Rondreizen Venezuela

Coro, stad Venezuela
Coro, stad Venezuela

Venezuela is een land dat grenst aan de Atlantische Oceaan en de Caribische Zee. Het land is 22 keer zo groot als Nederland en het 6e grootste land van Zuid-Amerika. De landschappen in Venezuela variëren sterk. Zo heb je in het noordoosten de uitlopers van het Andesgebergte en komt de savanne ook nog voor in verschillende delen. Op de eilanden van Venezuela is het landschap meestal wat kaal, maar de prachtige kust maakt dit weer goed.

Heb je weinig kennis van Venezuela? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Voordat je aan je rondreis door Venezuela begint, is het handig om op de hoogte te zijn van een aantal zaken. Heb je bijvoorbeeld een visum nodig? Welke inentingen worden er aangeraden? Hoe is het vervoer in het land? Wat is het klimaat en hoe is de bevolking? Op deze praktische vragen wordt allemaal antwoord gegeven in dit artikel.

Visum & inentingen
Voor een rondreis in Venezuela heb je geen visum nodig. Wel dient je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn als je aankomt in Venezuela. In het vliegtuig zal je een toeristenkaart of een Tarjeta de Ingreso ontvangen. Dit document is 3 maanden geldig. Mocht je langer willen blijven dan 3 maanden dan heb je wel een visum nodig.

Tevens zijn er geen verplichte inentingen voor Venezuela. Wel zijn er een aantal inentingen die worden aangeraden zoals de de vaccinatie tegen gele koorts, een vaccinatie voor bescherming tegen hepatitis A en een DTP-vaccinatie. Ook komt er gedurende het hele jaar door malaria voor in Venezuela. Als je langer dan twee nachten verblijft in staten als Bolivar, Amazonas en Delta Amacuro wordt het aangeraden om malariapillen te gebruiken. Ook is het slim om muggenwerende maatregelen te nemen als het dragen van kleding met lange mouwen en broekspijpen.

Vervoer
Met het vliegtuig kun je vanaf Amsterdam het beste naar de internationale luchthaven van Caracas vliegen. Dit is ongeveer 9 uur vliegen. Vanuit hier wordt het meeste vervoer in Venezuela met de bus geregeld. Het busvervoer is goed geregeld in Venezuela. Elke stad of dorp is met de bus te bereiken. In de steden rijden veel taxi's rond, spreek wel van te voren een prijs af. Ook is het mogelijk om met de metro te reizen in bijvoorbeeld de stad Caracas. Een auto zelf huren kan ook, rijden is Venezuela is namelijk redelijk veilig. Maar niet alle wegen zijn goed onderhouden en je moet oppassen voor diefstal.

Klimaat
Het klimaat van Venezuela is tropisch. Hierdoor is de gemiddelde temperatuur 27 graden en schijnt de zon er 350 dagen per jaar. In de bergen is het altijd een stuk kouder dan in de rest van het land, in de hooglanden is een gemiddelde temperatuur van 15 graden. Warm is het in het Amazonegebied en in het binnenland, doordat de luchtvochtigheid daar hoog is. Aan de kust is het altijd goed uit te houden, omdat daar wind staat.

Bevolking
Venezuela is een dunbevolkt land, maar heeft toch meer dan 29 miljoen inwoners. Het grootste deel woont in het noorden van het land. De bevolkingssamenstelling is zeer divers. Oorspronkelijk zijn de Indianen namelijk de eerste bewoners, die wonen tegenwoordig geïsoleerd in het oerwoud. Van de totale bevolking is 69 procent van gemengde afkomst (Europees-Indiaas), is 20 procent Europees, 9 procent Afrikaans en 2 procent Indiaans. Hiervan is 96 procent rooms-katholiek en 2 procent protestant. Venezolanen zijn vaak vrolijke, lawaaiige maar optimistische mensen.

Wat je niet mag missen

Venezuela is een zeer veelzijdig en interessant land. Een aantal plekken die je zeker niet mag missen worden hier besproken.

Een van de bekendste toeristische attracties is de Angel Falls, midden in de wildernis van het land. De Salto Ángel, wat de officiële naam is, is een ongeëvenaarde en extreem hoge waterval. Met zijn 979 meter hoog is het de hoogste waterval van de wereld. Alleen hierdoor al zou je een bezoek aan de waterval niet mogen overslaan. De waterval bestaat uit twee delen, waarbij bij het onderste deel een vrije val van 807 meter gemaakt wordt.

Salto Angel, waterval Venezuela
Salto Angel, waterval Venezuela


Isla Margarita is een eiland voor de kust van Venezuela. Door de prachtige stranden en de aangename temperatuur is het een populaire bestemming onder toeristen die Venezuela bezoeken. De schilderachtige dorpjes, de historische bezienswaardigheden en de mangroven zijn erg leuk om te bezoeken. De hoofdstad van het eiland is La Asunción.
Fort San Carlos Borromeo, Pampatar, Isla Margarita
Fort San Carlos Borromeo, Pampatar, Isla Margarita


Santa Ana de Coro is ook zeker de moeite waard. Dit is de oudste stad van het westen van Venezuela en zeer indrukwekkend door het historische centrum. Het centrum stamt namelijk uit 1527. Naast koloniale gebouwen als de kerk en de kathedraal zijn er ook mooie gekleurde huizen te bezichtigen. Tevens is Santa Ana de Coro bekend geworden door het feit dat het de eerste stad met de status 'stad' was van Latijns-Amerika. Vraag gratis een offerte aan

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen