Nationale parken in Zambia

Olifanten tijdens een safari
Olifanten tijdens een safari

Weinig asfalt, minder luxe resorts en bungalows en geen files bij de eerste leeuwen kenmerken de nationale parken in dit Zambia. Je bent hier als toerist nog een echte ontdekkingsreiziger. In totaal zijn er 19 geregistreerde nationale parken in Zambia. Bovendien zijn de parken makkelijk te bereiken en is de bevolking erg vriendelijk. Wij zochten 4 populaire nationale parken uit waar je zeker een bezoek aan zou moeten brengen.

Heb je weinig kennis van Zambia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Kavango-Zambezi Grensoverschrijdend Natuurgebied

Sinds 15 maart 2012 zijn de deuren van het Kavango-Zambezi Grensoverschrijdend Natuurgebied geopend. Het grootste natuurpark ter wereld is wel 10 keer zo groot als Nederland en beslaat delen van natuur in Angola, Botswana, Zambia en Zimbabwe. In totaal zijn 36 bestaande natuurreservaten en nationale parken met elkaar verbonden, mogelijk worden de hekken waar mogelijk ook nog verwijderd. Dit enorme park zal ervoor gaan zorgen dat de migratieroutes van de dieren niet meer zullen worden geblokkeerd. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk van het ene naar het andere gebied trekken. Dit is niet alleen een voordeel voor de dieren, maar ook voor de toeristen. Ze kunnen gemakkelijk door het gebied trekken, zonder grensposten te hoeven passeren. Olifanten, buffels, neushoorns, leeuwen en luipaarden zijn dieren die je onder andere zult tegenkomen tijdens je reis door dit grote park.

South Luangwa National Park

Één van de mooiste nationale parken ter wereld is het South Luangwa National Park. Dit is dé plek om leeuwen, apen, nijlpaarden en olifanten te spotten. Per jeep of te voet kun je het prachtige park goed bekijken. Tijdens de wandelsafari zul je samen met een gewapende gids door de jungle trekken, op zoek naar wilde dieren. Deze soort van safari is zeker de leukste manier om de natuur van Afrika te ontdekken. Bovendien is het veel spectaculairder dan vanuit een jeep. Tijdens je safari in South Luangwa zul je zeker olifanten tegenkomen maar ook nijlpaarden zijn onmogelijk te missen. Verder leven er veel zebra's, antilopen, giraffes, leeuwen en impala's.

Kafue National Park

In 1950 werd het Kafue National Park uitgeroepen tot nationaal park. Hiermee is het park het oudste en grootste nationale park van Zambia. Het landschap is zeer afwisselend en varieert van de groene gebieden in het zuiden tot aan de Busanga Plains (moerasgebied) in het noorden. Ook is er een grote variatie aan flora en fauna. Er leven meer dan 150 soorten wild in het park, de enige dieren die hier niet voorkomen zijn de zwarte neushoorn en de giraffe. Wel bestaat er de mogelijkheid om de cheeta te zien, iets dat zeldzaam is omdat hij alleen in Kafue voorkomt. Vogelliefhebbers zitten hier ook goed doordat er een grote verscheidenheid aan soorten vogels te zien is.

Mosi-Oa-Tunya National Park

Het Mosi-Oa-Tunya National Park is een klein park met daarin de wereldberoemde Victoria Falls gelegen. Het park ligt namelijk aan de oevers van de Zambezi rivier. Sinds 1972 is het gebied een nationaal park en ondanks dat het niet zo groot is, kun je je er zeker een paar uur vermaken. Er zijn maar weinig dieren maar de dieren die er zijn, zijn van vrij dichtbij te zien. Dit omdat er geen roofdieren in het park zijn. Wel kun je er giraffes, olifanten, bosbokken, apen en bosvarkens spotten. Ook leeft de zeldzame witte neushoorn in dit park, er wordt echter gezegd dat er nog maar één of enkele van rondlopen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen