Schrijf een ervaring over MSC Cruises en maak kans op mooie prijzen!

Ervaringen MSC Cruises

Pagina 1 van 12 met 120 resultaten

op 14 juni 2019 bestemming: Noorwegen / noorwegen, reisperiode: juni 2019

De reis begon al toen we s'nachts van gentbrugge naar antwerpen en dan naar brussel en dan naar kiel moesten rijden s'nachts reisen is zo wie zo vermoeiend ,wie organiseert zo iets ?? En je ziet het wat de mensen schrijven ,wat ze schrijven is helemaal juist ,veel te veel volk ,veel te druk aan het buffet ,en ze buiten de mensen voor exursus uit ,wat wel positief is ,iedereen is zeer vriendelijk alfsof hun leven er van af ging ,het zijn allemaal toffe gasten ,die nog weten wat werken is …………..christian

 • Algemeen 5
op 27 mei 2019 bestemming: Noorwegen / Kiel, reisperiode: mei 2019

T was een droomreis maar inderdaad het is een beetje gecomersionaliseerd zeker voor het dranken paket verder was alles perfect getimed ,alles heel proper kajuit perfect ik heb geen kritiek

 • Algemeen 9
op 9 mei 2019 bestemming: , reisperiode: april 2019

Schip en kajuit ok. Restaurant à la carte ok. Buffetrestaurant veel te druk.
Schip was niet volledig bezet en toch al veel te druk. Volgens mij gewoon te veel passagiers.
Excursies zijn belachelijk duur. Bovendien zijn de groepen te groot : de gidsen zijn vooral bekommerd om de groep samen te houden. Ze hebben (80%) geen tijd of zin om serieuze uitleg te geven. Het is werkelijk van een bedroevend lage kwaliteit. Een echte geldmachine is her.
Geen MSC meer voor ons

 • Algemeen 7
op 10 april 2019 bestemming: Nederland / Leidschendam, reisperiode: september 2018

Dat drankenpakket klopt niets van...wij hebben het opgezegd...
Als je niet oplet krijg je een enorme rekening de fooi wordt nogmaals in rekening gebracht terwijl wij die al betaald hadden, en je pasje wordt bij een drankje 3x door de kassa gehaald zodat je 3x zoveel betaald. Oplichting !!! En idd als je er wat van zegt (na veel gedoe harde muziek waardoor elkaar moeilijke te begrijpen bij de receptie, en lange rij voordat je aan de beurt ben bij de receptie )wordt het er zo vanaf gehaald van de rekening. Niet leuk als je op vakantie bent ,en je moet je daar mee bezig houden....Maar je moet wel anders krijg je aan het eind van de week een rekening van wel € 700,00 of meer....Verder was het een leuke cruises alleen jammer van dat geld gedoe.....

 • Algemeen 7
op 26 maart 2019 bestemming: Cuba, reisperiode: februari 2019

Alles was prima geregeld en alles was netjes.
Waar we het niet mee eens zijn is het tip geld dat ze automatisch op je rekening zetten. We hebben aan verschillende personeelsleden gevraagd of ze daar iets van terug zagen. Ze zeiden allemaal van niet. We hoefden alleen maar te zeggen bij de receptie dat we het er niet mee eens zijn en het werd van de rekening afgehaald zonder uitleg. Dit klopt niet.

 • Algemeen 7
op 24 maart 2019 bestemming: India, reisperiode: maart 2019

MSC Lirica = veel, heel veel loeiharde muziek en geroep bij de (kermis) attracties bij het zwembad en in het restaurant Le Bistrot op het 11e verdiep.
Op andere schepen werden er lezingen voorzien met uitleg over de nog aan te leggen havens. Hier echter niets. Zoals reeds gezegd enkel loeihard lawaai en kermisattracties.
De aanleghavens, vooral in Indië, waren zeer goed. Spijtig van de excursie in New Mangalore. Die stelde twee keer niets voor en wij moesten daar toch bijna 90 euro pp voor betalen. De excursies in Goa en Mumbai waren wel een voltreffer.
Bij de Arabische emiraten was vooral Dubai een positieve uitschieter. De andere havens in Oman : Muscat en Khasab waren wat minder. Bij het vertrek werd ons meegedeeld dat het schip zou blijven liggen in Dubai, en niet naar Abu Dhabi varen, omdat er veel wind was en men niet zou kunnen aanleggen in Abu Dhabi. Er was wel wat wind, maar naar wij konden beoordelen, hebben wij al sterkere wind meegemaakt. Wij vermoeden eerder dat het goedkoper was om te blijven liggen in Dubai dan naar Abu Dhabi te varen.
Wij hadden een balkonhut gereserveerd maar kregen een suite. Fijn natuurlijk. Maar op de Lirica stelt dat niet zo veel voor. De kajuit was een beetje uitgeleefd. Verroeste badkamerdeur, wasbak gedeeltelijk verkleurd en met barsten. Soms een niet te harden geur. De Lirica is een oud schip dat een beetje aangepast werd. Als wij op ons balkon zaten op het tiende verdiep moesten wij oordopjes indoen om een beetje rust te krijgen.
Wij zouden in elk geval nooit betalen voor dergelijke suites. De prijs is niet naar verhouding met de kwaliteit.
Toen we toch eens in een ligzetel aan het zwembad gingen liggen hebben we gezien dat er twee mensen waren die vier (2 in de zon en 2 in de schaduw) ligzetels in beslag namen. Hoe ze aan de 4 handdoeken kwamen is een raadsel. Als iedereen dat zou doen !
Verder wordt er aan de passagiers gevraagd om niets in zee te gooien. Maar we zagen iemand in uniform van MSC die iets over boord gooide. Wij vermoeden een sigarettenpeuk.
Alhoewel de mensen die de hutten poetsen heel vriendelijk zijn en sommige kelners ook zal waarschijnlijk een eventuele volgende cruise toch met een andere rederij zijn. Het loeiharde lawaai was ongezien, nog nooit meegemaakt (dit was toch onze 21e cruise).

 • Algemeen 6
op 29 januari 2019 bestemming: Frankrijk / Marseille, reisperiode: januari 2019

Eten matig.House party naast de hut Lawaai oorverdovend.Niet kunnen slapen.Administratie niet accuraat.Nooit meer Meraviglia.Ook animator
Javier mag wel minder schreeuwen.Hebben oorbeschadiging van de harde muziek.Ook Cirque du Soleil was amateuristiche uitvoering.Iemand die geluiden nadoet kan in 2019 echt niet meer.Zijn erg teleurgesteld.Voorlopig geen cruise meer.

 • Algemeen 5
op 26 december 2018 bestemming: Frankrijk / Marseille, reisperiode: oktober 2018

Wij waren voor het eerst met een cruise met twee stellen met de MSC Orchestra alles was goed geregeld eten in het bediening restaurant was goed met net en gezellig personeel omdat je tafelzitting heb elke dag dezelfde ober die precies weet wat je wensen zijn ook buffetrestaurant is goed prima cruise gehad gaan 2019 weer maar dan vanaf Amsterdam met de MSC Preziosa

 • Algemeen 9
op 19 oktober 2018 bestemming: , reisperiode: april 2018

Helaas deze cruise wilden wij heel graag boeken maar wat een verschrikkelijke bedrijf is dat MSC!! Maandag gebeld afspraken gemaakt voor het maken van een cruise. Duidelijk gevraagd of we na twee dagen terug konden bellen om definitief te boeken. Ja hoor geen enkel probleem. Na overleg met onze reisgenoten een dag later gebeld....wat blijkt helaas we kunnen u de cruise niet meer aanbieden voor de prijs van maandag! Wel voor ruim 500 euro meer. Pfff na veel over en weer bellen geen enkele tegemoetkoming van MSC..... Wat een ontzettend onbetrouwbare maatschappij. Jammer want na 3 mooie cruises met hun gemaakt te hebben heeft MSC voor ons nu afgedaan. En tegemoetkoming in de kosten hadden we als trouwe klanten wel verwacht!!

 • Algemeen 1
op 17 oktober 2018 bestemming: Cuba / Havana, reisperiode: oktober 2018

Wij hebben vaker gecruised en kunnen daarom ook vergelijken met andere maatschappijen, o.a. Norwegian, Carnival, Celebrity en Royal Carribean. MSC kan helaas niet tippen aan deze schepen. De service was echt slecht, te weinig personeel en niet echt goed werkend personeel. Ik neem het hun niet kwalijk. Ik weet dat de bediening van cruiseschepen veel uren maken, maar ik heb diverse medewerkers gesproken, deze mensen werken meer dan 15 per dag en krijgen geen dag vrij, tussendoor hebben ze 2 a 3 uur vrij. Ik kan me voorstellen dat je niet echt met veel plezier en met een big smile staat te werken. We hadden een drankenpakket aan boord genomen, je krijgt niet echt de gelegenheid om hier gebruik van te maken. We stonden vaak zelf aan de bar drankjes te bestellen en de wachttijden waren erg lang, ook 's avonds in de barretjes en koffieshop etc. nam je plaats en moest je erg lang wachten tot er iemand langs kwam om je bestelling op te nemen, ook hier haalde we zelf onze drankjes. Niet te vergelijken met andere schepen waar ze bijna tot vervelens aan toe naar je toe komen of je iets wil bestellen!

Het eten in het restaurant 's avonds was ook niet echt goed, soms koud en niet echt lekker. Het buffet restaurant was wel goed, daar maakte we gebruik van voor ontbijt en evt lunch. Wel jammer van de avond, ik vind het juist leuk om 's avonds gezellig aan tafel te zitten en echt te dineren. Wederom maar 1 ober op 4 tafels , hij was dus erg druk....

Entertainment aan boord ook geen succes. We zijn de eerste avond uit de show weggelopen, ook andere mensen stonden op en gingen weg. De show op de tweede avond, Dirty Dancing, was het dansen wel leuk maar de zanger zong E R G vals. We hebben de volgende dagen het maar niet meer geprobeerd. Ook in de barretjes waar 's avonds muziek was stonden geen goede muzikanten en zangers, het was het allemaal net niet. Niet te vergelijken met shows die we op andere schepen hebben gezien!

Helaas hebben we door weersomstandigheden een verandering in de route gehad. Dinsdag een extra dag op zee en helaas konden we niet naar Roatan. Dit is echter overmacht en dat begrijp ik echt. Wat wel jammer is dat ze op zo'n dag met heel slecht weer daar niet op in spelen. Noodweer en regen, maar wel 2 barren op het dek open en niet even extra andere ruimtes binnen open gooien om de mensen bezig te houden.

Het kinderbad is de hele cruise gesloten geweest, de vloer misten stukken en kon dus niet worden gebruikt. Niet echt leuk voor gasten met kleine kinderen.

Ook diverse mensen gesproken die niet blij waren met het schip.Wat ook erg kwalijk was is dat er diverse mensen ziek zijn geweest, ook mijn man heeft de eerste 2 dagen last van buikloop gehad. Niet gemeld, anders stoppen ze je in quaraintaine ( iemand anders wie we hadden ontmoet heeft dit wel gehad). Gelukkig niet al te veel last gehad. Wel was er een jongedame aan boord die werkt voor D-reizen in Tiel.Zij had een excursie geboekt aan boord naar Varadero met lunchbreak. Zij kwamen terecht in een erg slecht, vies hotel met erg vieze toiletten met de poep aan de muren etc etc . Zij heeft die dag een voedsel vergifiging opgelopen en is 3 dagen goed ziek geweest. Zij heeft hier natuurlijk over geklaagd en gevraagd voor evt restitutie en kreeg op de laatste dag bij diner een fles proseco aangeboden voor compensatie, niet echt netjes.

We hebben gelukkig hele leuke mensen ontmoet aan boord, verschillende die voor de eerste keer een cruise maakte. We hebben het met z'n allen erg leuk gehad en het beste ervan gemaakt.Ook op de bestemming hebben we het super leuk gehad. Wel jammer dat deze mensen dan roepen dat ze nooit meer willen cruisen en het anders verwacht hadden. Ik heb natuurlijk verteld dat het niet zo hoort en dat ze zeker nog een keer andere schepen moeten proberen. Dus, om een lang verhaal kort te maken, NOOIT meer MSC...

 • Algemeen 1
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Volgende