Top 5 excursies Bahamas

Kustlijn Bahamas
Kustlijn Bahamas

De meeste mensen komen naar de Bahamas voor het zonnige weer en de mooie zandstranden. Dat is natuurlijk ook heel fijn, maar het is nóg leuker om de prachtige omgeving verder te verkennen. Zo wil je de onderwaterwereld absoluut niet gemist hebben. Mooie koralen, bijzondere dieren en nog veel meer staat je te wachten op de Bahamas. Zoek je nog wat inspiratie? Hier lees je over de top 5 excursies op de Bahamas. 

Heb je weinig kennis van Bahamas? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Boottocht naar Salt Cay

Salt Cay wordt ook wel Blue Lagoon Island genoemd en heeft een prachtig strand. Om op Salt Cay te kunnen komen moet je een boottocht maken vanuit de cruiseterminal van Nassau. Je kunt deze boottocht zo gek maken als je zelf wilt. Voor ongeveer $5 heb je een ticket voor de ferry naar Salt Cay. Je kunt de tocht ook uitbreiden met een duik met dolfijnen of schaf meteen een heel dagpakket aan waar ook je lunch en drankjes bij inbegrepen zijn. Hierdoor kunnen de prijzen oplopen tot rond de $60. Eenmaal op Salt Cay kun je genieten van een van de mooiste stranden van het gebied. 

Pier van Nassau, Bahamas
Pier van Nassau, Bahamas

2. Culinaire tocht in Nassau

Een aantal dingen zijn bekend over de culinaire cultuur van het Caribisch gebied en de Bahamas. Zo kun je in het hele gebied zeer goede rum vinden en smikkelen van heerlijke visgerechten. Op de Bahamas is met name het gerecht Conch (gefrituurde vis) in trek. De locals koken graag en een maaltijd bereiden is in hun vrije tijd een belangrijke bezigheid. Tijdens een van de culinaire tochten op Nassau kun je een aantal kleine gerechtjes proeven die de lokale bevolking heeft gemaakt. Op weg naar de volgende kok kom je langs veel mooie plekken in Nassau en wordt er verteld over de architectuur en cultuur van de hoofdstad. En heb je nog dorst na afloop van de tocht? Dan kun je de dorst lessen met een goede rum. 

Bahamaanse Conch salade
Bahamaanse Conch salade

3. Zwemmen met varkens

Ze zijn inmiddels beroemd aan het worden: de zwemmende varkentjes op de Bahamas. Deze mogen dus absoluut niet missen in deze top 5 excursies op de Bahamas. Niemand weet hoe de varkens terecht zijn gekomen op de Bahamas, maar inmiddels zijn we er maar wat blij mee. Ze wonen op het eiland Big Major Spot, dat tegenwoordig ook wel Pig Beach wordt genoemd. Ze zijn snel gewend geraakt aan de mensen die ze lekkere hapjes komen brengen, dus je hoeft niet bang voor ze te zijn. Ze zwemmen graag een rondje om de toeristen heen en dat levert ontzettend schattige beelden op.

4. Atlantis

Nee, het is niet de oude verloren stad Atlantis, maar het paradijseiland van de Bahamas. Op dit eiland kun je gemakkelijk meerdere dagen besteden, want er is genoeg te doen. Je vindt er allereerst het Aquaventurepark. In het waterattractiepark zijn veel waterglijbanen die leuk zijn voor jong en oud. Rondom enkele glijbanen zwemmen felgekleurde vissen en bij de Leap of Faith zelfs haaien. Het waterpark is wel prijzig en vaak moet je een kaartje al ruim voorafgaand aan je bezoek kopen. Wil je meer van het onderwaterleven zien, maar ben je niet zo van het snorkelen? Dan kun je een bezoek aan Marine Habitat niet overslaan. Er zijn hier in totaal 14 lagune's waar meer dan 250 diersoorten leven. 

Leap of Faith, Aquaventurepark
Leap of Faith, Aquaventurepark

5. Chocoladetour

Het Caribisch gebied is een van de plaatsen waar cacaobonen groeien. Bij de Graycliff Chocolatier op het Nassau Paradise Island kun je een kijkje nemen in de keuken van een chocolatier. Hoe maak je van die bonen nou een lekkere reep chocolade? Je krijgt een tour door de chocoladefabriek waar je alle stappen van het maken van chocolade krijgt te zien. Daarna is het wel de bedoeling dat je ook zelf aan de slag gaat. En zeg nou eerlijk, wie wil dat nou niet? Aan het eind van de chocoladetour ga je naar huis met je eigen bonbons!

Graycliff Chocolatier
Graycliff Chocolatier

Heeft u interesse in een reis naar Bahamas? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen