Top 10 bezienswaardigheden Uruguay

Muurschildering Uruguay
Muurschildering Uruguay

Uruguay is een van de kleinste landen van Zuid-Amerika, maar er is daarentegen wel genoeg te bezichtigen. Het diverse landschap maar ook de rijke geschiedenis van het land zorgen voor enorm veel bezienswaardigheden. Om ervoor te zorgen dat je niets zal overslaan bij een bezoek aan Uruguay hebben we een top 10 van bezienswaardigheden in Uruguay voor je samengesteld.

Heb je weinig kennis van Uruguay? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Montevideo

De hoofdstad Montevideo mag natuurlijk niet overgeslagen worden als je Uruguay bezoekt. De stad ligt aan de oever van de Rio de La Plata en vormt eigenlijk de grens tussen Uruguay en Argentinië. In Montevideo is genoeg te zien. Zo is '18 de Julio Avenue' de bekendste straat van de stad. De straat brengt je van Plaza Independencia tot aan het oude gedeelte Ciudad Vieja. Het oude havengebied van Montevideo is ook leuk om te bezoeken, hier heb je bijvoorbeeld een grote binnenmarkt waar van alles te koop is. Tot slot is een wandeling door de stad maken ook aan te raden, waarin je het verschil tussen arm en rijk goed kan zien.

Strand van Montevideo
Strand van Montevideo

2. Juan Manuel Blanes Museum

Het Juan Manuel Blanes Museum is het Stedelijk Museum van de Kunsten en een gemeentelijk museum in Montevideo. De villa waarin het museum is gevestigd is aangewezen als nationaal erfgoed in 1975. De villa is oorspronkelijk ontworpen in 1870 door Juan Alberto Capurro. De omliggende tuin heeft iets weg van een Frans landschap. Het museum is opgericht in 1930, ter ere van de 100e verjaardag van de eerste Grondwet van Uruguay. In het museum wordt voornamelijk Uruguayaanse kunst tentoongesteld van natuurlijk Juan Manual Blanes, maar ook van Jose Cuneo, Pedro Figari en Rafael Barradas.

Vraag gratis een offerte aan

3. Colonia del Sacramento

In het zuiden van Uruguay ligt de kustplaats Colonia del Sacramento. Elke dag bezoeken vele dagjesmensen het stadje om de vele gekleurde huisjes, het gebloemde tegelwerk, de oude oldtimers en de straten van kinderkopjes te bezichtigen. Je gaat eigenlijk een beetje terug in de tijd in Colonia.

4. Punta del Este

Een van de populairste vakantiebestemmingen in Uruguay is Punta del Este. Maar ook voor mensen die in een andere stad dan Punta del Este verblijven is het een aanrader. De stad wordt namelijk ook wel het St. Tropez van Uruguay genoemd, door de vele stijlvolle nachtclubs, jachten, resorts en mooie stranden. De skyline van Punta del Este bevat torenhoge hotels en gebouwen, maar is wel mooi.

5. National Museum of Visual Arts

Een veel bezocht museum in Uruguay is het National Museum of Visual Arts. Beroemde Uruguayaanse artiesten hebben hier hun werken hangen. Zo ook Pablo Serrano en Pedro Figari.
Regelmatig worden er nieuwe dingen tentoongesteld van nieuwe en internationale artiesten.

6. Monumento al Ahogado

Het symbool voor de kustplaats Punta del Este is Monumento al Ahogado(de hand). Het sculptuur, gemaakt door de Chileense artiest Mario Irarrázabal, laat vijf vingers uit het zand steken op een van de populaire stranden van Punta del Este. Het kunstwerk staat als sinds 1982 op het strand en is een van de meest populaire oriëntatiepunten van Uruguay geworden. De hand staat symbool voor alle mensen die voor de kust al zijn omgekomen.

7. Palacio Salvo

Palacio Salvo is een paleis in Montevideo, gelegen op de 18 de Julio Avenue. Het gebouw is opgeleverd in 1928 en ontworpen door een italiaanse immigrant die leefde in Buenos Aires, Mario Palanti. In totaal is het paleis, met antenne, 100 meter hoog. Het gebouw was ooit bedoeld als hotel, maar dit plan is niets geworden. Het is daarom altijd een mix geweest van kantoren of prive residenties.

8. Casapueblo

Casapueblo is het huis van Uruguayaanse artiest Carlos Páez Vilarö, gelegen in Punta Ballena. Het huis is een eerbetoon aan de zoon van de artiest, Carlitos Paez, die één van de zestien overlevenden was van een vliegtuigongeluk. Casapueblo bevat onder andere een museum, een kunsgalerie en een hotel. Dot hotel is pas een aantal jaar geleden toegevoegd. Ook is er recent een restaurant gebouwd, genaamd Las Terrazas.

9. Nationaal Park Santa Teresa

Santa Teresa is een nationaal parl dat in het noordoosten van Uruguay ligt. Het park heeft zijn naam te danken aan het fort dat in het park ligt genaamd Fortaleza de Santa Teresa. Het fort wordt in 1765 gebouwd door Portugezen en later afgemaakt door de Spanjaarden. In 1928 werd het huidige bos aan de Atlantische oceaan aangelegd door een archeloog. Hij plantte 2 miljoen bomen om zo de duinen te kunne beschermen tegen bijvoorbeeld erosie. Doordat het park aan de kust ligt en het prachtige stranden heeft, is het een populaire plek voor surfers en zonaanbidders.

10. Isla de Lobos

Het kleine eilandje voor de kust van Uruguay is Isla de Lobos. Het ligt in het zuidoosten op een afstand van ongeveer 8 kilometer van Punta del Este. Het eiland bestaat vooral uit stenen, er wonen verder geen mensen. Isla de Lobos is een natuurgebied waar de grootste kolonie zeeleuwen van het westelijk halfrond leeft. In 2001 waren er nog 180.000 zeeleuwen. Het eilandje is onderdeel van het Coastal Islands Natoinaal Park.Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

15 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,6

Gerelateerde artikelen