Duiken op de Bahamas

Verpleegsterhaaien in helderblauw water
Verpleegsterhaaien in helderblauw water

Één van de beste duiklocaties ter wereld zijn de Bahamas. De prachtige blauwe Caribische zee is een filmdecor voor duikers. Ook het leven in de zee maakt een duik op de Bahamas prachtig. De koraalriffen, de grotten, het heerlijke klimaat en de vele vissen zoals dolfijnen en andere tropische vissen zijn voor veel duikers een reden om te gaan duiken op de Bahamas.

Heb je weinig kennis van Bahamas? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De Bahamas

De meeste mensen denken aan één eiland als ze aan de Bahamas denken. De eilandengroep bestaat echter uit zo'n 700 verschillende eilandjes, waarvan er 23 bewoond zijn. Om deze eilanden liggen prachtige koraalriffen met bijna allemaal 'blauwe gaten'. Dit zijn diepe gaten die op kraters lijken. Vanuit hier kom je vaak in de grotten terecht, wat je duikavontuur natuurlijk zeer spannend maakt. Voor de wat minder ervaren duikers zijn er genoeg duikscholen die je leren duiken in het meest blauwe water ter wereld. De Bahamas zijn ook zeer populair in Hollywood. Verschillende films creëerden op de Bahamas hun filmlocaties. James Bond kreeg het bijvoorbeeld hier aan de stok met allerlei slechteriken maar ook de vele haaien die hier zwemmen zorgen voor een perfect filmdecor.

Duiken met haaien

Je kunt als je op de Bahamas bent gewoon gaan duiken tussen de koraalriffen en daar mooie tropische vissen bekijken. Voor de duikers die wel van een beetje spanning houden is er ook de mogelijkheid om te gaan duiken met haaien. Met een duikschool ga je op zoek naar haaien, dit wordt meestal gedaan rondom Nassau New Providence. Deze plaats wordt ook wel 'de haaien hoofdstad van de hele wereld' genoemd. Ben je dus dol op haaien en houd je wel van een avontuur, dan loop je hier een grote kans er een tegen het lijf te zwemmen. Wanneer de voedersessies beginnen is het heel normaal wanneer er zo'n 25 tot 50 haaien rondom Nassau zwemmen. Rondom de Bahamas zwemmen onder andere Rifhaaien, stierenhaaien en tijgerhaaien.

Onderwaterwereld

Naast haaien zijn er nog veel meer dieren onderwater te vinden. Zeeschildpadden, mantaroggen, maar ook dolfijnen leven allemaal in de koraalriffen van de Bahamas. Ook komt er elk jaar een groep van bultruggen het gebied in zwemmen. Ze komen naar de Bahamas om jongen te baren of een vrouwtje of mannetje te zoeken. Er worden diverse trips georganiseerd waarmee zeer dichtbij de bultruggen kunt komen. Je kunt ze hierbij vanaf de boot bewonderen maar ook samen met de immense dieren zwemmen is mogelijk. Naast bultruggen leven er veel dolfijnen rondom de eilanden. Vanaf een boot kun je ze het beste bewonderen maar samen met ze zwemmen kan ook. Dit is voor veel mensen een zeer bijzondere ervaring. Naast de bultruggen en de dolfijnen leven er ook baarzen, rifvisjes, barracuda's en kwalletjes in het rif.

Ravijnen in de Caribische zee

Wie de echte schatten van de Caribische zee wil ontdekken, kan een duik gaan maken bij de Out Islands. De grotten van de Abacos zijn volledig verlaten, doordat dagboten hier niet kunnen komen. Hoe dieper je in de ravijnen afdaalt, hoe mooier het wordt. Roggen en murenen zullen je vergezellen tijdens je duiktrip naar deze prachtige en verlaten grotten.

Bermuda driehoek

Erg mysterieus is de duikplek rondom de Bermuda driehoek. De Bahamas liggen namelijk midden in de beruchte Bermuda driehoek. Er zijn al veel schepen en vliegtuigen naar de bodem van de zee verdwenen en niemand weet hoe het komt. Rondom New Providence liggen tientallen wrakken op de zeebodem, wat natuurlijk een mekka voor de duikers is geworden. Bovendien is het water hier erg helder, soms zo helder dat je 30 meter vooruit kunt kijken. Veel van de wrakken zijn omgetoverd tot kunstmatige koraalriffen met veel vissen.

Heeft u interesse in een reis naar Bahamas? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen