is Asjchabat en de landen waar het aan grenst zijn Kazachstan, Oezbekistan, Afghanistan en Iran. Daarnaast is Turkmenistan aan de Kaspische Zee gelegen. Er wonen rond de 5,1 miljoen mensen op een oppervlakte van 488.100 km². Het grootste gedeelte van het land, namelijk 80 procent, bestaat uit woestijn. Deze woestijn heet de Karakum woestijn.

Heb je weinig kennis van Turkmenistan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Bij een rondreis door Turkmenistan is het verstandig als je van tevoren van enkele zaken op de hoogte bent. Hieronder worden de belangrijkste punten beschreven.

Visum & inentingen
Om naar Turkmenistan te gaan heb je een visum nodig, die je alleen op uitnodiging kunt krijgen. Daarnaast heb je een Entry Travel Pass nodig om het land binnen te komen, dit is zo sinds de aanslag op de Turkmeense president in 2002. Wanneer je aan de grens van het land komt zal er een verhoor zijn waar je de route van je reis moet voorleggen. Verder is het verplicht om met een gids te reizen, wanneer je een transit visum hebt is dit niet nodig maar kun je enkel 5 dagen blijven.

Er zijn geen verplichte vaccinaties die je moet nemen voordat je naar Turkmenistan reist. Wel zijn er een aantal inentingen die worden aanbevolen, namelijk tegen: Hepatitis A, Buiktyfus en Difterie Tetanus Polio. Het kan zijn dat je een vaccinatie tegen Malaria, TBC, Hepatitis B of Rabiës nodig hebt, maar dit is per persoon en reis verschillend. Voor advies hierover neem je contact op met de GGD of huisarts.

Vervoer
De beste manier om naar het land te reizen, is per vliegtuig. Tijdens de vlucht maak je minstens een overstap. Er liggen drie internationale luchthavens in Turkmenistan, waaronder een in de hoofdstad Asjchabat.

Vervoer in Turkmenistan
Vervoer in Turkmenistan


In het land zelf kun je ook een vliegtuig nemen naar een andere plek, binnenlandse vluchten zijn vaak goedkoop. Ook is er een boot die over de binnenwateren van het land vaart, Amu Darya genaamd. Verder is er de mogelijkheid om te liften tegen een betaling, wat hier heel normaal is, of een trein te nemen.

Klimaat
In Turkmenistan heerst een landklimaat met koude winters en zeer warme zomers. In januari is de gemiddelde warmtegraad -4 graden Celsius, maar dit kan tot -33 graden dalen. De gemiddelde temperatuur in de maand juli is 28 graden en kan tot 50 graden stijgen op sommige plekken. Gedurende het jaar blijft de neerslag ongeveer hetzelfde.

Bevolking
De bevolking van Turkmenistan is vaak vriendelijk en gastvrij. Veel Turkmenen zijn van Russische afkomst. Er zijn 5 stammen in het land te onderscheiden, die elk weer uit kleinere groepen op te delen zijn. De stammen zijn: Ersari, Tekke, Jomul, Salori en Sariki. 89 procent van de inwoners van Turkmenistan heeft de Islam als geloof.

Wat je niet mag missen

* Het Earthquake Memorial & Museum in Asjchabat is een monument dat gewijd is aan de slachtoffers van de aardbeving in 1948.
* Turkmenbashi World of Fairytails is de nationale Turkmeense versie van Disneyland.
* De markt Tolkucha Bazaar is een openluchtmarkt midden in de woestijn.
* De vuurkrater in het dorp Derweze wordt ook wel 'poort naar de hel' genoemd.
* De Ruïnes van Merv in de plaats Merv. Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen