Reisadvies: is de Bahama's een veilig vakantieland?

Nassau
Nassau

"It's better in the Bahama's", aldus de lokale bevolking. De Bahama's zijn een eilandengroep in het Caraïbisch gebied. Het is een tropisch paradijs met kristalhelder water en hagelwitte stranden waar de zon altijd schijnt. Maar is het wel veilig op de Bahama's? Deze informatie lees je in dit artikel.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Bahamas? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Breezes Bahamas * * * *
New Providence / Cable Beach
2,0 in reviews

Bekijk alle reizen naar Bahamas

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Huidig reisadvies

Over het algemeen zijn de Bahama's voor toeristen veilige eilanden, maar toch gelden er veiligheidsrisico's. Dit komt vooral omdat de criminaliteit er hoog is. Voornamelijk op het eiland New Providence en in delen van Nassau waar weinig toeristen komen. Bijvoorbeeld in het gebied 'Over the Hill' in Nassau moeten reizigers voorzichtig zijn. De criminaliteit doet zich vooral voor in de vorm van diefstal en berovingen. Het advies luidt: draag geen opvallende sieraden of juwelen, vermijd de onveilige gebieden en laat waardevolle spullen in de auto of het kluisje van het hotel liggen.

Onveilige gebieden

New Providence en het gebied 'Over the Hill' in Naussau dien je het beste te vermijden.

Veiligheid Nassau

In Nassau moet je alert zijn op zakkenrollers en wanneer je in de auto zit, kun je beter je deuren op slot houden. Het aantal gewapende overvallen neemt toe in de hoofdstad, dit komt vooral voor in het drugscircuit. Het gebied 'Over the Hill' kun je beter vermijden.

Houd hier ook rekening mee

Natuurgeweld
Van juni tot en met november kunnen er tropische stormen en cyclonen voorkomen op de Bahama's. Houd hiervoor de berichten van de media in de gaten.

Meer informatie over de veiligheid in de Bahama's vind je op deze website.

Heeft u interesse in een reis naar Bahamas? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen