Watersporten in Vanuatu

The Jetty, Vanuatu
The Jetty, Vanuatu

Vanuatu is een land in Oceanië, bestaande uit 83 eilanden. Het is dus niet zo raar dat watersport erg belangrijk is voor zowel de inwoners van de republiek als toeristen die de eilanden bezoeken. De meeste toeristen brengen een bezoekje aan de hoofdstad Port Vila, de temperaturen zijn hier van september tot en met april het hoogst. Met een gemiddelde temperatuur van rond de 30 graden is het hier perfect watersporten! En naast dat de standaard watersporten als zeilen, surfen en vissen hier veel worden uitgevoerd, zijn er ook een aantal bijzondere varianten te beoefenen in Vanuatu.

Heb je weinig kennis van Vanuatu? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vissen

Vanuatu staat erom bekend dat veel sportvissers naar het eiland afreizen om te gaan vissen op de Grote Oceaan. Maar ook als hobbyvisser is het heel goed mogelijk een excursie vissen te doen. Er worden verschillende pakketten aangeboden van 3, 4 of 8 uur. Verschillende bijzondere vissoorten kunnen tijdens de tocht worden gevangen, waaronder bijvoorbeeld de tonijn en de mahi mahi. Ook diepzeevissen is mogelijk, waarbij geheime visplekken met perfect uitzicht op zee worden bezocht. De zilte zeelucht, de zon op je huid, een verse vis voor het diner en een koud drankje maken je dag vissen helemaal compleet!

Onderwater scooters

Een geheel nieuwe ervaring zijn de onderwaterscooters in Port Vila, bij de Big Blue Diving Club. Big Blue is een van de grootste en oudste duikclubs van Vanuatu en heeft altijd eersteklas dienstverlening te bieden. Ook doen ze er alles aan jouw onderwaterervaring zo uniek mogelijk te maken. Met een onderwater scooter maak je een onderwater rit in het kristalheldere water van de baai van Port Vila. Je zal in de waterdichte scooter dalen tot een diepte van 3 meter en daar vervolgens 30 minuten genieten van het onderwaterleven. Een variant op de scooter is de oceanwalker. Waarbij je met een soort helm met zuurstof over de bodem van de oceaan loopt.

Duiken

Van over de hele wereld komen mensen naar Vanuatu om te duiken, vanwege het uitstekende zicht dat je onderwater hebt. Bovendien is het water heerlijk warm en zijn er duikplekken van wereldklasse. De onderwaterwereld van Vanuatu heeft grotten, steile rotsen, tunnels en overvloed aan vis te bieden. Dit alles maakt het één groot visueel feest voor de duiker. Koralen, sponzen en duizenden nieuwsgierige vissen zullen je tijdens het duiken vergezellen. Bijzonder is ook het grootste wrak ter wereld op de zeeboden. Een luxe jacht zonk naar de bodem tijdens de oorlog, op slechts een paar meter van het strand. Handig is dat de meeste riffen in vrij ondiep water beginnen en langzaam naar het diepe gaan.

Kajakken

In de beste zeekajaks van Vanuatu ga je met een van de gidsen mee op een unieke ervaring. Op de open oceaan zal je gaan kajakken rond de eilanden en de rotsformaties bij de kustlijn. Diepe blauwe gaten zijn er genoeg in de oceaan dus genoeg mooie plekjes om in te snorkelen! De duur van de trip hang helemaal van jezelf af. Het is mogelijk om een paar uur te gaan kajakken, maar je kan ook een aantal dagen met een gids mee op pad. Je ontdekt op deze manier een hele nieuwe wereld in de verborgen inhammen langs de kust. Overnachten doe je bij een meerdaagse tocht in lokale dorpen, op een camping of in speciale bungalows.

Surfen

Bij diverse surfscholen worden arrangementen aangeboden om te (leren) surfen. Het is mogelijk om een paar uur les te nemen maar je kan ook kiezen voor een meerdaagse cursus. Ben je nog niet zo goed in het surfen? Neem dan een beginnersles. Door middel van 'stand up paddle surfen' is het het gemakkelijkst om mensen over de golfen van de oceaan te leren glijden. Ook voor de gevorderden zijn er lessen. Voor de gevorderde surfer is er tevens een onvergetelijke trip. Vanaf de tweede lagune op Vanuatu vertrek je naar verschillende ontmoetingsplaatsen in het gebied. Een unieke manier om Vanuatu te ontdekken!

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen