Reizen in... Venezuela

Salto ┴ngel, waterval Venezuela
Salto ┴ngel, waterval Venezuela

Venezuela heeft voornamelijk bij de grensgebieden te kampen met criminaliteit en misdaden. Er is hier regelmatig sprake van smokkelarij, geweld en drugsverkeer. Het is voor reizigers af te raden te dicht bij de grensgebieden te komen. In de rest van het land is het ook van belang behoedzaam te zijn, met name op het vliegveld, in hotels en taxi's.

Neem niet direct hulp aan van iedereen, zorg bijvoorbeeld dat het hotel een gerenommeerde taxi voor je belt in plaats van zomaar in te stappen. Neem alleen taxi's die zich kunnen identificeren, onofficiële taxi's staan erom bekend veel te veel geld te vragen. Neem ook niet zomaar hulp aan bij aankomst op het vliegveld.

Heb je weinig kennis van Venezuela? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Nog een aantal tips voor een reis naar Venezuela:

– Loop in geen geval te koop met waardevolle eigendommen.
– Draag belangrijke documenten en geld onder je kleding.
– Maak kopieën van je belangrijke documenten en mail deze naar jezelf zodat je ze ten alle tijde kunt printen en neem deze ook los mee. Bewaar ze dan op een goede plek.
– Ga 's avonds niet alleen de straat op, of neem op z'n minst een taxi.
– Vermijd afgelegen gebieden en blijf in het centrum, vooral 's avonds.

De kustgebieden zijn over het algemeen vrij veilig, maar ook hier is het een vereiste dat je hier je goede verstand blijft gebruiken.

Gezondheid

Behandelingen in openbare ziekenhuizen is gratis, privéklinieken en faciliteiten daarentegen niet. Deze zijn echter wel van een hogere kwaliteit. De beste ziekenhuizen bevinden zich in Caracas en andere grotere steden van Venezuela. Een goede zorgverzekering is gezien de eventuele kosten ten zeerste aan te raden. Er zijn veel 24-uurs apotheken, deze zijn herkenbaar met een rood verlicht teken.
Er worden een aantal vaccinaties en voorzorgsmaatregelen voor een bezoek aan Venezuela ten zeerste aangeraden. Ga voor meer informatie hierover naar de GGD of de huisarts.

Een aantal voorzorgsmaatregelen die zelf genomen kunnen worden:

– Drink geen water uit de kraan, mits het gekookt of gesteriliseerd is. Het meeste water, met name buiten de grotere steden, kan namelijk verontreinigd zijn.
– Melk is over het algemeen gepasteuriseerd en zuivelproducten zijn vaak wel veilig om te eten.
– Eet alleen goed doorbakken vlees en groenten en fruit wat gepeld kan worden.
– Om zo zeker mogelijk te zijn over de kwaliteit van het voedsel, ga dan naar de wat drukkere eetgelegenheden. Zo weet je in ieder geval zeker dat de kans het kleinst is dat het eten al lang staat.

Belangrijk telefoonnummer

Ambulance, politie en brandweer: 171

Reizen in Venezuela

Zoals in heel Centraal- en Zuid-Amerika is het in Venezuela in sommige gebieden veiliger dan in andere. Neem voor de actuele ontwikkelingen in Venezuela contact op met het Ministerie van Buitenlandse Zaken of de ambassade van Venezuela in Den Haag. Hier kun je advies opvragen en op de hoogte blijven van recente gebeurtenissen in het land, op zowel politiek gebied als op het gebied van reizen in de breedste zin van het woord.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?á

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen