Mooiste plekken Bahamas

De Bahamas, een droombestemming
De Bahamas, een droombestemming

De Bahama-archipel wordt door velen gezien als een droombestemming. Het land bestaat uit maar liefst 700 eilandjes en overal zijn genoeg mooie plekjes te vinden. Aangezien er zoveel eilanden zijn, kan het lastig zijn om te beslissen waar je heen moet gaan. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt van de mooiste plekken van de Bahamas.

Heb je weinig kennis van Bahamas? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Andros Island

Andros Island is met een oppervlakte van 5.975 km² het grootste eiland van de Bahamas. Dit eiland staat bekend om de uitzonderlijke natuurlijke omgeving. Je kunt hier verschillende bijzondere soorten flora en fauna vinden. Zowel op het land als in het water. Op het eiland zijn ook veel betoverende 'blue holes' te vinden. Nergens ter wereld kun je zoveel 'blue holes' vinden als op Andros. Deze zijn niet alleen prachtig om te zien, maar huisvesten ook unieke vissen. De meest bekende natuurlijke attractie is echter de op twee na grootste koraalrif van de wereld. Daarnaast trekken de vele zoetwatermeren, uitgestrekte stranden en de nationale parken ook veel bezoekers. Het schilderachtige eiland is perfect voor natuurliefhebbers, wandelaars, snorkelliefhebbers en duikers.

Het onderwaterleven is spectaculair
Het onderwaterleven is spectaculair

Long Island

Het volgende eiland staat bekend als een van de mooiste eilanden van de Bahamas. Long island is circa 128 kilometer lang, maar niet meer dan 6.5 kilometer breed. De Kreeftskeerkring loopt dwars door het eiland heen waardoor het twee totaal verschillende kusten heeft gekregen. De oostkust wordt gekenmerkt door dramatische kliffen en grotten. De andere zijde van het eiland is iets rustiger. Hier vind je roze en witte zandstranden met turquoise water. Long Island heeft twee bijzondere bezienswaardigheden: de meest diepe 'blue hole' ter wereld en een van de grootste grotten van de Bahamas. Ook dit eiland is geliefd bij vissers, watersporters en duikers.

Strand op Long Island
Strand op Long Island

Grand Bahama Island

Grand Bahama wordt vanwege de ligging vaak bezocht door toeristen. Het eiland ligt namelijk dicht bij de Verenigde Staten. Het eiland beschikt over alles wat je nodig hebt voor een heerlijke vakantie. Van culturele hotspots tot mooie natuurgebieden, Grand Bahama heeft het allemaal. Ook de geliefde zandstranden ontbreken niet. Wat Grand Bahama extra bijzonder maakt, is dat het eiland het leefgebied is van vele unieke vogelsoorten die alleen hier te spotten zijn. Daarnaast is het eiland populair bij duikers vanwege het bijzondere onderwater grottensysteem.

Uitzicht op de kustlijn van Grand Bahama
Uitzicht op de kustlijn van Grand Bahama

Eleuthera

Een iets minder bekende bestemming in de Bahama's is Eleuthera. Dit eiland wordt ook wel de 'Stad van de Ananas' genoemd vanwege de geweldige zoete ananas die hier vandaan komt. Een groot deel van de architectuur en de manier van leven op Eleuthera werd beïnvloed door de Britse loyalisten die zich hier in de jaren 1700 vestigden. Deze stijl is sindsdien door de andere Bahamaanse eilanden is aangenomen. Eleuthera heeft een plekje in ons overzicht gekregen vanwege de magnifieke afgelegen baaien en roze zandstranden.

Een strand op Eleuthera
Een strand op Eleuthera

Thunderball Grotto

De Bahamas heeft talloze mooie plekken voor duikers, maar de meest bekende is toch wel Thunderball Grotto (ook wel Thunderball Cave genoemd). De grot ligt niet ver van Staniel Cay en wordt om verschillende redenen regelmatig bezocht. Ten eerste is het een prachtige duikspot. Hier kun je de mooiste vissen en koraalriffen van de Bahama's bewonderen. Daarnaast hebben de filmmakers uit Hollywood deze locatie gebruikt om een aantal kaskrakers te filmen. Een film die hier is opgenomen is de James Bondfilm 'Thunderball'. De grot is dan ook naar deze film vernoemd.

Exuma Cays Land and Sea National Park

Een bijzonder park is het Exuma Cays Land and Sea National park. Dit park is in 1958 ontstaan om zowel het land als het zeegebied te beschermen. Het is de eerste 'No Take' reservaat in het Caraïbische gebied. Dit betekent dat alle visserijactiviteiten verboden zijn. Er mag absoluut niets meegenomen uit het park om dit gebied zo goed mogelijk te behouden. Hoewel het 'land' gedeelte mooi is om te bezoeken, is juist het 'zee' gedeelte van dit park het meest spectaculair. De ongerepte wateren en stranden in dit natuurgebied stelen de show. Het water is hier ongelooflijk helder waardoor veel duikers Exuma Cays Land and Sea National Park bezoeken.

Pig Beach, Big Major Cay

We sluiten deze lijst af met een opmerkelijke plek: Pig Beach op Big Major Cay. De laatste jaren wordt Big Major Cay vaak bezocht. Het eiland is paradijselijk, maar toeristen hebben een speciale reden om naar dit eiland af te reizen. Toeristen komen hier namelijk om te zwemmen met lieve varkentjes, de enige bewoners op het hele eiland. Hoe ze hier terecht zijn gekomen is een raadsel. Er wordt gezegd dat ze hier zijn achtergelaten door zeemannen om opgegeten te worden. Een ander gerucht is dat ze een schipbreuk hebben overleeft. Dit door de mens onbewoonde bountyeiland is de ideale locatie om even af te koelen in gezelschap van schattige varkentjes.

Met varkentjes zwemmen op Pig Beach
Met varkentjes zwemmen op Pig Beach

Heeft u interesse in een reis naar Bahamas? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen