Brecon

Brecon Beacons Nationaal Park - Wales
Brecon Beacons Nationaal Park - Wales

In het midden van Wales ligt het kleine historische marktstadje Brecon, net ten zuiden van Powys Wales. Er wonen zo'n 8.000 inwoners en is het toeristische centrum van het Nationaal Park Brecon Beacons. Ook was het de vroegere hoofdplaats van de country Breconshire.

Heb je weinig kennis van Wales? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Brecon
Plaatsen in de buurt van Brecon (Wales) :
 • Newport (49 km)
 • Swansea (52 km)
 • Cardiff (54 km)
 • Cardigan (88 km)
 • Fishguard (109 km)
 • Pembroke (109 km)
 • Wrexham (124 km)
 • Bangor (150 km)
 • Holyhead (172 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Brecon

  Brecknock Museum (Brecon)

  Brecknock Museum
  Brecknock Museum
  Kaart met locatie Brecknock Museum

  Het Brecknock Museum is een museum in Brecon en werd in 1928 gesticht door de Brecknock Society. Naast dat het een museum is, is het ook een kunstgalerie ondergebracht in een mooi historisch gebouw (het oude Shire Hall). Het museum geeft je een fascinerende blik op het rijke en gevarieerde verleden van het gebied Brecknockshire. Daarnaast is er een spannend expositieprogramma die varieert en vaak werk heeft van Welshe hedendaagse kunstenaars.

  Brecon Beacons National Park (Brecon)

  Brecon Beacons National Park
  Brecon Beacons National Park
  Kaart met locatie Brecon Beacons National Park

  In 1957 werd het Brecon Beacons National Park opgericht als laatste nationaal park van Wales, maar pas in 1966 werd het park geopend voor publiek. Het park strekt zich uit van Hay-on-Wye in het oosten tot Llandeilo in het westen en is in totaal 1.344 km². Het grootste gedeelte van het park is kaal met af en toe een begroeid heideveld. Er lopen door het hele park Welsh Mountain schapen en pony's. In het park kun je niet alleen wandelen, maar ook kamperen, vissen, bergbeklimmen en paardrijden.

  Brecon Town Walls (Brecon)

  In 1240 werden de oorspronkelijke stadsmuren van Brecon gebouwd door Humphrey de Bohun. De muren werden gebouwd van steen, met vier poorten, die weer werden beschermd door tien halfronde bastions. In 1400 kwam de Welshe prins Owain Glyndwr echter in opstand tegen het Engelse leger. Hierdoor werd er door de regering veel geld uitgegeven aan het verbeteren van de vestingwerken in Brecon, om zich te beschermen tegen een Welshe aanval. Tijdens de Engelse Burgeroorlog (1642–1651) werden grote delen van de muur verwoest. De delen die over zijn gebleven, zoals een van de poortgebouwen, zijn benoemd tot monument.

  Saint Mary's Church (Brecon)

  Saint Mary's Church is ooit begonnen als een 'Chapel of Ease', maar het grootste gedeelte van de kerk stamt uit de latere middeleeuwen. Zo werd de West Tower, van 27 meter hoog, in 1510 gebouwd door Edward Stafford. Hij was de derde hertog van Buckingham en bouwde de toren voor een bedrag van 2.000 pond. In totaal heeft de kerk acht klokken, waarvan de zwaarste 815 kilogram weegt! In 2007 werden de klokken uit de kerk gehaald voor renovatie.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Wales bekijken.

  Vervoer

  Op zo'n 1 uur en 15 minuten rijden van Brecon ligt Cardiff International Airport. Iets verder rijden, 1 uur en 20 minuten, lift Swansea Airport. Verder is het stadje gemakkelijk met de auto te bereiken. Het openbaar vervoer is ook allemaal goed geregeld, waardoor je op veel plekken kunt komen zonder auto. Daarnaast is er ook altijd nog de mogelijkheid om de taxi te nemen.

  Geschiedenis

  De oorspronkelijke naam van het koninkrijk waar Brecon in lag, was vroeger 'Brycheiniog'. Dit werd een aantal jaren later verengelsd naar Brecknockshire of Breconshire. Vermoedelijk afgeleid van de naam van de Welshe vorst Brychan, de stichter van het koninkrijk. De benaming Brecon is waarschijnlijk ook afgeleid van Brychan. De huidige Welshe naam van Brecon is Aberhonddu, wat 'monding van de Honddu' betekent. Dit is afgeleid van de rivier de Honddu, in de buurt van het centrum van de stad. In de Romeinse tijd was Brecon een militaire basis, voor de verovering van het Romeinse Wales.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Brecon
  vacature