De Angel Falls in Venezuela

Salto ┴ngel, Angel Falls
Salto ┴ngel, Angel Falls

Een van de bekendste toeristische attracties in Venezuela is de Salto Ángel, ook wel de Angel Falls genoemd. Deze ongeëvenaarde en extreem hoge waterval van bijna 1 kilometer is een zeer indrukwekkend natuurfenomeen, die je eigenlijk niet zou mogen overslaan bij een bezoek aan Venezuela.

Heb je weinig kennis van Venezuela? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Hoogste waterval ter wereld

Hij is negen keer dieper dan de Victoria Falls en zestien keer hoger dan de Niagara Falls. Hiermee is de Angel Falls met zijn 979 meter de hoogste waterval ter wereld. Het water valt in twee trappen naar beneden, bij het onderste deel wordt er een vrije val van 807 meter gemaakt. De waterval ligt in het Nationaal Park Canaima aan een zijrivier, die geen naam heeft, van de Rio Caroni. De hooggelegen rotsplateaus, die tepui's genoemd worden, zijn indrukwekkend door de bijzondere flora en fauna. Via vele onderaardse grotten baant de regen zich een weg naar de randen van de verschillende plateaus.

Nationaal Park Canaima
Nationaal Park Canaima

Bezoek brengen aan de waterval

De Angel Falls liggen midden in de wildernis van Venezuela en zijn daarom zeer moeilijk te bereiken. Er is namelijk geen weg die naar de waterval toe gaat. Zelfs naar het dorpje Canaima, wat zo'n 50 kilometer van de Angel Falls af ligt, is geen weg. Hierdoor kan je het dorp alleen bereiken door middel van het vliegtuig. Vanuit hier neem je een kleiner vliegtuigje of een boot naar de waterval toe. Vliegtickets voor dit uitstapje kan je het beste regelen op het vliegveld van Canaima of in Ciudad Bolívar. De laatste optie heeft vaak de goedkoopste tickets. De beste tijd om de waterval te bezoeken is 's ochtends, omdat het er dan nog relatief rustig is en het licht dan mooi op het water schijnt.

Salto El Sapo

Een bezoek aan de Angel Falls is dus geen goedkoop uitstapje, maar het is zeker meer dan de moeite waard. Als het weer mee zit kan dit wel eens één van de meest indrukwekkende natuurfenomenen zijn die je ooit hebt gezien, mede doordat het diep in het oerwoud ligt. Trek voor deze bezienswaardigheid minimaal 2 dagen uit, zo kan je ook nog een uitstapje maken naar het iets verderop gelegen Salto El Sapo. Ook dit is weer een waterval, echter minder hoog dan de Angel Falls. Bijzonder aan deze waterval is dat je achter het water langs kan lopen. Neem wel een poncho mee, want droog zal je er zeker niet blijven.

Nat en droog seizoen

Er zit een enorm verschil tussen het droge seizoen, dat loopt van januari tot mei, en het natte seizoen, vooral in augustus en september. In de droge maanden is het namelijk niet meer dan een dunne stroom van neersijpelend water. Ook is het water dan zo lang onderweg van boven naar beneden, dat het al verdampt is voordat het beneden is. De waterval is echt op volle sterkte in augustus en september. De waterval staat dan zeker voor een donderend geweld, wat een groot verschil maakt. Het weer zit echter niet echt mee in deze maanden, waardoor er zich vaak wolken voordoen. Je moet dus wel een beetje geluk hebben hiermee.

Jimmy Angel

De waterval dankt zijn naam aan een piloot, genaamd Jimmy Angel. In 1937 strandde hij op de Auyan-tepui. Het water van de Angel Falls valt van deze tepui af. Angel liet zijn vliegtuig hier achter en kwam 11 dagen later weer in de bewoonde wereld aan. Sindsdien heet de waterval de Angel Falls. Voorheen had de waterval de naam Kerepakupai.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?á

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen