Top 5 Bezienswaardigheden Montevideo

Montevideo
Montevideo

Montevideo ligt in Uruguay en is hier de hoofdstad van. Het ligt in het zuiden van het land aan de kust. De stad is een erg veilige stad, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je niet veilig bent. Er wonen ongeveer 1,5 miljoen mensen, dit is de helft van de gehele populatie van Uruguay. De stad kent een rijk bouwkundig en cultureel erfgoed, waaronder de tango en de Candombe. Het is een leuke stad om te bezoeken en het kent vele bezienswaardigheden. Daarom zet Reisgraag.nl de 5 leukste bezienswaardigheden van Montevideo op een rijtje.

Heb je weinig kennis van Uruguay? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Mercado del Puerto

De Mercado del Puerto, oftewel havenmarkt, is een hal waar vroeger de markt in gehouden werd. Het ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in de haven in het oude gedeelte (Ciudad Vieja) van Montevideo. In de hal is het bijna altijd druk en gezellig. Tegenwoordig vind je er verschillende shops en restaurantjes, waarvan de bekendste asado's (grillrestaurants) zijn. Er komen dagelijks veel toeristen op af, maar ook de inwoners van Uruguay brengen graag een tijdje door in de Mercado del Puerto. Buiten de hal wordt regelmatig een vlooienmarkt gehouden en kunstenaars en straatmuzikanten komen naar de plek om hun kunsten te tonen aan voorbijgangers.

Avenida 18 de Julio

De hoofdstraat van Montevideo is de Avenida 18 de Julio, oftewel de Avenue 18 juli. 18 juli is een belangrijke datum voor Uruguay, vandaar dat er een straat naar vernoemd is. Op 18 juli 1830 werd namelijk de eerste grondwet van het land getekend. De straat is wel drie kilometer lang en je vindt er vele dingen. Zo zijn er talloze historische gebouwen gevestigd aan de straat, waaronder het gemeentehuis. Ook het monument van Gaucho is er te vinden, hier zie je een Uruguayaanse cowboy. Een ander gebouw dat je aan de Avenido 18 de Julio ziet, is het Palacio Diáz, een gebouw dat doet denken aan het Empire State Building in de Amerikaanse stad New York. Tevens kun je goed winkelen in deze straat. Vraag gratis een offerte aan

Palacio Legislativo

Het Palacio Legislative (het Paleis van Justitie) is een nationaal monument van Montevideo. Het gebouw ligt aan de Avenida de las Leyes en vanaf 1925 werd het Palacio in gebruik genomen. Het uiterlijk van het gebouw is prachtig: het heeft een grote koloniale voorgevel. In het paleis vind je de rechterlijke macht van Uruguay. Een van de bekendste en belangrijkste zalen van het gebouw is de Salón de los Pasos Perdidos. Hier werden belangrijke processen gehouden.

Palacio Legislativo, Montevideo
Palacio Legislativo, Montevideo

Palacio Salvo

Het Palacio Salvo ligt aan het Plaza Indepedencia en de hoofdstraat van Montevideo, Avenida 18 de Julio. Het gebouw heeft een hoge toren van wel 95 meter hoog. Ooit was het het hoogste gebouw van Latijns-Amerika, tegenwoordig is het enkel de hoogste toren van Zuid-Amerika. Palacio Salvo werd gebouwd in opdracht van een baron en was bedoeld om een hotel te worden. Hier is het echter nooit van gekomen, je vindt er nu woningen en kantoren. Critici zeggen dat het een erg lelijk gebouw is, misschien wel het lelijkste van heel Zuid-Amerika.

Palacio Salvo met standbeeld op de voorgrond
Palacio Salvo met standbeeld op de voorgrond

Museo Histórico Nacional

In Montevideo vind je het Nationaal Historisch Museum. Het museum is verdeeld over vier verschillende historische huizen, enkele hiervan behoorden tot beroemde militaire leiders of politici. In het Museo Romantic vind je antieke voorwerpen en schilderijen, de Casa Rivera was het huis van de eerste president van het land, de Casa Garibaldi was de woonplaats van een bekende marinecommandant en de Casa Lavalleja was eigendom van militair genie generaal Juan Lavalleja. Tijdens een bezoek aan de gebouwen kom je van alles te weten over de geschiedenis van Uruguay. De gebouwen die bij het museum horen, vind je in Ciudad Vieja, het oude gedeelte van de hoofdstad.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen