Turkmenbashi

De boulevard van Turkmenbashi in Turkmenistan
De boulevard van Turkmenbashi in Turkmenistan

Turkmenbashi is een stad in Turkmenistan en ligt aan de Kaspische Zee in het westen van de provincie Balkan en aan de Golf van Krasnovodsk. Na Balkanabat is dit de grootste stad van deze provincie en de plek wordt vooral door Russen en Azerbeidzjanen bewoond. De naam van de stad betekent letterlijk: “leider van alle Turkmenen” en voorheen heette de stad “Krasnovodsk”.

Heb je weinig kennis van Turkmenistan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Turkmenbashi
Plaatsen in de buurt van Turkmenbashi (Turkmenistan) :
 • Asjchabad (522 km)
 • Daşoguz (622 km)
 • Ervaringen

  op 30 september 2013 plaats: Turkmenbashi, reisperiode: september 2012

  Turkmenbashi is sfeerloos, semi luxe hotels waar vooral veel Russen komen. Wij vonden het niet de moeite om langer dan een nacht te blijven. Wel geschikt om vandaar door te vliegen.

  • Algemeen 3

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Turkmenbashi

  (Turkmenbashi)

  Kaart met locatie

  De stad Turkmenbashi is tevens een badplaats aan de Kaspische Zee. Het strand ligt in Avaza, een 10 kilometer lange strook van huisjes. De Kaspische Zee is helder en het strand is schoon op de afgelegen plekken. Op plekken waar veel te beleven is, zoals bij strandtentjes kan het strand vervuild zijn.

  Hazar State Nature Reserve (Turkmenbashi)

  Hazar State Nature Reserve
  Hazar State Nature Reserve
  Kaart met locatie Hazar State Nature Reserve

  In de buurt van Turkmenbashi ligt het Staatsnatuurreservaat Hazar State Nature Reserve. Dit natuurreservaat bestaat uit twee gedeeltes: Essenguly en Krasnovodsk. Daarnaast ligt het verspreidt over Balkhan, North Cheleken, Mikhailoy bays en Turkmenbashi. In 1968 werd dit reservaat van 192.300 hectare gebouwd. Er leven 18 soorten zoogdieren en 372 vogelsoorten. Een kenmerk van dit natuurgebied is dat bijna de helft van de vogels watervogels zijn.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Turkmenistan bekijken.

  Vervoer

  Turkmenbashi heeft een vliegveld tegenover het treinstation, waar alleen binnenlandse vluchten landen. De enige internationale luchthaven die het land heeft is Asjchabat Airport en ligt in Asjchabat. Er rijden treinen en bussen in de stad, ook kun je ervoor kiezen de auto te gebruiken.

  Geschiedenis

  De prins Aleksandr Bekovitsj-Tsjerkasski van Rusland landde in 1717 in het geheim op de oever in Turkmenbashi en stichtte een kozakkenfort op de drooggevallen plaats. Zijn doel was om met zijn leger de droge rivierbedding op te rukken en het Kanaal van Khiva te veroveren. Dit werd een enorme mislukking. Een nieuwe Russische expeditie landde in 1869 en stichtte de stad Krasnovodsk. Voor de militaire expedities tegen het kanaat van Khiva en het Emiraat Buchara en de nomadische Turkmeense stammen ging deze stad de basis vormen. De stad was tijdens de Russische Burgeroorlog tijdelijk onderdeel van de onafhankelijke staat Transkaspië. In 1993 werd de stad tot Turkmenbashi hernoemd.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Turkmenbashi