Montevideo

Plaza Independencia, Montevideo
Plaza Independencia, Montevideo

Montevideo is de hoofdstad van Uruguay. De helft van alle bewoners van Uruguay wonen in de hoofdstad. Montevideo is de meest zuidelijkste hoofdstad van het Amerikaanse continent. Wanneer je naar deze stad gaat, ben je er zeker van dat je veilig bent. Deze stad is namelijk de op-één-na veiligste stad van de hele wereld.

Heb je weinig kennis van Uruguay? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Montevideo
Plaatsen in de buurt van Montevideo (Uruguay) :

Ervaringen

Mt op 6 juli 2015 plaats: Montevideo, reisperiode: augustus 2014

Montevideo: mooie bezienswaardigheden, prachtige stranden en uitstekende restaurants

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 9
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 8

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Montevideo

Mercado del Puerto (Montevideo)

Mercado del Puerto
Mercado del Puerto
Kaart met locatie Mercado del Puerto

De Mercado del Puerto is een markt in de haven van Montevideo. De markt is altijd open. Je vindt er vooral veel restaurants. Ook zijn er allemaal kraampjes met plaatselijke producten. Wanneer er te weinig toeristen zijn, kopen de bewoners zelf de spullen. Het is een erg populaire plaats voor toeristen, maar er komen ook veel inwoners van Montevideo op af.

Museo del Carnaval (Montevideo)

Een ander museum in Montevideo is het Museo del Carnaval. Dit museum is geheel gewijd aan carnaval in Uruguay. Je komt er alles te weten over de geschiedenis en over de verschillende carnavalskostuums. De carnaval in Uruguay wordt het langste van alle landen gevierd: het duurt daar van januari tot maart. Het museum is zo ingericht dat bezoekers na het bezoek begrijpen dat carnaval meer is dan alleen een festival, het is een manier van leven.

National Museum of Visual Arts (Montevideo)

National Museum of Visual Arts
National Museum of Visual Arts
Kaart met locatie National Museum of Visual Arts

In Montevideo vind je het National Museum of Visual Arts. Dit museum heeft de grootste collectie kunstwerken van beroemde Uruguayaanse artiesten. Je vindt er werken van bijvoorbeeld Pedro Figari, Joaquín Torres García en Pablo Serrano. Ook zijn er regelmatig tentoonstellingen van internationale artiesten.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Uruguay bekijken.

Vervoer

Om in Montevideo te komen zul je vanuit Nederland een keer over moeten stappen. Vanuit Spanje gaat een vliegtuig rechtstreeks naar Montevideo. In de stad zelf kun je het beste reizen met de bus, auto of taxi.

Geschiedenis

Juan Díaz de Solís is de ontdekker van Montevideo. Hij was de eerste persoon die een voet zette op dit grondgebied. Hij is later vermoord door de oorspronkelijke bewoners van Uruguay. Portugezen en Spanjaarden stichtten nederzettingen om elkaar uit te dagen. Toen de Portugezen begonnen te groeien vonden de Spanjaarden dat het tijd werd dat de Portugezen gingen vertrekken. Toen de Portugezen vertrokken waren, kwamen er 6 families in de stad wonen. Daarna kwamen nog meer immigranten van de Canarische eilanden. Op 24 december 1726 werd de stad San Felipe Y Santiago de Montevideo opgericht. Al gauw werd dit afgekort naar Montevideo.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Montevideo? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Montevideo, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Uruguay? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Montevideo