Bulawayo

Afrikaans masker Bulawayo
Afrikaans masker Bulawayo

Op Harare na is Bulawayo de grootste stad van Zimbabwe en heeft een inwonertal van rond de 700.000 personen. De stad ligt in Matabeleland op ongeveer 450 kilomter van de hoofdstad Harare. De hoofdstad van de regio is weliswaar niet zo groot als Bulawayo, maar de stad wordt gezien als zelfstandig provincie. De naam van de stad is afkomstig van het woord dat 'plaats van slachting' of 'plaats van de vervolgde' betekend, namelijk het woord GuBulawayo.

Heb je weinig kennis van Zimbabwe? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Bulawayo
Plaatsen in de buurt van Bulawayo (Zimbabwe) :
 • Khami (11 km)
 • Harare (368 km)
 • Mutare (447 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Bulawayo

  Bulawayo Railway Museum (Bulawayo)

  Het Bulawayo Railway Museum is een museum gelegen naast het hoofdstation. Binnen kun je diverse exposities van de geschiedenis van de spoorwegen in Zimbabwe bezichtigen. De oudste stukken die aanwezig zijn in het museum dateren terug tot het jaar 1897. Verder staan er veel oude stoomtreinen die goed bewaard zijn gebleven. Het museum is eigendom van de National Railways of Zimbabwe.

  Matobo National Park (Bulawayo)

  Matobo National Park
  Matobo National Park
  Kaart met locatie Matobo National Park

  Het nationale park bij Bulawayo beslaat de Matobo of Matopos Hills, een groot gebied met uitgestrekte beboste valleien en vele heuvels. Het park ligt op een kleine 35 kilometer van de stad. Het Matobo National Park beslaat ongeveer 420 km², maar het Hills gebied beslaat maar liefst 3.100 km². Je kunt als bezoeker ook overnachten in het park in een van de vele kampeerplaatsen. Erg bijzonder zijn de grote populatie van zwarte en witte neushoorns.  Natural History Museum (Bulawayo)

  Het Natural History Museum ligt in Bulawayo en heeft een grote bibliotheek en tentoonstellingszalen. Hier vind je onder andere wereldberoemde collecties die te maken hebben met de geologie, entomologie (insecten) en herpetologie (amfibieën en reptielen) van Zimbabwe. Ook tentoonstellingen die te maken hebben met ornithologie (vogels), mammalogie (zoogdieren) en paleontologie (prehistorische levensvormen) zijn er te bezichtigen. De grote verscheidenheid aan openbare galerijen verbeelden de geschiedenis op deze gebieden.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Zimbabwe bekijken.

  Vervoer

  De stad Bulawayo is makkelijk per trein te bereiken met de trein, via de treinrails die van Livingstone tot Bulawayo is aangelegd. Verder is het ook mogelijk om via een verharde weg in de stad te geraken. Ten noorden van de stad vind je het vliegveld met dezelfde naam als de stad Bulawayo, hier landen naast binnenlandse vluchten ook een aantal buitenlandse vluchten.

  Geschiedenis

  Rond 1840 werd de stad door koning Mzilikazi kaMatshobana opgericht, nadat het volk de tocht vanuit Zululand naar Matabeleland had gemaakt. Bulawayo was het centrum van de regio en veel koloniale machten hadden dan ook hun zinnen gezet op de stad. Een aantal van deze koloniale machten hebben een korte periode de macht gehad over de stad, totdat in 1897 de stad de status van gemeente kreeg en onder het bewind viel van kolonel Harry Witte.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Bulawayo