Reizen in Uruguay

Strand Montevideo, hoofdstad Uruguay
Strand Montevideo, hoofdstad Uruguay

Uruguay ligt in Zuid-Amerika naast Argentinië en Brazilië. Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 175.000 km² en is daarmee het op één na kleinste land van Zuid-Amerika. Uruguay telt ongeveer 3,4 miljoen inwoners. De hoofdstad is Montevideo en ligt in het zuiden van het land. Het landschap van Uruguay is verdeeld in heuvelachtige en vlakke gebieden. Op de vlakke gebieden is veel veeteelt te zien. Ga jij binnenkort naar Uruguay? In dit artikel staan enkele onderwerpen die je in je achterhoofd kunt houden.

Heb je weinig kennis van Uruguay? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Taal

In Uruguay is Spaans de officiële taal. In een aantal plaatsen aan de grens van Brazilië wordt er een mix van Spaans en Portugees gesproken. Verder wordt er op de toeristische plekken soms Engels gesproken maar dit is vaak niet van een hoog niveau. Buiten de toeristische plaatsen spreken de mensen geen Engels. Er wordt geadviseerd om een taalgids mee te nemen.

Klimaat

Het klimaat van Uruguay is mild. De seizoenen zijn anders dan in Nederland. Als het bij ons zomer is, is het daar winter en andersom. Tijdens het zomerseizoen ligt in Uruguay de temperatuur rond de 25 graden. In de winter is de gemiddelde temperatuur ongeveer 15 graden. De neerslag is het hele jaar meestal gelijk. Vraag gratis een offerte aan

Gezondheid

Het is niet verstandig om het kraanwater te drinken in Uruguay. Je kunt het beste in de winkel flesjes water kopen. Mocht dit water er niet meer zijn, dan kun je het kraanwater 5 minuten koken om de bacteriën te doden. Nadat het water afgekoeld is, kan het gedronken worden. Mocht er iets gebeuren, dan kun je ziekenhuizen en apotheken in de steden vinden. Doktoren vind je ook wel in de dorpen. Als je naar Uruguay gaat, worden een aantal inentingen aangeraden. Deze inentingen zijn tegen DTP, Dengue en Hepatitis A. Als je naar een gebied gaat waar gele koorts voorkomt, is een inenting voor de gele koorts verplicht. Voor je naar Uruguay gaat, kun je het beste naar de huisarts om je te laten adviseren over de vaccinaties.

Belangrijke telefoonnummers

Als je een brandweer, politie of ambulance nodig hebt in Uruguay, kun je het alarmnummer 911 bellen.

Alleen reizen in Uruguay

Uruguay is een veilig land om alleen in te reizen. Je moet net als in andere landen goed op je spullen passen vanwege zakkenrollers en dieven. Als je drukke steden bezoekt, kun je het beste opzichtige sieraden afdoen om niet op te vallen bij dieven. Daarnaast is het verstandig om waardevolle documenten in een kluisje te laten in het hotel. Er wordt afgeraden om `s avonds en `s nachts naar het oude centrum van Montevideo te gaan. Hier worden, vooral in de nacht, veel overvallen gepleegd en mensen worden beroofd. Meestal zijn toeristen daar het slachtoffer van. Als je langs het centrum wil, kun je de taxi nemen. Het is verder altijd wel veilig om in de avond met de taxi te reizen. Deze taxi's hebben vaak een meter. Alleen als je buiten de steden wilt reizen wordt er soms geen meter gebruikt. Spreek dan vooraf goed een prijs af om achteraf geen problemen te krijgen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,5

Gerelateerde artikelen