Bahamas: Wist je dat?

Flamino's op de Bahamas
Flamino's op de Bahamas

Alleen bij het uitspreken van de Bahamas denk je al snel aan parelwitte standen en tropische eilandjes in de blauwe Caribische Zee. Deze prachtige en luxe vakantiebestemming is erg geliefd bij de Amerikanen, maar ook steeds meer bij de Europeanen. Ook meren er wekelijks veel cruiseschepen aan bij de havens van Nassau of bij een van de privé-eilanden van de cruisemaatschappijen. Er is echter veel meer te ontdekken op de Bahamas, wat? Dat lees je hier! 

Heb je weinig kennis van Bahamas? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wist je dat

...... De Bahamas uit zo'n 700 eilanden bestaat? Van deze eilanden zijn er slechts 40 bewoond door de lokale bevolking. Het grootste eiland is Andros met een oppervlakte van circa 6.000 km².

...... Bijna 85% van de bevolking van de Bahamas oorspronkelijk uit Afrika komt? Twaalf procent van de bevolking zijn etnische Europeanen en de overgebleven drie procent zijn uit de overige landen ter wereld.

...... Nassau de hoofdstad van de Bahamas is? Deze stad is tegelijkertijd de grootste stad van de Bahamas. Ook woont maar liefst 70% van alle inwoners van de Bahamas in Nassau.

Nassau - Bahama's
Nassau - Bahama's


...... Er jaarlijks duizenden Amerikaanse toeristen dit eiland bezoeken? Vooral tijdens de springbreak, die in maart begint, stromen de eilanden van de Bahamas vol. Voornamelijk het eiland Andros is erg geliefd onder de Amerikanen.

......De Bahamas de perfecte bestemming is om samen je lief op huwelijksreis te gaan? Door de prachtige en tropische omgeving zul je optimaal genieten van jullie wittebroodsweken. Ook vind je in Nassau veel weddingplanners die je kunnen helpen met een bruiloft te realiseren op de Bahamas.

...... Er in de Bahamas een eiland ligt dat wordt bewoond door varkentjes? Het eiland Big Major Spot heeft zijn eigen Pig Beach waar varkentjes moeiteloos kunnen zwemmen in de zee. Ook zijn ze dol op toeristen en de toeristen zijn ook dol op de varkentjes. 
Varkentjes op het eiland Big Major Spot
Varkentjes op het eiland Big Major Spot


...... Het bekendste feest van de Bahamas de Junkanoo is? Wanneer een groot deel van de wereld kerst viert, vieren ze op de Bahamas Junkanoo. Dit zijn carnavalsoptochten die in het hele land worden gehouden. Ze beginnen op de tweede kerstdag en eindigen op nieuwjaarsdag. Door middel van traditionele muziek en dans vieren ze de bevrijding van de slavernij. Junkanoo is dan ook onmisbaar in de cultuur van de Bahamas.

...... Op de Bahamas zestien nationale parken zijn? In deze natuurparken leven vele planten- en dierensoorten en geven je een prachtig beeld van de omgeving. Veel van deze parken zijn de thuishaven voor roze flamingo's en honderden andere vogelsoorten. Een aantal bekende nationale parken zijn de Little Inagua en Central Andros. Ook een aanrader is het Blue Holes National Park wat zich grotendeels onderwater bevindt.

...... Het in de Bahamas 6 uur vroeger is dan in Nederland? In de wintertijd is het 5 uur vroeger in Nederland.

...... Er in de Bahamas vier privé eilanden zijn van diverse cruisemaatschappijen? Op een privé eiland kan het schip aanmeren, zodat de gasten hier één dag kunnen verblijven. De privé eilanden hebben prachtige stranden en een kraakheldere zee. Daarnaast beschikken de eilanden over talloze voorzieningen en activiteiten.
Carnival Cruises Line bij privé eiland Half Moon Cay
Carnival Cruises Line bij privé eiland Half Moon Cay


...... De Bahamas een van de beste duikplekken is ter wereld? De eilanden worden omgeven door bijzondere koraalriffen die zogenoemde 'blauwe gaten' hebben. Deze 'blauwe gaten' leiden naar een onderwatergrottenstelsel. Verder kom je hier de meest bijzondere inwoners van de onderwaterwereld tegen, zoals haaien en tropische vissen.

...... Er bij de Bahamas heel veel haaiensoorten leven? Het gebied rondom de Bahamas is de leefomgeving voor veel hamerhaaien, tijgerhaaien en citroenhaaien. Vooral het plaatsje West End staat bekend om de vele tijgerhaaien in de zee, vandaar dat het strand ook 'Tiger Beach' heet. Toch zijn de haaien wel geliefd onder de toeristen, want op welke plek kun je anders duiken met haaien? Vooral het schitterende heldere water zorgt voor een mooi uitzicht onder water en voor een spectaculair fotomoment.

...... Er een heel bijzonder natuurfenomeen te zien is in de Bahamas? The Glass Window Bridge is een plek waar de blauwe Atlantische Oceaan en de turquoise Caribische Zee splitsen. Door middel van een lange baan zie je dat de twee verschillende kleuren van de zeeën zich van elkaar scheiden.
The Glass Window Bridge
The Glass Window Bridge


...... Het hele jaar de zon schijnt op de Bahamas? Toch is de periode december tot en met april de beste reisperiode. Dit komt doordat in deze periode de minste kans is op neerslag of onweer. De andere maanden zijn ook erg aangenaam, alleen de kans op neerslag neemt toe.

...... Het van juni tot en met november orkanenseizoen is in de Bahamas? Je kunt tijdens deze maanden te maken krijgen met hevige tropische buien of nog erger een orkaan. De kans dat je echter te maken krijgt met een orkaan is erg klein.

Heeft u interesse in een reis naar Bahamas? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

0,0

Gerelateerde artikelen