Rondreizen in Uruguay

Rondreis Uruguay
Rondreis Uruguay

Uruguay is een van de kleinste landen in Zuid-Amerika. Het heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige rivier. Het land heeft een oppervlakte van 175.016 km², maar is daardoor niet minder leuk om door rond re reizen. We geven je tips over het visum, de inentingen, het klimaat, de bevolking en wat je zeker niet mag missen.

Heb je weinig kennis van Uruguay? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Bij een rondreis door Uruguay wordt het aanbevolen om van tevoren op de hoogte te zijn van verschillende zaken. Hieronder worden de belangrijke punten besproken.

Visum

Voor Uruguay heb je geen visum nodig. Als toerist met een Nederlandse nationaliteit mag je drie maanden door het land reizen, zonder een visum. Wil je echter langer dan drie maanden verblijven dan zal je waarschijnlijk een visum nodig hebben. Ook dient je paspoort nog zes maanden na vertrek vanuit Uruguay geldig te zijn. Vraag gratis een offerte aan

Inentingen

Er zijn geen inentingen verplicht bij een rondreis door Uruguay. Ben je echter voorafgaand in een gele koorts land geweest dan moet je hier wel een vaccinatie voor hebben. Er wordt aangeraden je in te laten enten tegen hepatitis A en DTP. Dit niet verplicht.

Vervoer

Het vervoer naar Uruguay is heel simpel. In zo’n 18 uur vlieg je naar de hoofdstad Montevideo. Eenmaal in Montevideo is het vervoer allemaal goed geregeld. Pak de bus of taxi of huur een auto. Dit is zeker aan te raden als je een langere rondreis door het land wilt gaan maken. Een van de beste manieren van rondreizen blijft toch met de bus. In Uruguay is het busvervoer zeer goed geregeld, iedere stad heeft een eigen busstation waar je de bus kan pakken voor lange afstanden. Ook de lokale bussen zijn goedkoop, maar minder luxe. Taxi’s rijden in alle steden, deze zijn wel duurder dan de bus. Een huurauto kan ook, al moet je hiervoor een internationaal rijbewijs hebben.

vervoer uruguay
vervoer uruguay

Klimaat

Het klimaat van Uruguay is mild. De seizoenen zijn anders dan in Nederland. Als het bij ons zomer is, is het daar winter en andersom. Tijdens het zomerseizoen ligt in Uruguay de temperatuur rond de 25 graden. In de winter is de gemiddelde temperatuur ongeveer 15 graden. De neerslag is het hele jaar ongeveer gelijk, de hoeveelheid regen is dan ook niet heel erg hoog. Het land kent namelijk geen regenseizoen.

Bevolking

De bevolking van Uruguay is vriendelijk en behulpzaam. Het volk bestaat voornamelijk uit diverse afstammelingen van immigranten. Zo’n 90 procent woont in de steden en 50 procent woont zelfs in de hoofdstad. De taal die er gesproken wordt is Spaans. De bevolking van Uruguay heette oorspronkelijk de Charrúa.

Wat je niet mag missen

Veel mensen reizen naar Zuid-Amerika om een rondreis te maken door de bekende landen als Argentinië of Brazilië. Maar er zijn nog veel meer mooie landen te bezoeken. Uruguay is een parel en zeker een die je niet mag overslaan. En met als een van de hoogtepunten de hoofdstad Montevideo kan je rondreis helemaal niet meer stuk. Hier valt genoeg te beleven. Maak bijvoorbeeld een wandeling over de hoofdstraat Avenida 18 de Julio. Hier vind je prachtige gebouwen en leuke winkels. Verder mag Punta del Este ook niet worden overgeslagen, wat een populair vakantieoord is en perfect is om je reis mee af te sluiten. Tot slot mag je Cabo Polonia niet vergeten, waar reusachtige zandduinen centraal staan. Ook vind je er talloze mooie stranden en diverse scheepswrakken. Tot slot is het binnenland met het diverse landschap van Uruguay natuurlijk ook erg mooi om te zien.

montevideo
montevideo


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen