Uruguay van A tot Z

Palacio Legislativo in Montevideo
Palacio Legislativo in Montevideo

Uruguay ligt in Zuid-Amerika. Met ca. 3,5 miljoen inwoners is het land niet groot te noemen. Uruguay grenst aan de Atlantische Ocean, Argentinië en Brazilië.

Heb je weinig kennis van Uruguay? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

A van Arboretum Lussich

In deze botanische tuinen kun je vele soorten planten bezichtigen. Dit zijn over het algemeen exotische soorten. Het arboretum lussich is een van de belangrijkste botanische tuinen ter wereld.

B van barbecue

Iedere Uruguayaan heeft wel een barbecue in huis staan. Hier braden ze het vlees op zoals asado, chorizo en morcilla. De barbecue wordt altijd met hout aangemaakt, zodat het vlees lekker smaakt. Vraag gratis een offerte aan

C van Charrúa

De Charrúa waren de oorspronkelijke bewoners van Uruguay. Zij leefden aan de oevers van Río de la Plata. Ze aten vooral veel vis. Door de Europese kolonisten werden grote delen van het volk vermoord. Er zijn weinig afstammelingen meer over van dit volk.

D van Dulce de Leche

Dulche de Leche is een karamelpasta. Dit wordt gebruikt om op brood te doen, maar ook om taarten, koeken, pudding en ijs mee op te vullen. Het is een erg bekende pasta in Uruguay.

Pudding met Dulce de Leche
Pudding met Dulce de Leche


E van ?

F van Flores

Flores is het jongste departement van de 19 departementen die Uruguay heeft. Het departement dateert uit 1885.

G van Gitaar

Wanneer je muziek uit Uruguay beluisterd, zul je merken dat een instrument vaak voorkomt. Dit is de gitaar. De gitaar behoort tot de traditionele muziekstijl van Uruguay.

H van Hamburger

Een van de populairste gerechten in Uruguay is de Chivito. Dit is een soort hamburger met vele ingrediënten. Op de hamburger zit een taai stuk rundvlees, mengsel van olijven, paprika en tomatensaus, tomaten, sla, gebakken ei, mayonaise en ui.

Isla de los Lobos

De Isla de Los Lobos is de grootste zeehonden kolonie in het zuidelijk halfrond. Je kunt hier ook rondleidingen krijgen. Vanaf de haven kun je opstappen, waarna er vertrokken wordt naar Isla de Los Lobos.

Isla de los Lobos
Isla de los Lobos

J van José Enrique Rodó

Uruguay heeft een rijk cultureel erfgoed. José Enrique Rodó schreef een van de bekendste literaire werken genaamd Ariel. In dit boek staat de spirituele waarden tijdens materiële en technische vooruitgang beschreven.

K van Klimaat

Uruguay heeft een mild gelijkmatig klimaat. Ze zitten tussen het subtropisch en gematigd klimaat in. Het hele jaar door is er flink wat kans op regen, doordat er een constante passaatwind is. Ook kan de sterke wind uitgroeien tot een tornado.

Liberty Ranch kido Camp

In Punta del Este kunnen kinderen zich vermaken op een speciaal zomerkamp. Ze kunnen hier o.a. paardrijden, kajakken, kunsten en ambachten etc. Er wordt hier gesproken in het Engels en Spaans. Een perfecte manier om de kinderen er op uit te sturen.

Montevideo

Montevideo is de hoofdstad van Uruguay. De helft van de bewoners van Uruguay wonen in de hoofdstad. Montevideo is benoemd tot een van de veiligste steden op de hele wereld. Wel moet er opgepast worden voor zakkenrollers. Die zijn erg actief in deze stad.

Strand van Montevideo
Strand van Montevideo


N van ?

O van Ombú

De Ombú is een van de vreemdste bomen die ze in Uruguay hebben. De barst voelt zacht en pluizig aan, een erg aparte boom om te zien.

P van Punta del Este

Punta del Este is een van de badplaatsen van Uruguay. Het is echt een toeristenplaats met veel casino's, stranden en jachten. Het wordt ook wel de Monaco van Zuid-Amerika genoemd. Hier kun je komen voor relax vakanties of om een andere kant van Uruguay te zien.

Punta del Este, badplaats Uruguay
Punta del Este, badplaats Uruguay


Q van ?

R van Rivier van de geschilderde vogels

Uruguay is vernoemd naar de rivier Uruguay. Dit betekenis van de rivier is de Rivier van de geschilderde vogels. Deze rivier vormt de westgrens met Argentinië.

S van Semana de turismo

In deze week gaan vele Uruguayanen op vakantie. Dit doen ze vooral in eigen land. Deze vakantie wordt gehouden in de week voor Pasen. Door toeristen wordt deze week ook wel de Semana de turismo genoemd.

T van Tijdverschil

In Uruguay is het in de winter 4 uur vroeger dan in Nederland. Wanneer wij de zomertijd hebben is het daar 5 uur vroeger.

U van Uruguayaanse Peso

In Uruguay betalen ze met de Peso. De Peso is onderverdeeld in munten van 1, 2, 5 en 10. Eén peso is honderd centémiso. Ook hebben zij papiergeld. Dit hebben ze in 20, 50, 100, 200, 500, 1000 en 2000 peso. Wanneer je €1,- geeft, krijg je daar 26,30 pesos voor terug.

V van Voetbal

Ook Uruguay heeft een nationaal voetbalelftal. In totaal is dit team 2 keer wereldkampioen geworden. Daarnaast wonnen zij 14 keer de Copa América. In 2010 zijn ze 3e geworden op het WK voetbal. In de halve finale werden ze uitgeschakeld door Nederland.

W van Wijnproducent

In Uruguay zorgen ze ook voor de export van wijn. Zij zijn de 4e wijnproducent in Zuid-Amerika. Wanneer je wijn uit Uruguay koopt, ben je redelijk voordelig uit. De wijn is namelijk over het algemeen goedkoop.

X van ?

Y van Yerba Mate

Yerba Mate wordt veel gedronken in Uruguay. Dit is een soort thee. Het is erg sterk en bitter wanneer je het drinkt. Je ziet vele mensen in Uruguay met een thermosfles op straat lopen waar dit drankje in zit.

Yerba Mate
Yerba Mate

Z van Zuid-Amerika

Uruguay behoort tot het continent Zuid-Amerika. Met een oppervlakte van 175.016 km² bedekt het slechts een klein deel van Zuid-Amerika. Zuid-Amerika heeft een oppervlakte van 17.840.000 km².

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen