Beste reistijd Bahamas: Vliegtijd en beste maand

Nassau
Nassau

De Bahamas is een eilandengroep ten oosten van Florida. Het land bestaat uit zo'n 700 eilanden en is een hele populaire winterzonbestemming. Nederlandse toeristen doen de Bahamas vaak aan als onderdeel van een cruise of in combinatie met een vakantie in Florida/Miami. Wij zochten uit wat de beste reistijd is voor een vakantie op de Bahamas.

Vliegtijd

De Bahamas bestaat uit meerdere eilanden en daarom zijn er heel veel vliegvelden. De meeste toeristen zullen naar de hoofdstad Nassau of Freeport vliegen omdat dit vaak de goedkoopste vluchten zijn. Een rechtstreekse vlucht duurt 9 uur maar de meeste vliegmaatschappijen maken één tussenstop. Hierdoor duurt de vlucht zo'n 15 uur. Naar de Bahamas vlieg je met de tijd mee. Houdt er rekening mee dat je op de plaats van bestemming je klok 6 uur vooruit zet.

Bahama's vanuit de lucht
Bahama's vanuit de lucht

Klimaat

Op de Bahamas heerst een subtropisch klimaat maar omdat er altijd wind staat is de temperatuur zeer aangenaam. Gedurende het jaar is de gemiddelde temperatuur 23°C en 's nachts koelt het af tot gemiddeld 15°C . In mei begint het regenseizoen maar in vergelijking met de andere Caribische eilanden stelt dit relatief weinig voor. De regen- en onweersbuien duren vaak niet langer dan een half uur, er valt in deze korte tijd wel veel regen.

Van juni tot en met november is er in het Caribisch gebied kans op tropische stormen en orkanen. Hier hoef je niet perse iets van te merken want vaak is het zo dat een orkaan of storm aan de eilanden voorbij trekt. De kans dat er een storm of orkaan aan land komt is, in deze maanden, wel altijd aanwezig.

Varken in het water
Varken in het water

Beste maand

De beste maanden om naar de Bahamas te reizen is december tot en met april. Hiermee vermijd je het risico op orkanen en regen tussen juli en oktober. Juli en augustus zijn erg heet. De temperatuur kan in deze maanden oplopen tot 35°C en de luchtvochtigheid is erg hoog. December tot en met februari zijn de minst warme maanden, maar voor Nederlandse begrippen nog steeds warm. De temperatuur is in deze maanden gemiddeld 25°C .

Cruiseschip in Nassau
Cruiseschip in Nassau


Heb je interesse in een reis naar Bahamas? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Bahamas, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Jouw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen