Port Vila

Port Vila Vanuatu
Port Vila Vanuatu

Port Vila is de hoofdstad van Vanuatu en ligt op het eiland Efate. Het is een van de meest aantrekkelijke steden in de Stille Oceaan. Het is een gezellige kleine stad met internationale allure. Port Vila is commercieel en economisch gezien veruit de belangrijkste plaats van Vanuatu. Het is namelijk het financiële centrum van het land, vooral dankzij de haven en de industrie. Het is een kleine maar energieke stad. Je kunt er van alles ondernemen van avontuurlijke activiteiten tot relaxen in een van de restaurants of bars. Er zijn verschillende marktjes en in het National Museum of Vanuatu kun je alles leren over de geschiedenis en cultuur van het land. Vanuit de stad kun je ook verschillende tripjes boeken naar andere eilandjes. Ook het volk van Vanutua is uitermate vriendelijk en vrolijk. Niemand heeft er haast en iedereen is in voor een praatje. De Vanuatuanen werden ooit uitgeroepen tot het gelukkigste volk ter wereld.

Heb je weinig kennis van Vanuatu? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Port Vila
Plaatsen in de buurt van Port Vila (Vanuatu) :

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Port Vila

Cultureel Centrum van Vanuatu (Port Vila)

Het volledig gesubsidieerde Cultureel Centrum van Vanuatu (Vanuatu Kaljoral Senta) ondersteunt, voorziet en stimuleert tot behoud van het culturele erfgoed van het land. In de praktijk betekent dit dat in het centrum met ongeveer 60 vrijwilligers de culturele geschiedenis van Vanuatu wordt geregistreerd en gedocumenteerd. Door dit bij te houden, ontstaat er in het centrum een geschiedenisbibliotheek die door veel wetenschappers en onderzoekers van het land vaak wordt bezocht.

Markt in Port Vila (Port Vila)

De bekendste markt van het land is die in Port Vila. Inwoners van Vanuatu komen dan ook van alle uithoeken van het land om deze markt te bezoeken. Aan de markt zit ook iets speciaals. Je zult op de markt namelijk geen koopmannen vinden. Alle etenswaren en producten worden verkocht door vrouwen.

Nationaal Museum van Vanuatu (Port Vila)

Nationaal Museum van Vanuatu
Nationaal Museum van Vanuatu
Kaart met locatie Nationaal Museum van Vanuatu

Het Nationaal Museum van Vanuatu heeft een collectie die bestaat uit vele traditionele voorwerpen zoals maskers, kano's, matten en aardewerk. De eerste mensen op Vanuatu leefden er al meer dan 3000 jaar geleden en vooral de gebruiksvoorwerpen van deze eerste mensen zijn te zien in het museum. Daarnaast is er een aparte zaal die geheel gewijd is aan de Tweede Wereldoorlog.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Vanuatu bekijken.

Vervoer

Er zijn prima vliegverbindingen tussen de verschillende eilanden van Vanuatu. Zelfs de kleine eilandjes hebben een landingsbaan. Je kunt er ook voor kiezen om je te verplaatsen per boot maar dit duurt vaak wel langer. In port Vila rijden minibusjes die dienst doen als openbaar vervoer. Deze worden vooral door de locals gebruikt maar als toerist kun je hier ook prima met mee. Het openbaar vervoer is er wel iets anders dan in Nederland, zo hebben de busjes geen vaste haltes of routes. Je steekt gewoon je hand op wanneer je er een ziet. Wees er op voorbereid dat je hoogstwaarschijnlijk geen ruime plaats hebt want de busjes zijn vak bepakt met vrolijke Vanuatuanen. Taxi's zijn er vrij prijzig en hebben ook geen vaste prijs. Je onderhandelt met de chauffeur over de prijs. De taxi's zijn herkenbaar door de T op hun nummerplaat.


Geschiedenis

Het gebied waarin Port Vila ligt wordt al duizenden jaren door Melanesiërs bewoond. In 1606 arriveerden de eerste Europeanen er. In de 19e eeuw arriveerden kolonisten uit Frankrijk, die in 1879 een onafhankelijkheidshandvest sloten met Frankrijk. Het land heeft vaak te maken met heftig natuur geweld zo werd in 1987 bijna 95% van Port Vila verwoest door een Cycloon. En in 2002 veroorzaakte een aardbeving ook onnoemelijk veel schade.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Port Vila