Reizen in... Zambia

Hutjes waar Zambiaanse bevolking woont
Hutjes waar Zambiaanse bevolking woont

Zambia is over het algemeen een veilig land met weinig criminaliteit. De meeste reizen verlopen dan ook zonder enige problemen. Belangrijk is om in ieder geval op je hoede te blijven, met name m.b.t. het stelen van auto's en zakkenrollers. Dit zijn de meest voorkomende problemen die hier voorkomen. Luxe auto's met 4x4 aandrijving zijn vaak een doelwit. Pas daarnaast op voor tasjesdieven en diefstallen in geparkeerde auto's. Laat niets waardevols achter in de auto of leg het goed uit het zicht. Neem daarnaast ook geen grote bedragen contant geld mee op pad. Verder is het in Zambia erg veilig voor toeristen, dus neem voorgenoemde voorzorgsmaatregelen in acht en geniet!

Heb je weinig kennis van Zambia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gezondheid

Zambia is een Derdewereldland. Dit wil zeggen dat de gezondheidszorg volgens onze westerse maatstaven ver onder de maat is. Voor ernstige zaken moet je in de hoofdstad Lusaka zijn, maar het is aan te raden in overleg met je ziektekosten verzekeraar gebruik te maken van de privéklinieken in het land. Deze zijn over het algemeen van betere kwaliteit dan de gewone openbare ziekenhuizen. Mocht je zelf medicijnen gebruiken, ga dan na of deze verkrijgbaar zijn in Zambia. Zo niet, neem deze dan in overleg met je huisarts mee op reis en controleer of je deze mag meenemen in Zambia. Als je medicijnen meeneemt, doe dit dan in de oorspronkelijke verpakking en met bijsluiter. Ook is het aan te raden een (Engelstalige) brief van je huisarts als bewijs mee te nemen. Er zijn een aantal belangrijke aan te raden preventieve vaccinaties en anti-malaria middelen. Laat je hierover minstens 4 weken voor de reis goed informeren bij de GGD en/of de huisarts. Verder zijn er nog een aantal voorzorgsmaatregelen die je zelf kunt nemen:
– Drink water uit gesealde flessen, het water in de grotere steden is vaak wel wat veiliger dan in de afgelegen gebieden, maar vaak op chemische manier behandeld. Indien er geen flessen water te koop zijn, wat overigens een uitzondering zou zijn, kook dan het water alvorens je het nuttigt. IJsklontjes kunnen ook al een risico vormen.
– Vermijd ook niet gepasteuriseerde zuivelproducten.
– Om er zeker van te zijn dat het eten vers is, ga dan naar de wat drukkere eetgelegenheden. Hier weet je zeker dat het eten niet te lang staat.
– Vlees en vis moeten goed doorbakken zijn, evenals groenten goed gekookt of gebakken.
– Bescherm je goed tegen muggen, deze kunnen behalve malaria namelijk ook andere ziekten overbrengen. Je kunt dit het best doen door middelen met DEET te gebruiken. Dit is echter af te raden voor zeer jonge kinderen onder de 6 jaar en zwangere vrouwen.

Belangrijke telefoonnummers

Politie: 999 Ambulance: 991 Brandweer: 993

Op reis in Zambia

In Zambia kun je zowel met de bus, de trein als met een privétaxi/groepstaxi reizen. De bussen zijn goedkoop, schoon en rijden regelmatig. Een handige tip is om met taxi's altijd vooraf een prijs af te spreken, aangezien er zich geen meters in de taxi's bevinden zoals we hier gewend zijn. Verder is het relatief veilig om te reizen door Zambia, toch wordt het aangeraden om in ieder geval met een lokale gids te reizen. Deze weet alles van de cultuur en omgeving en kan je op een zo veilig en efficiënt mogelijke manier het land laten zien. Verder worden er ook veel groepsreizen georganiseerd. In Zambia gelden de algemene voorzorgsmaatregelen zoals in elk ander land waar je op bezoek bent:
– Loop niet te koop met waardevolle bezittingen.
– Neem niet teveel contant geld mee op zak.
– Blijf zoveel mogelijk op de meest gangbare wegen en straten (in het centrum).
– Ga niet 's avonds alleen over straat.
– Maak kopieën van je belangrijke documenten, bewaar deze op een veilige plek en neem de originele documenten altijd met je mee.
– Geniet van je reis door Zambia!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen