Top 5 Bezienswaardigheden Vanuatu

Landschap Vanuatu
Landschap Vanuatu

Vanuatu is een eilandengroep gelegen in Oceanië, ten noordwesten van Australië. De eilanden worden gekenmerkt door prachtige stranden en een mooie natuur. In Vanuatu heerst een (sub)tropisch klimaat met gemiddelde temperaturen van 28ºC in het droge seizoen. De inwoners van Vanuatu worden gezien als een van de vriendelijkste mensen ter wereld. Door de mooie omgeving, de lekkere temperatuur en de vriendelijke mensen is Vanautu een perfect land voor een heerlijke vakantie. Er is ook genoeg te doen en Reisgraag.nl zet de 5 leukste bezienswaardigheden van de eilandengroep op een rijtje.

Heb je weinig kennis van Vanuatu? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Port Vila

Bij een bezoek aan Vanuatu moet Port Vila zeker niet overgeslagen worden. Deze stad ligt op het eiland Efate en is de hoofdstad van de archipel. Het is een erg gezellige, kleine stad en een van de meest aantrekkelijke steden in de Stille Oceaan. Op de boulevard heb je een prachtig uitzicht over de haven en de oceaan. De bekendste markt van Vanuatu vind je ook in Port Vila. Het is een overdekte groente- en fruitmarkt waar bewoners vanuit de hele omgeving op afkomen. Kijk niet raar op als je er geen koopmannen vindt; alles wordt verkocht door vrouwen. Verder zijn er genoeg winkeltjes, restaurantjes en bars te vinden in deze hoofdstad waardoor je je makkelijk een dag kunt vermaken.

Strand Port Vila
Strand Port Vila

Espiritu Santo

Het grootste eiland van Vanuatu is Espiritu Santo, ook wel Santo genoemd. Dit eiland heeft bezoekers veel te bieden. Zo vind je er de tweede belangrijkste stad van het land, Lunganville. Hier heb je vele winkeltjes en kraampjes waar je leuke kleding en tassen kunt kopen. Ook vind je op het eiland het Vatthe Conservation Area. Dit is een natuurgebied met grote bossen waar je doorheen kunt wandelen. Voor vogelspotters is dit een geliefde plek. Je vindt er namelijk meer dan 36 verschillende soorten vogels. Ook vleermuizen zijn in het park aanwezig. Het wordt wel aangeraden om met een gids door het bos te wandelen; je verdwaalt er snel omdat er geen paden of bordjes zijn.

Op Santo kun je nog veel terug zien van het oude leven in Vanuatu. Er zijn namelijk enkele traditionele dorpjes te vinden. Er worden tours georganiseerd waarbij je langs verschillende dorpjes gaat en er rond kan kijken. Ook de stranden van Santo zijn beroemd. Ze zijn prachtig en het lijkt alsof je je in een paradijs bevindt.

Tanna Island

Een ander eiland van Vanuatu is Tanna Island. Dit eiland heeft een oppervlakte van 555 km² en is daarmee bijna 7 keer kleiner dan Espiritu Santo. Ook hier heb je weer prachtige stranden en mooie dorpjes, maar het heeft ook een beroemde bezienswaardigheid: Mount Yasur. Mount Yasur is een actieve vulkaan aan de kust in het zuidoosten van Tanna Island. Er worden verschillende tours georganiseerd waarbij je naar boven kunt lopen om aan de rand van de krater het opspattende lava te bekijken. Tanna Island staat tevens bekend om de traditionele cultuur en de Tannese schmink.

Strand Tanna Island
Strand Tanna Island

Nationaal Museum van Vanuatu

Het Nationaal Museum van Vanuatu vind je in de hoofdstad Port Vila. Het is gewijd aan de tradities van de lokale bevolking. Zo vind je er veel traditionele voorwerpen waaronder matten, kano's, aardewerk en maskers. Ook de eerste mensen van Vanuatu zijn vertegenwoordigd in het museum. Deze mensen leefden meer dan 3000 jaar geleden op de eilanden en hiervan vind je allerlei gebruiksvoorwerpen die zijn gevonden. Er is tevens een aparte zaal waarin je dingen over de Tweede Wereldoorlog kunt bekijken.

Snorkelen en duiken

Snorkelen en duiken is op veel plaatsen in en rondom de eilanden te beoefenen. Enkele goede locaties zijn Bokissa Eiland, Tanna Island, Pele Eiland en Espiritu Santo. Ook zijn er verschillende blue holes te vinden op de eilanden. Dit zijn meren met kristalhelder water waar je mooi koraal kunt bewonderen. Tijdens het duiken of snorkelen rondom de eilanden zul je veel waterleven tegenkomen, waaronder koraal en kleurrijke tropische vissen.

Onderwaterwereld Vanuatu
Onderwaterwereld Vanuatu


Uiteraard zijn dit niet de enige bezienswaardigheden die je kunt bekijken en activiteiten die je kunt uitoefenen, dus vervelen hoef je je hier helemaal niet!

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,0

Gerelateerde artikelen