De mooiste watervallen van Zambia

Victoria Falls
Victoria Falls

Zambia is een van de meest waterrijke landen in Afrika met haar vele rivieren, die tevens de mooiste watervallen bevatten. De meest spectaculaire is natuurlijk de niet te missen Victoria Falls. Maar naast deze indrukwekkende waterval stikt het land van de watervallen, in totaal zijn het er 17. Wij hebben de mooiste watervallen van Zambia voor je uitgekozen.

Heb je weinig kennis van Zambia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Victoria Falls

Op nummer één staat toch wel de populaire Victoria Falls. En dat is hij niet voor niets. De watervallen bevinden zich op de grens tussen Zambia en Zimbabwe en is wel 1.737 meter breed! Hiermee is het ook de breedste waterval van Afrika. Daarnaast is de waterval ook nog eens 107 meter hoog. Bijzonder aan deze waterval is dat het water over de hele breedte naar beneden valt, zonder dat het door rotsen onderbroken. Er walt wel 500 miljoen liter water over de rand per minuut!

Een beroemd deel van de "Vic Fall's" is de Devil's pool. Hier kunnen echte dare devils badderen terwijl ze op het randje van de watervallen ver de afgrond inkijken. Je moet het maar durven !

Lumangwe Falls

Lumangwe Falls ligt in het noorden van Zambia en echt in de middle of nowhere. De Lumangwe Falls is eigenlijk een soort kleinere versie van de Victoria Galls. De waterval is 35 meter hoog en 100 meter breed. De waterval wordt gevoed door de rivier de Kalungwishi en zorgt ervoor dat een klein regenwoud voorzien wordt van water. De waterval is een ideale en prachtige plek om te kamperen, doordat er onlangs nieuwe bezoekersfaciliteiten zijn aangelegd. Vanwege de afgelegen ligging kan het nog wel eens zo zijn dat je de enige daar bent.

Kabweluma Falls

De Kabweluma Falls liggen slechts op vijf kilometer afstand van de Lumangwe Falls. Deze groep van krachtige watervallen worden vereerd door de lokale bevolking. Ook zijn er bijzonder veel kikkers te zien. Veel toeristen trekken naar dit gebied om meerdere watervallen te kunnen bezoeken. Onderaan de watervallen is een dicht bebost ravijn. Ook is er bijna een permanente regenboog te zien.

Chishimba Falls

Aan de oostelijke oever van de Luombe rivier liggen de Chishimba Falls. De Luombe rivier voegt zich kort na de waterval samen met de Lukulu rivier. Over een totale afstand van 300 meter zijn er drie verschillende dalingen van de waterval te zien met gemiddeld een hoogte van 20 tot 30 meter. De mist die van de watervallen afkomt voedt het regenwoud aan de westelijke oever. De watervallen worden als zeer heilig beschouwd door de lokale inwoners. Een geest woont namelijk volgens een legende onder de waterval in een grot, waardoor het een plaats van gebed en eer is. Zo mag je ook niet vloeken, beledigingen uiten of woorden van haat of wraak uiten in de buurt van de grot.

Kalambo Falls

Aan de Kalambo rivier ligt op 33 kilometer afstand van Mbala de Kalambo Falls. De grens tussen Zambia en Tanzania wordt tevens hierdoor gevormd. De spectaculaire waterstraal valt ononderbroken 221 meter naar beneden en valt vervolgens in een kloof van het Tanganyikameer. Het is de tweede hoogste waterval van Afrika. Bijzonder aan de Kalambo is dat de zeldzame Maribou ooievaarsnesten hier te vinden zijn.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen