Mooiste steden van Venezuela

Steegje in Venezuela
Steegje in Venezuela

Venezuela is een land in Zuid-Amerika, gelegen aan de Caribische Zee en Atlantische Oceaan. Naast dat het een land is met een mooie kust, is het landschap van Venezuela erg divers. De uitlopers van de Andes vind je in het noorden, terwijl ook de savanne voorkomt in het land. In dit landschap bevinden zich een aantal interessante en mooie steden. We maakten daarom een lijstje met de mooiste steden van Venezuela.

Heb je weinig kennis van Venezuela? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Coro

Coro is een door de Spanjaarden gestichte stad en gelegen in het noordwesten van het land. Het is een van de meest pittoreske plaatsjes van het land, met nog vele koloniale gebouwen, oude straatjes met kinderkopjes en een bijzondere sfeer. De huizen die gebouwd zijn stralen warmte uit door de kleuren die ze hebben gekregen. Door dit allemaal staat de oude binnenstad dan ook al sinds 1994 op de lijst 'uitzonderlijke monumenten' van UNESCO. Daarnaast is het de oudste stad van het westen van het land en is het zeer geschikt om een mooie wandeling door te maken. Tijdens je wandeling kom je langs diverse kerken, villa's en huizen. De kathedraal uit de 16e eeuw is bijvoorbeeld zeker een bezoek waard. Tegenwoordig is Coro een belangrijk handelscentrum als het gaat om olie.

Huizen in Coro
Huizen in Coro

Mérida

Een van de belangrijkste steden is Mérida. Dit sfeervolle en koloniale stadje, gelegen op een hoogte van 1.600 meter, wordt omgeven door een prachtig landschap en leuke bergdorpjes. De stad is per vliegtuig goed te bereiken, maar ook met het openbaar vervoer is het goed te doen. Dit moet ook wel, de historische gebouwen en mooie parken moet je echt een keer gezien hebben. Het nemen van de kabelbaan maakt een bezoek aan de stad helemaal leuk, waarbij je natuurlijk kan genieten van een adembenemend uitzicht. Maak in de stad een wandeling en bezoek een museum of loop langs de koloniale huizen. Ook Cathedral of Mérida mag niet worden overgeslagen. Aan het eind van de dag strijk je neer in een van de vele leuke restaurantjes of in een bar. Het is een levendige studentenstad, waardoor er genoeg te vinden zijn.

Fontein in Mérida
Fontein in Mérida
Vraag gratis een offerte aan

Caracas

Caracas, misschien niet een van de veiligste steden ter wereld, maar daarom niet minder mooi en imposant. De skyline van Caracas doet het hem, die in de jaren 70 is ontstaan. De infrastructuur verbeterde en een van de grootste kabelbanen werd in de jaren daarna gebouwd. Bijzonder aan de stad is dat je tussen alle hoge wolkenkrabbers, nog diverse koloniale panden zal vinden. Breng maar eens een bezoek aan de kathedraal, die staat op de Plaza Bolívar. Ook het operagebouw doet je verwonderen tussen alle hoge en moderne gebouwen. Teresa Carreno wordt gebruikt voor opera, ballet en theatervoorstellingen en is zeker de moeite waard.

De stad Caracas
De stad Caracas

La Asunción

Op het eiland Isla Margarita ligt La Asunción, de oudste stad van het eiland. In het jaar 1524 werd de stad bezet door de Spanjaarden, waardoor je er nu nog veel koloniale gebouwen zal vinden. De grote kathedraal en het Santa Rosa kasteel zijn bijvoorbeeld erg mooi om te bezoeken. Na een mooie dag in de oude stad te hebben gewandeld, kan je de rest van de avond doorbrengen aan de mooie stranden van Isla Margarita.

De oudste stad van het land, La Asunción
De oudste stad van het land, La Asunción


Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen