Top 5 excursies Playa el Agua

Playa el Agua, Venezuela
Playa el Agua, Venezuela

Vanuit Playa el Agua zijn er veel mogelijkheden voor excursies. Want naast lekker luieren op het strand is het natuurlijk ook leuk om de rest van het eiland en Venezuela te ontdekken. De meeste excursies zijn allemaal te boeken bij de reisorganisatie of lokale reisbureaus. Wij verzamelden de top 5 excursies vanuit Playa el Agua op het eiland Isla de Margarita!

Heb je weinig kennis van Venezuela? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Canaima en Angel Falls

Vanuit Isla de Margarita heb je de mogelijkheid om het Nationaal Park Canaima en de Angel Falls te bezoeken. Dit nationale park is opgericht op 13 juni 1962 en had destijds een oppervlakte van 10.000 km². In 1975 is dit uitgebreid tot 30.000 km² en hierdoor is het één van de grootste natuurparken in de wereld. Tevens vind je in het park een aantal indrukwekkende watervallen, waaronder de allerhoogste waterval in de wereld, genaamd de Angel Falls. Vanuit Isla de Margarita vlieg je binnen twee uur naar het park over de prachtige waterval. Vanuit het vliegtuig heb je een adembenemend uitzicht en kan je mooie foto's maken. Eenmaal aangekomen in het park maak je onder begeleiding van een gids een tocht over de lagune van Canaima, die vlak langs vier watervallen loopt. Aan het eind van de tocht maak je nog een wandeling naar Salto el Sapo, waar je door of achter een waterval kunt lopen.

Nationaal Park Canaima
Nationaal Park Canaima

2. Duiken en snorkelen bij Los Frailes

Op Isla de Margarita zijn veel snorkel en duiklocaties te vinden, hiervan is de bekendste de eilandengroep Los Frailes. Met de boot vaar je vanaf Playa el Agua in zo'n 45 minuten naar de eilanden toe. Via de duikscholen in de stad en op het eiland is het mogelijk om deze excursie te boeken. 's Ochtends wordt je opgehaald om met de boot naar Los Frailes te varen. Eerst maak je een duik in een rustige baai, na een heerlijke lunch maak je je tweede duik op een andere locatie. Tijdens de excursie maak je kennis met prachtige vissen, maar ook met de vele pelikanen die leven rondom de eilanden. Als je liever snorkelt dan duikt, dan kan dat ook. Bij aankomst op Los Frailes krijg je eerst een uur de tijd om te snorkelen, vervolgens ga je lunchen en ga je op een andere plek nog een uur snorkelen.

Heldere water van eilandengroep Los Frailes
Heldere water van eilandengroep Los Frailes
Vraag gratis een offerte aan

3. Nationaal Park La Restinga

Vanuit Playa el Agua is het ongeveer een uur rijden naar het Nationaal Park La Restinga. Hier zie je vervolgens hoe ruim 300 kanalen dwars door de mangrovewouden heen slingeren. Ook kom je er veel dieren tegen als reigers, visarenden, aalscholvers, pelikanen, calidrissen, ijsvogels en nog veel meer! Met kleine bootjes vaar je vervolgens onder begeleiding door het mangrovewoud. De gids zal je veel vertellen over de kleurrijke planten en het wonderlijke leven van de lagune. Doordat het water kristalhelder is kan je verschillende vissoorten bewonderen als zeepaardjes, anemonen, oesters en sponzen.

Pelikaan Venezuela
Pelikaan Venezuela

4. Los Roques koraaleilandengroep

Los Roques is een prachtige koraaleilandengroep van meer dan 50 eilandjes, in de buurt van Isla de Margarita. Je vaart met de boot naar de eilanden, eenmaal daar aangekomen waan je je in een fabelachtig mooie omgeving. De magische geuren, kabbelende golven, exotische vogels, prachtige koraalriffen en azuurblauwe zee zorgen ervoor dat je in een soort paradijs bent aangekomen. Hier kan je vervolgens gaan duiken, snorkelen, vissen, zwemmen, wandelen of gewoon helemaal niets doen. Lunchen doe je op één van de vele verlaten strandjes. Ook vaar je nog langs het belangrijkste eiland van de eilandengroep; Gran Roque. Hier leven ongeveer 150 vissersfamilies die leven van het verzamelen van schelpen en de kreeftvangst.

Eilanden van archipel Los Roques
Eilanden van archipel Los Roques

5. Jeep Safari

Vanuit verschillende plekken op het eiland worden jeep safari's georganiseerd. Dit is een erg leuke manier om het eiland eens op een andere manier te ontdekken. Je wordt opgehaald bij je hotel en brengt vervolgens een bezoek aan het schiereiland Macanao en het ondoordringbare binnenland. Op het schiereiland Macanao vind je onder andere het natuurgebied Laguna de la Restinga. Onderweg wordt er gezorgd voor een lekkere lunch met drankjes.

Jeepsafari
Jeepsafari

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen